Passzív gyed - segítséget kérnék!

d.timike # 2008.02.17. 15:58

Még mindig elkeseredetten keresem azt a tanácsadót,aki leírná nekem,hogy mit tegyek esetemben:gyeden vagyok,viszont passzív jogon,mai azt jelenti,hogy nincs biztosítási napom,ezért a következő babánál nem járna a mostani gyed.
Álllítólag munkanélkülire kellene elmennem időben,és szünetelteni kellene.Valóban így kell tennem?Nagyon rossz ez a bizonytalanság.Munkám nincs,tanulok,ezért gondoltam,hogy még egy baba "számításba" jöhetne,de így nem merem vállalni a dolgot.Valaki tudna tanácsot adni?

Kovács_Béla_Sándor # 2008.02.17. 16:02

Előrebocsátom, nem vagyok otthon a tb-jogban (az egy külön szakma), de szerintem a gyedből vonják a járulékokat, tehát biztosítási jogviszony.

d.timike # 2008.02.17. 20:30

Az a gond,hogy hangsúlyozták nekem,hogy passzív jogon jár a gyed.Megszüntették a munkaviszonyomat,innentől kezdve zsákutca...Tudom,hogy vonnak belőle járulékot,csak egy honlapon olvastam,ez kevés.VAgyis nincs biztosítási időm.Nem értem.Esetleg egy Tb-s ismerőse nincs?Mármint,aki szakértő valamelyik fórumban.VAgy valami honlap,ahol segíteni tudnának.NAgyon megköszönném a tippeket,ha tud valaki ilyesmit.

d.timike # 2008.02.17. 20:30

Bocsesz a "hogy"sokaságáért.Késő van...