Szomszéd elviselhetetlenül zajos!


nanemaaa # 2020.07.21. 12:05

Költözz be a városba, panelba, vagy régi bérházba. Egészen más problémáid is lesznek.

Szerintem le kellene ülnöd, átgondolnod újra az egészet, végig gondolni, hogy mi a reális és a nem reális igény, majd meg kellene próbálni beszélni a szomszéddal. Előre szólok, tiltakozni fog, hogy a gyerekre szájkosarat, tegyen, vagy megkösse, hogy ne rohangáljon a kertben.

Nori94 # 2020.07.20. 15:42

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni, egy olyan problémával kapcsolatban, amely most már lassan kikészíti az egész családot.
Egy két generációs családi házban lakunk Gyálon.
Én és a vőlegényem a felső szinten, a szüleim és a húgom az alsó szinten.
Gyálnak ezen a felén a házak nagyon közel vannak egymáshoz, olyan szinten hogy például a mi tetőnk átlóg a szomszéd telekre.
Anyukámék szoba ablaka a kertre néz, a mi szobáink ablaka ( ahol alszunk) szerencsére utcra fronti.
A szomszéd rendszeresen este 9-10 órakor kezd el fát vágni, nyri időszakan pedig medencét pumpálni.
A két ház között élik kinn a kertben az életüket és az sem segít hogy van egy kis gyerekük aki reggeltől estig kinn futkos és üvöltözik, de annnyira kevés a távolság a két ház között, hogyha például lenn ülök az alsó szinten a nappaliba valahogy nagyon rossz a háznak az akusztikája és rezeg a talaj itt a kanapén, ahogy írom ezeket a sorokat is.
Azt nyilván nem tilthatjuk meg nekik, hogy a saját kertjükbe ne játszon a gyerek. a sikitozás az már megint egy másik probléma az neveletlenség kérdése de minden esetre erre kell kitalálni valamit, mert ez így elviselhetetlen
Nem is értem anno, hogy építhették ezeket a házakat ilyen közel egymáshoz? semmi távolság nincs a két telek között, ha én itt kinézek a fürdőszoba ablakon már a szomszéd kertje jön ( kb egy lépés a távolság).
Nagyon szeretnék erre kitalálni valamit, mert egyzerűen megőrjít hogy mindennap hazaérek a munkából és a szomszéd gyereket hallgatom ahogy játszik visit futkározik.
Tudna valaki valamit tanácsolni?

Köszönöm