Szomorúörökös - liftszerelő

Niki2025 # 2025.08.27. 15:40

@Boldogsag
Itt, a legelső hozzászólásodat még támogattam, valóban célszerű lenne, ha maradnánk a tiszteletteljes kommunikációnál.
De a legutolsó hozzászólásoddal azt hiszem kissá átestél a paci túloldalára. Elolvastam az amatőr , botcsinálta pszichológiai okfejtésedet,
ami annyira fájt, hogy már mondatonként sincs kedvem reagálni rá. Mivel teljesen egyértelmű számomra ezt olvasva, hogy nem vagy végzett pszichológus , (!!!) , sőt , tanulmányaidtól is messze esik, ez a hozzászólás ugyanannyira sértő mint amiket te nehezményezel Szomorú örököstől. Vagy rosszabb!
Ő legalább, ha nem is ügyvéd, de hidd el, sokszor próbál segíteni jó szándékkal, még ha néha feszültebben is nyilvánul meg.
Elolvastunk, ő is elolvasta amit írtál, zárjuk le ezt a kérdést! Köszi

drbjozsef # 2025.08.27. 14:35

Nem igazán értem, hogy miért jó az, ha valaki

Nem jó. Senki sem állította ezt, sőt.
Azt mondom, hogy ezzel egy ilyen fórumon nem érdemes foglalkozni. Cenzúrázni, meg kattogni rajta (hogy egy klasszikust idézzek :), nem érdemes.
Nem kellene, hogy így legyen, de hát ez jutott nekünk. Ezt kellene megértened.

Részemről is ennyi, engedjük el.

Szomorú örökös # 2025.08.27. 14:22

Javaslom, hagyjuk elsüllyedni ezt a rovatot
Mostantól részemről ez biztosan működni fog. :-)

Szomorú örökös # 2025.08.27. 14:21

Boldogsag

kényszeresen sértő, kritikára épülő megnyilvánulásai agresszív kényszergondolatokra vagy kényszerbetegséghez kapcsolódó tünetekre utalhatnak.....szakmai pszichiátriai vizsgálat ajánlott a pontos diagnózis és a célzott terápia érdekében.

Inkább ne akarj senkit diagnosztizálni mert nagyon mellé lőttél most is. Ha jelenleg pszichológusként praktizálsz, akkor inkább add vissza a diplomádat. ;-)

Boldogsag (törölt felhasználó) # 2025.08.27. 13:37

Az illető (szomorú örökös) viselkedése arra is utalhat, hogy kényszeres írási késztetés és kontroll nélkül ismétlődő kommentelés jellemzi, amely pszichiátriai szempontból hiperggráfiának vagy más kényszeres zavarnak lehet a része. Emellett kényszeresen sértő, kritikára épülő megnyilvánulásai agresszív kényszergondolatokra vagy kényszerbetegséghez kapcsolódó tünetekre utalhatnak. Ezek a viselkedésminták jelentős pszichés stresszt okozhatnak mind az érintettnek, mind a környezetének, és szakmai pszichiátriai vizsgálat ajánlott a pontos diagnózis és a célzott terápia érdekében.

Nem szeretném ezt fokozni, a lényeget leírtam.

Szomorú örökös # 2025.08.27. 13:20

Boldogsag

ő nem jogász,
Mint ahogy te sem vagy az...

Kovács_Béla_Sándor # 2025.08.27. 08:12

Dixi.

Boldogsag (törölt felhasználó) # 2025.08.27. 08:10

Egy apróság elkerülte a figyelmem az illető Szomorú örökös nem liftszerelő, hanem kaputelefon szerelő! Nem nagy tényező, súlytalan, de azért így pontosabb.

Boldogsag (törölt felhasználó) # 2025.08.27. 08:06

Szomorúökörökös,kbs,drbjózsef

Nem igazán értem, hogy miért jó az, ha valaki – láthatóan a témához nem sokat hozzátéve, sem hozzáértve – állandóan sértegeti a kérdezőket. A fórum célja az lenne, hogy egymást segítsük, nem pedig az, hogy egyesek lekezelő, alázó stílusban osztogassák az „igazságot”. Szomorúörökös tipikus példája ennek: folyamatosan lekezeli az embereket, mintha abban lelne örömöt, hogy másokat megalázhat. (Lehet orvosi eset, ezt nem tudhatjuk) Gondolkodjunk már el ezen – nem az a megoldás, hogy védelmezni próbáljuk az ilyen viselkedést, hanem az, hogy ő maga tanulja meg tisztelni a másikat és kulturáltan hozzászólni. KBS, ő nem jogász, sima liftszerelő aki perverzitását lehet itt éli meg :D

Kovács_Béla_Sándor # 2025.08.27. 06:49

Még bírótól, a pulpitusról is gyakran hallani - a polgári vagy büntető - ítélet mellett erkölcsi, etikai véleményt. Az ügyvédek pedig kifejezetten szeretik erkölcs, jellem, személyiség tekintetében minősítgetni az ellenérdekelt felet. (Néha a jogi képviselőjét is.)

Javaslom, hagyjuk elsüllyedni ezt a rovatot.

Niki2025 # 2025.08.26. 19:18

drbjozsef
Biztosan túl idealista vagyok. De mindegy is, ezen nem veszünk össze.

drbjozsef # 2025.08.26. 14:17

Egy ügyvédnek, jogásznak nem feladata megítélni a hozzá forduló cselekedeteit,

Ez még IRL is véleményes, de hagyjuk. Na de egy anonim fórumon? Ez nem a Kamara közgyűlése.

Szomorú örökös # 2025.08.26. 13:45

Niki2025

Egy ügyvédnek, jogásznak nem feladata megítélni a hozzá forduló cselekedeteit, arra hivatott, hogy legjobb tudása szerint segítse a hozzá fordulókat, bármit is követett el.

De az sem feladata, hogy a végtelenségig védje és azt hazudja, hogy ártatlan az illető.

Ettől függetlenül mindenki emberből van, privát véleménye lehet

Pontosan! Én éppen nem jogász, hanem egy ember vagyok és kijön belőlem néha az őszinte vélemény, amikor egy-egy komment kiveri nálam a biztosítékot. Főleg az ilyenek, mint a topik indítója, aki egyedül engem cseszeget, holott egy rakás idióta ugyanilyen kommentelő van még a fórumon, akik a jogi tudástól fényévekre állva próbálnak tanácsot (???) adni. Ha már az a neve, hogy "jogi fórum, akkor ezek miért nem sértik ha az ő gyenge kis szemét? Ha már megszólított, gondoltam reagálok is rá.

Niki2025 # 2025.08.26. 13:31

@Szomorú örökös
Nem értek veled egyet. Egy ügyvédnek, jogásznak nem feladata megítélni a hozzá forduló cselekedeteit, arra hivatott, hogy legjobb tudása szerint segítse a hozzá fordulókat, bármit is követett el.
Ettől függetlenül mindenki emberből van, privát véleménye lehet,és nyilván van is, de azt egy profi nem a munkavégzése során nyilvánítja ki.
Nem kell senki buksiját ejnye bejnyézve megsimizni, hogy a te kifejezéseddel éljek, de ha nem is értesz egyet, és épp ellenállhatatlan vágyat érzel, hogy ezt kifejezd valaki iránt, azt is lehet úgy megfogalmazni, hogy lehető legkevésbé legyen bántó.

Szomorú örökös # 2025.08.26. 12:49

Boldogsag

a fórumon időnként olyan hozzászólások is megjelennek, amelyek nem építő jellegűek, sőt, olykor kifejezetten bántó hangvételűek a kérdezőkkel szemben

Ha arra céloztál, hogy nem kezdek el jogi tanácsokat adni egy olyan személynek, aki rakásra halmozza a szabálysértéseket és bűncselekményeket, akkor már ne is haragudj, de valóban el vagy tévedve. Nem hiszem hogy jogi kiskapukat kell adni egy ilyen renitens ember számára. Igenis az ilyen kapja meg a büntetését, amire már jócskán rászolgált. A jogi fórum feladata ne az legyen már, hogy az ilyen embereket kezdjük el támogatni.

De úgy látszik, hogy te még az anyagyilkosnak is megbocsátanál és megsimogatnád buksiját, elintéznéd egy „ejnye-ejnye” dorgálással.

És egyébként a szakmámat tekintve is óriási tévedésben vagy. ;-)

Szomorú örökös # 2025.08.26. 12:44

Boldogsag

Neked is szép napot! ;-)

drbjozsef # 2025.08.26. 09:37

Az igazságtartalmat és a létező igényt nem tagadva, de : el vagy te tévedve.

Külön vicces cenzúrát kérni egy jogi fórumon... :)

Boldogsag (törölt felhasználó) # 2025.08.26. 08:12

(Pl. Szomorúörökös kommentelőre is célozva)
Tisztelt Fórumot kezelő Moderátorok!
Észrevettem, hogy a fórumon időnként olyan hozzászólások is megjelennek, amelyek nem építő jellegűek, sőt, olykor kifejezetten bántó hangvételűek a kérdezőkkel szemben. Úgy gondolom, mindannyiunk érdeke lenne, ha a beszélgetések támogató, segítő légkörben zajlanának.

Szeretném kérni a moderátorok figyelmét arra, hogy az ilyen jellegű, személyeskedő vagy rosszindulatú hozzászólások szűrésére fordítsanak nagyobb figyelmet, mint pl. szomorúörökös kommentjeire. Ezáltal a fórum továbbra is egy szakmai, kulturált környezet maradhatna, ahol valóban a tudásmegosztás és a kölcsönös tisztelet van a középpontban.

Köszönöm szépen a megértést és az együttműködést!