Babaváró,tulajdonjog

drbjozsef # 2024.07.22. 05:07

Az elején írt szerződés alapján van bármi esélyem,hogy pereskedjek ellene?

Persze. Az érvényes, hatályos - az egymás közötti viszonyaitokra. De nem köti, és nem is érdekli a bankot.
Tehát a bank követelhet, neked teljesíteni kell - a köztetek és a bank közötti szerződés alapján -, te pedig követelhetsz az exedtől a közöttetek kötött szerződés alapján.

Sajnos a bank most követel, és hetek alatt eljuthat a végrehajtásig. Te pedig ha pereskedsz, akkor az hónapokig, évekig is eltarthat.

Ha a szerződésetekre alapozva követelnél, mert az exed nem tartja azt be, akkor nem venné jól ki magát, ha azt te sem tartanád be. Úgyhogy az ingatlan tekintetében legfeljebb azt teheted, hogy jelzed a banknak, hogy fizetni azt nem tudsz, de vigyék a tulajdonrészedet nyugodtan. Az nem szerződésszegés, hiszen annak bank általi végrehajtása az exed nem teljesítése miatt történik.

Zseby14 # 2024.07.21. 19:09

Sajnos a folytonos hitegetés miatt bedőltem neki és bíztam benne átvállalja az új feleség az egészet. Az elején írt szerződés alapján van bármi esélyem,hogy pereskedjek ellene? Mert ő nem tartja magát hozzá. Ennyi erővel ugyanúgy van közöm a házhoz,ha ő sem tartja magát a hitel fizetéséhez. Egyébként papír szerint még jelenleg is ott a nevem és a tulajdonrészem.

drbjozsef # 2024.07.21. 15:09

Zseby14,

Átvert, most is azt csinálja, és meg is fogod szívni.

A bankot természetesen nem érdekli a ti szerződésetek, az rá nem vonatkozik. A babaváró adósa vagy, és végrehajtást fog indítani ellened - jó esetben "ellened is", de mivel egyetemleges adósok vagytok, akkor akár csak ellened.

Az nettó hülyeség, hogy majd az új felesége "átvállálhatja" a ti hiteleteket. Nem is értem, miért nem hívtad fel te is az OTP-t, és kérdezted meg, hogy ennek van-e valami valóságalapja...

Én a helyedben egy dörgedelmes levélben felszólítanám az exet, hogy 15 napon belül rendezzen a szerződésetek szerint a hátralékát, a mai napig az utolsó fillérig, különben pert indítasz ellene.
Ettől még neked a bank részére fennáll a fizetési kötelezettséged, ha fizeted, akkor azt majd utólag, akár ebben a perben érvényesítheted az exed ellen a szerződésetek alapján.

Csak hát közben ha az történik, hogy az exed vagyona átvándorol valaki másra, mondjuk az új párjára, és nincs mit végrehajtani nála, akkor hozzád jönnek, és az egészet tőled követeli majd a bank. Az fájni fog, kivéve ha neked sincs vagyonod, és a következő 500 évben nem is lesz soha többet...

Zseby14 # 2024.07.20. 12:12

Üdv!
Olyan gondom lenne, hogy elváltam a férjemtől tavaly. Sajnos, mint kiderült elég rosszul jártam.
Válás után nem pereskedtünk, mert az ügyvéd írt egy tulajdonjogi megállapodásról egy szerződést. Amiben az áll, hogy a volt férj átvállal minden hitelt(babaváró,lakáshitel) cserében én kiköltözök. Sajnos én akkor még nem tudtam,hogy nem vállalhat át csak úgy egy babavárót. Mai napig engem piszkál az otp,hogy fizessem be,mert ő nem hajlandó. Viszont állítja,hogy újraházasodik és az otp-ben azt mondták átvállalhatja a mostani barátnője. De nekem sántít a dolog,mert ha annyira átakarja vállalni fizetné,de egyáltalán nem fizet.
Már kaptam levelet,hogy zárolják és kamatos lesz,mert nincs fizetve.
Mit tudok ilyenkor tenni? Tudom,hogy a bankot nem érdekli az ügyvédi szerződés,hogy ő fizeti tovább. Esetleg pereskedni lehet s volt férj ellen,hogy nem tartja magát a szerződéshez?
Sajnos eléggé szorít az idő,mert nem akarom,hogy kamatos legyen. De sajnos így nem túl jó,hogy ő azóta is bent lakhat, babavárót nem fizeti. Nekem se lakásom se semmim és még tőlem is követelik.