„ Egy ügyvédnek, jogásznak nem feladata megítélni a hozzá forduló cselekedeteit,”
Ez még IRL is véleményes, de hagyjuk. Na de egy anonim fórumon? Ez nem a Kamara közgyűlése.
„ Egy ügyvédnek, jogásznak nem feladata megítélni a hozzá forduló cselekedeteit,”
Ez még IRL is véleményes, de hagyjuk. Na de egy anonim fórumon? Ez nem a Kamara közgyűlése.
Niki2025
„Egy ügyvédnek, jogásznak nem feladata megítélni a hozzá forduló cselekedeteit, arra hivatott, hogy legjobb tudása szerint segítse a hozzá fordulókat, bármit is követett el.”
De az sem feladata, hogy a végtelenségig védje és azt hazudja, hogy ártatlan az illető.
„Ettől függetlenül mindenki emberből van, privát véleménye lehet”
Pontosan! Én éppen nem jogász, hanem egy ember vagyok és kijön belőlem néha az őszinte vélemény, amikor egy-egy komment kiveri nálam a biztosítékot. Főleg az ilyenek, mint a topik indítója, aki egyedül engem cseszeget, holott egy rakás idióta ugyanilyen kommentelő van még a fórumon, akik a jogi tudástól fényévekre állva próbálnak tanácsot (???) adni. Ha már az a neve, hogy "jogi fórum, akkor ezek miért nem sértik ha az ő gyenge kis szemét? Ha már megszólított, gondoltam reagálok is rá.
@Szomorú örökös
Nem értek veled egyet. Egy ügyvédnek, jogásznak nem feladata megítélni a hozzá forduló cselekedeteit, arra hivatott, hogy legjobb tudása szerint segítse a hozzá fordulókat, bármit is követett el.
Ettől függetlenül mindenki emberből van, privát véleménye lehet,és nyilván van is, de azt egy profi nem a munkavégzése során nyilvánítja ki.
Nem kell senki buksiját ejnye bejnyézve megsimizni, hogy a te kifejezéseddel éljek, de ha nem is értesz egyet, és épp ellenállhatatlan vágyat érzel, hogy ezt kifejezd valaki iránt, azt is lehet úgy megfogalmazni, hogy lehető legkevésbé legyen bántó.
Boldogsag
„a fórumon időnként olyan hozzászólások is megjelennek, amelyek nem építő jellegűek, sőt, olykor kifejezetten bántó hangvételűek a kérdezőkkel szemben”
Ha arra céloztál, hogy nem kezdek el jogi tanácsokat adni egy olyan személynek, aki rakásra halmozza a szabálysértéseket és bűncselekményeket, akkor már ne is haragudj, de valóban el vagy tévedve. Nem hiszem hogy jogi kiskapukat kell adni egy ilyen renitens ember számára. Igenis az ilyen kapja meg a büntetését, amire már jócskán rászolgált. A jogi fórum feladata ne az legyen már, hogy az ilyen embereket kezdjük el támogatni.
De úgy látszik, hogy te még az anyagyilkosnak is megbocsátanál és megsimogatnád buksiját, elintéznéd egy „ejnye-ejnye” dorgálással.
És egyébként a szakmámat tekintve is óriási tévedésben vagy. ;-)
Boldogsag
Neked is szép napot! ;-)
Az igazságtartalmat és a létező igényt nem tagadva, de : el vagy te tévedve.
Külön vicces cenzúrát kérni egy jogi fórumon... :)
(Pl. Szomorúörökös kommentelőre is célozva)
Tisztelt Fórumot kezelő Moderátorok!
Észrevettem, hogy a fórumon időnként olyan hozzászólások is megjelennek, amelyek nem építő jellegűek, sőt, olykor kifejezetten bántó hangvételűek a kérdezőkkel szemben. Úgy gondolom, mindannyiunk érdeke lenne, ha a beszélgetések támogató, segítő légkörben zajlanának.
Szeretném kérni a moderátorok figyelmét arra, hogy az ilyen jellegű, személyeskedő vagy rosszindulatú hozzászólások szűrésére fordítsanak nagyobb figyelmet, mint pl. szomorúörökös kommentjeire. Ezáltal a fórum továbbra is egy szakmai, kulturált környezet maradhatna, ahol valóban a tudásmegosztás és a kölcsönös tisztelet van a középpontban.
Köszönöm szépen a megértést és az együttműködést!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02