EON - os probléma


Margherita # 2012.05.17. 21:22

Kérném az alábbi problémámban segitsenek nagyon sürgős és fontos lenne!!

Áram dij tartozás miatt a nyaralomban kikapcsolták a villanyt, időközben szerződést is bontottak.Arra külön nem hivták fel a figyelmem hogy uj szerződéshez uj igénybejelentés kell (EON) és uj vételezési hely.Ez a szerelők szerint kb.80 100 ezer forint kiadást jelentene.Örülök hogy ma a 32 000,-Ft-os áramdij elmaradást be tudtam fizetni.Segélyen élek, védett fogyasztó voltam. de ezt sajnos tavaly nem hosszabbitottam meg és állitólag már nem lehet.
Egyetlen bevételem az a pár hét nyáron a nyaralóbol mely Zamárdiban van.2 hét mulva itt a német vendégem- aki előre kifizette a nyaralását !! mely elment a jelzálogtörlesztésemre !- és nem lesz áram!!!
Már több előleget is elfogadtam másoktól, melyet nem tudok visszafizetni majd, ha nem hajlandók semmiképp visszakapcsolni az áramot és nem tudnak jönni a nyaralóim..Azért is érzem ezt jogtalannak,mert ha idejében befizetem semmi nem kell, nem is ellenőrzik, minden jó a hogy van.Megint pont azzal szurnak ki aki késve fizetett nyilván mert nem volt neki akkor pénze.Tehát pont a szegény embert kényszeritik többletkiadásra,mitőbb ez felér egy zsarolással hogy csak igy kötik vissza ujra.Kérem segitsenek, az EON ugyfélszolgálaton "sajnos nem tudnak tenni semmit".Még kölcsön kérni sem tudok senkitől, a szerelők hitelbe meg nem dolgoznak.Állitólag 1 ügyvéd foglalkozik ezzel az egész országban de nem tudom ki az .Perelni nincs idő, már szerelni se azzal nem lesz 2 héten belül áram.Egyszerűen nem tudom mit tegyek!!A kétsé
gbeesésbe hajszolják ebben az országban az embereket!!!

Kovács Adrienne # 2011.03.19. 22:21

Nekem is volt hasonló jellegű vitám anno velük, jobban jársz ha a telefonálgatás helyett bemész az egyik ügyfélszolgálati irodába, javaslom, hogy vigyél magaddal jegyzetfüzetet és diktafont nálam egészen hatásos volt... Majd utána kérj havi általányt egy minimális áramfogyasztásra ezt kb. 3000 meguszhatod havonta és év végén majd visszaküldik a különbözetet.

Ja és ne hagyd magad ha személyesen bementél, ha sokat kukacoskodnak, az összes információt kérd el tőlük a cégről. Igazgató neve, könyvvizsgáló, szolgáltatás, fizetési módok, jogorvoslatok kezelése... A lényeg, hogy lássák rajtad, hogy ráérsz akár egész nap, a komolység kedvéért vigyél szendvicset magaddal...

Sajnos ilyen itten a jogállamiság kicsi hazánkban...


Kovács Adrienne

bohanek # 2011.03.16. 15:02

Sziasztok!

Szeretném a segítségetek kérni a következő témában.
Balatonlellén van egy 40m2 kis nyaralónk tavalyi évben,alig töltöttünk lent 20 naptári napot.Szeptemberben kaptunk egy EON. számlát 33200ft-ról.Kicsit sokalltuk ezt az összeget így felhívtuk ügyfélszolgálatukat,akik visszahívást ígértek.Visszahívást ugyan nem kaptunk így ismételten felhívtuk őket,elmondásuk szerint nem tudták leolvasni a villanyórát számítottak egy átlagot fizessük be.Be is fizettük,de december 6-án kaptunk tőlük egy levelet,hogy a visszaállításhoz szükséges 22468 Ft-t fizessük be.Megint telefon közölték 6 napot késett a befizetés így kikapcsolták a szolgáltatást.Mit tehettünk befizettük.Februárban újabb számla érkezett 6195Ft-ról.Több órás telefonálgatás után kiderült,már nem vagyunk az EON ügyfele a szolgáltatást megszüntették,keressünk egy regisztrált szerelőt aki közölte velünk kB 100 000Ft az új berendezés + az ő munkadíja.Panaszos levélben fordultunk az ügyfélszolgálatukhoz,amiben megfogalmaztuk,hogy minket semmilyen átvételt igazoló módon nem értesítettek,a tulajdonomat képező ingatlanra,az én jelenlétem nélkül bementek magyarul bemásztak a kerítésen keresztül,csupán azt a választ írták,hogy ők jogszerűen jártak el.Tudna nekem valaki segíteni,hol tudnám az igazamat érvényesíteni,kihez forduljak,nem beszélve arról,hogy a visszakapcsolási díjat sem hajlandóak visszafizetni.
Segítséget nagyon szépen köszönjük.
Bohanek Károly

monalisa1 # 2011.02.09. 10:23

Amikor megvetted a lakást még aznap "kézenfogva" el kellett volna vinni a néni lányát az áramszolgáltató ügyfélszolgálatára és ott l. rendeznie az esetleges visszamaradt számlatartozást, 2. egyidejűleg a nevedre íratni az órát mind az ingatlan uj tulajdonosa.

A nő nemigen fog soronkívül hazajönni svédből holmi óraátíratás okán.

Jelezd a szolgáltatónak, hogy az óra örököse elérhetetlen - ismeretlen helyen tartózkodik, ennek alapján csak átírják végre a nevedre, főleg, hogy a saját fogyasztásodat havonta fizetted. (Ha a néni után netán tartozás maradt vissza mint negatív örökség, azt most sajna le kell nyelned, saját érdekedben.)

Mivel az elhunyt néninek nem vagy közeli hozzátartózója nem kapsz halotti anyakönyvi kivonat másolatot.

A kikapcsolásról nem szoktak előre szólni, a visszakapcsolás is pénzbe fog kerülni.

cskriszta100 # 2011.02.08. 19:21

Tisztelt Jogi Fórum!
A segítségüket szeretném kérni. A mai napon kikapcsolták a lakásomban az áramot úgy, hogy arról előzetesen semmilyen értesítőt nem kaptam. Az indok jogtalan használat. Ennek az az oka, hogy a mérő akinek a nevén szerepel meghalt, én már a lányától vettem meg a lakást is. Ő aláírta az adatváltozást, de azt visszaküldték, hogy nem neki kell, hanem a mérőóra "tulajának". Válaszoltam, hogy Ő meghalt, mire halotti anyakönyvet kértek tőlem, illetve azt, hogy a lánya irasa először a nevére és aztán átkerülhet az Ő aláírásával a nevemre. Próbáltam több hónap után a lányával a kapcsolatot felvenni (Svédországban él), de sikertelenül. Ezt jeleztem az E-On-nak, amire Ők ismét a halotti anyakönyv kiváltását javasolták. Sajnos nem tudom hol, és mikor halt meg a néni, így kiváltani nem tudom. Persze ezek mellett minden hónapban fizettem a saját számlámról a villany díját, a régi tulaj azonosítójára hivatkozva. Ezek ellenére mégis kikapcsolták a villanyt.
Kérem valaki adjon tanácsot, hogy mit tehetek ilyenkor? Milyen lépésekre van jogom?
Válaszokat nagyon köszönöm!!!!

Isti73 # 2010.12.21. 16:25

A rokonaimnál az ellenőrzés során derült ki, hogy az egyik villanyóra nem mér pontosan, csak a nagyobb terhelésnél mér. Kicserélték a mérőórát és pár hónappal később leolvasták és ez alapján számolták ki az átlagfogyasztást.
Az előző évi elszámolásnál 33 ezer forin körüli összeg többlet lett, amit akkor visszafizettek. Most – gondolván – hogy más akkor sem mért jól, ezért az előző elszámolásig visszaszámolva a jelenlegi fogyasztásig 80.000.ft számlahelyesbíttés gyanánt kiszámláztak.

Átnéztem az elmúlt elszámolásokat, amelyek alapján éves szinten közel azonos a fogyasztás. A tavalyi elszámolásnál, ha nem kapnak vissza semmit, akkor az azévi is megközlítőleg azonos lett volna.

A részszámlák az elmúlt években körülbelül az áram egységárának drágulásával növekedtek. 2010-ben több olyan részszámla érkezett, amelyen plusz 7–8 ezer forint volt, melyet a telefonon történő panasz után minusz 7–8 ezer forinttal csökkentettek.

Ezek alpján jogosnak találom a 33 ezer forint visszafizetését, de az azon felülit nem.

Tovább: http://www.jogiforum.hu/forum/20/26268#…

szotyila # 2010.11.10. 18:02

Tisztelt Fórumozók!

A problémám az hogy kaptam egy kikapcsolási felszólítót 13450 Ft áramelmaradás miatt. November 10.-től 17.-ig volt a kikapcsolás időpontja. Én november 8.-án fizettem be a csekket a postán. Az áramot 10.-én kikapcsolták, és ki kellett fizetnem a 21500 Ft.-os visszakapcsolási díjat is. Úgy tudtam a postán két nap az átfutási idő, és az e-on adatbázisba még nem érkezett be addigra hogy teljesítettem a követelést. A kérdésem az lenne, hogy ha a lejárat előtt két nappal fizettem be, jogos volt-e a kikapcsolás, ill. hogy vissza tudnám-e igényelni a visszakapcsolási díjat. És ha igen kihez forduljak, mert az e-on-nál arrogánsak voltak és nem foglalkoztak ezzel. Köszönöm.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.08.30. 13:10

Semmi nem tiltja, hogy a tényleges fogyasztó - aki egyébként ezzel neked tartozik - fizessen helyetted a szolgáltatónak. De elsőre nem ezt kérdezted.
Ha már nincs tartozás a fogyasztási helyen, akkor minden további nélkül módosítják a szerződést.

Ramtan # 2010.08.30. 12:23

tehát úgy gondolod,a megoldás az,ha én fizetek?
s ha a tényleges fogyasztó rendezi a számlát és közben én rendezem ezt a névátiratást a szerződésben?az is egy számomra kedvező megoldás,nem?

Kovács_Béla_Sándor # 2010.08.28. 11:35

Elveszted a pert, és fizetheted anank a költségeit is. Ami jóval több lesz 5900 forintnál. (A véleményemet így inkább nem mondom...)

Ramtan # 2010.08.28. 09:38

Üdvözlet Mindenkinek!

Szakmai tanácsotokat szeretném kérni a következő történetben:
Az Eon továbbküldve az EOS_Faktornak egy állitólagos 2008 decemberi gáztartozást követel rajtam édesanyám cimén,mivel a szóban forgó más cim alatt található ingatlan rám eső tulajdonszázaléka 2006 szeptemberétől megszűnt,kvázi eladtam a társtulajnak.
Kértek egy tulajdonmegszüntető szerződés másolatot telefonon,amit el is küldtem,de ezt másnap egy újabb kolleganő elutasitotta,mondván nekik ehhez semmi közük.Ok.Tájékoztatott,ha elmulasztottam én vagy a jelenlegi tulaj az Eonnal kötött szerződésben szereplő név módositását 2006 szeptemberében,akkor már ne is próbálkozzak,mert már nem lehet utólag módositani.Erre azt válaszoltam,hogy a jelenlegi tulajhoz el tudom juttatni a csekket,aki befizeti vagy rendezi a továbbiakat,hisz az ő fogyasztásáról van szó,szintén nem érdekelte őt,nekem kell befizetni és ha nem pereskedni fognak.Erre vállaltam,hogy jó.Pereskedjünk.
Kérdésem,hogy mit szóltok,milyen jogaim vannak egy ilyen sztoriban és mekkora az esélyem arra,hogy ebben lenyomnak?
Mellékesen ideiglenes lakcimemen kivűl semmilyen magyarországi ingatlanom,munkaviszonyom,szolgáltató céggel kötött szerződésem nincsen,csak egy mobiltársasággal,illetve egy autóm.Jah,a csekk 5900ftról szól.De mivel nem az enyém,nem vagyok hajlandó fizetni,szeretném megvédeni magam.Mit tanácsoltok?
Köszönettel:

Signum # 2010.08.21. 10:12

Madula123!Mivel sok a visszaélés ez miatt,igen!
GABOJ!Amikor mindenki boldogan x-elt az Unios csatlakozásra vonatkozo népszavazásnál,senki nem gondolt arra,hogy ezzel majd a multiknak adnak szabad utat.Mit gondoltatok,hogy majd minden ingyen lesz?Ez lett a vége,a külföldről behozott áruk tömkelege,a gazdaság szétzilálása,a termelő országból felvásárlot csinálni!Akkor kellett volna gondolkozni!Kiszolgáltatottak lettünk minden szempontbol!

Mandula123 # 2010.07.26. 10:20

Ha meghal az előfizető akkor az Eon kötelezheti a hozzátartózókat, hogy azonnal írassák át valamelyik örökösnek a nevére a villanyórát?
A ház a hagyatéki után el lesz adva.
Egyik szolgáltatónál se találkoztam még ilyennel.
Van erre joga az Eon-nak??

zsszil # 2010.07.22. 07:10

Tisztelt Cím!

A következő a problémám:
2009 április 13-ig volt egy lakhelyem, utána egy másik helyre költöztünk. A korábbi lakhelyünk egy önkormányzati lakás volt, melyet az elköltözéskor le kellett adni az önkormányzatnak. a szokásos eljárás ebben az esetben, hogy egy igazolást kell kérni az összes szolgáltatótól, ez esetben az E-ON-tól is, hogy a lakáson semmiféle tartozás nincsen. Ezt meg is kaptuk, és mondták, hogy kiállítanak egy elszámoló számlát a teljes időszakra, és azzal rendben leszünk.
Na most!
Az új lakcímemre kaptam egy számlát 2009 március időszakra (most 2010. júniusban), fizetési határidő 2009.április 2., mely a régi lakcímem részszámlája volt! Ja és fizetési felszólító!
Szépen befáradtam az E-ON-hoz, ahol a következő választ kaptam:
Az a részszámla már egy korábban kiküldött részszámla (ugyanis hármasával küldik)!
Az a sajnálatos eset történt, hogy az igazolást, hogy nincs tartozásunk, a számla fizetési határideje előtt pár nappal kértük, tehát még nem jelentkezett tartozásként. A elszámolószámlában pedig úgy tüntették fel, hogy be van fizetve, mivel már kiküldték a számlát. De senki nem közölte velünk, hogy azt a számlát még be kell fizetni, mi azt gondoltuk, hogy az elszámoló számla mindent tartalmaz, azzal rendben kiegyenlítünk mindent.
Közölte az ügyintéző, hogy már küldtek fizetési emlékeztetőt is, de kérdésem hova? Mert semmiféle emlékeztetőt nem kaptunk.
Mindig minden számlánkat rendben befizettünk a régi lakcímen és a mostanin is.
Valahogy nem érzem jogosnak az E-ON követelését, több mint egy év múlva.
akkor kellett volna felhívni a figyelmünket, hogy még van egy részszámla, amit be kell fizetni.
De ez a figyelmeztetés elmaradt, és én mezei fogyasztó, honnan tudjam, hogy ők hogy számláznak. Az elszámoló számlából ez nem derült ki. (természetesen az rendesen befizettük).

Kérdésem:
Lehet-e ilyenkor valamit tenni, vagy a szolgáltatók kedvükre játszhatnak a fogyasztókkal, és évek múltán is követelhetnek jogos-jogtalan számlákat??????
Én honnan tudhatnám biztosra, hogy tényleg jogos a követelésük?
Nem nagy összeg, közel 10.000 Ft-os számla, de akkor is dühítő, hogy több mint egy év múlva küldik meg, ráadásul egy olyan lakásra mely már több mint egy éve nem az én tulajdonomban van, és az elszámoló számlát rendben befizettük.

Tehetek-e én valamit ilyen esetben?

Előre is köszönöm szépen válaszukat!
Szilvia

Kovács_Béla_Sándor # 2010.03.17. 08:01

Én meg azt tapasztaltam konkrét ügyben, hogy az Energia Hivatal marasztalta az E.on-t hibás tarifa alkalmazásáért, és úgy meg is bírságolta, hogy csak úgy suhogott.

Juszt meg nem fogyasztóvédelmi ismereteket terjeszt, hanem demagóg módon igyekszik lejáratni a közigazgatást és az igazságszolgáltatást, az a látszatot keltve, hogy ő el tud intézni olyan dolgokat, amelyeket más nem.

Dödölle1 # 2010.03.17. 07:46

Egyetértek, de azért az is igaz, hogy a nyilvánosság erejével sok, több éve elhúzódó olyan ügyet sikerült megoldani, vagy sérelmet orvosolni amit a jog eszközeivel a felek képtelenek voltak rendezni.

Amit még fontosnak tartok: A "nehagyja magát átverni, becsapni, megkárosítani" szlogennel a Fogyasztóvédelmi tv. alapelveit fordította le a hétköznapi emberek nyelvére, illetve jelentős -álláspontom szerint- hiánypótló szerepet töltött be a társadalom ezirányú tanításában, ugyanis az átlag magyar állampolgár a deklaráltan jogállam Magyar Köztársaságban sajnos nincs tisztában a jogaival,illetve a jogérvényesítés lehetőségeivel, többek között képtelen megírni egy pl. közigazgatási hatósági eljáráshoz szükséges panaszlevelet.
...

A hozzászóló "kifakadása" különben jogos, sajnos a multinacionális cégek érdekérvényesítési ereje olyan erős, hogy képesek befolyásolni a jogalkotókat és a felügyeleti szerveket, köztük a Magyar Energia Hivatalt, többek között olyan üzletszabályzatot fogadtatnak el, amely kizárólag nekik kedvező....,
egy egyedi ügyben magam is tapasztaltam, hogy a Hivatal a fogyasztó jogos panaszára csak látszatellenőrzést végzett, még a Ket. kógens előírásait is figyelmen kívül hagyta, (határidő kitűzésével nem szólította fel a jogsértés abbahagyására, pláne nem bírságolta...) csakhogy nehogy megsértse a a multit....

Természetesen következménye ennek sem lesz, mivel a minisztérium nem foglalkozik vele, felettes hatósága nincs, a bíróság pedig közigazgatási perben kizárólag eljárásjogi hibák miatt -főszabály szerint- nem utasítja új eljárásra a Hatóságot, következésképpen a multinacionális szolgáltató - mivel nem volt bírája (vezetője/vezetése ebben az időben az országnak "azt cselekszi, ami jónak látszék a szemei előtt". Bírák könyve 1. fejezet.

(Azt, hogy kap-e ezért valaki Nokiás dobozt egyelőre nem tudni... )

:(

Egyjogász # 2010.03.16. 17:23

Azt én nem nézek:)) (Persze Juszt bácsit akkor sem nézném, ha a HÍR TV-n menne....)

Egyébként sosem felejtem el, egyszer kaptam egy ügyvédi felszólítást, amelyben ügyvéd néni összehordott hetet-havat, majd a "végső érv": ha nem teljesítem a felszólítását a TV Ügyvédjéhez fordul....

Azt hittem, rosszul látok, de ezt egy ügyvéd (valódi) le bírta írni!

Majdnem visszírtam neki, hogy T. Ügyvédnő,
én meg az ENSZ Biztonsági Tanácsához fordulok,
én nyertem!:))

végrehajtó1 # 2010.03.16. 16:16

ATV-n láttam:)

Egyjogász # 2010.03.16. 13:47

Legalább már egy JOGI Fórumon ne propagáljuk úgy ezt a "TV Ügyvédjét", mintha valami hatóság vagy jogviták eldöntésére jogosult szervezet lenne.
Egyébként meg ha jól tudom az MTV-n már megszűnt. (Persze lehet, hogy valamelyik ker.TV adja újra).

kismukk # 2010.03.16. 10:09

Megkeresheted a Fogyasztóvédelmet, Gazdasági Versenyhivatalt, a TV-ügyvédjét (itt már szerepelt hasonló).
Úgy tudom, ebben az évben az árampiacon új szolgáltatók fognak belépni, olcsóbb tarifákkal.

GABOJ # 2010.03.16. 09:41

Tisztelt E-ON fogyasztók

Tudomásom szerint az E-ON német cég, amely felvásárolta egész Magyarország fogyasztóit.
Monopol helyzetét kihasználva, itt a legdrágább a villamos energia. Bár tudjuk hogy az energiát ki kell fizetni, fizetjük is ahogy tudjuk. De azt már nem értjük, hogy az országból kiúszó milliárdok, vagy a politikus urak által elsikkasztott milliókkal szemben, néhány tízezer forint hátralékért, az E-ON miért kapcsolja ki az áramot? Még ez sem lenne felháborító, de az igen, hogy a visszakapcsolásért 21468Ft-ot kell befizetni. Legyen oszlopról, vagy bérházról szó, a tényleges munka 5-10 pernél nem több. Ami azt illeti, tisztességes órabérnek felel meg.
Mint külföldi szolgáltató, nem kíméli a magyar fogyasztót. Fizessen a paraszt, ha villanyt akar. Ezt én aljas, kizsákmányoló tevékenységnek tartom. Ebböl a pénzből, egy másik szolgáltatót, lehet kettőt is betudtam volna fizetni. Hogy a kisnyugdíjasoknak marad e megélhetésre, az nem érdekli. Vagy marad-e más szolgáltatók felé, befizetési lehetőségük. Ez legyen az ő bajuk.
Egyáltalán!
Megkérdeztek-e bennünket, hogy akarjuk-e az E-ON –t?
Megkérdeztek-e bennünket, hogy akarjuk-e a legdrágább áramszolgáltatást?
Úgy gondolom, hogy NEM !!
Az E-ON mint szolgáltató, nem a realitások talaján áll, hanem a kihasználás talaján. Gondolkozzanak el rajta, hogy 21468 Forint, öt perc munkáért, nekünk megéri-e?
És hogy miből tevődik össze a fenti összeg, azt nem tudom. Úgy gondolom, hogy ezekkel a gondolatokkal, nem csak én vagyok egyedül szenvedő alany.
Egy biztos, ilyen aljas gazdaságpolitika a múlt rendszerben nem volt.

SZ

Sziszy79 # 2010.02.02. 16:38

Egy kérdésem lenne azzal kapcsolatban, hogy van-e valamilyen lehetőségem még, mivel 520KW-os havi álltalányra éves leolvasás után még majdnem 90EFt-ot kellett volna befizetnem (amit 1 fizetésből nem tudtam)és még felemelték 560 kW-ra a részszámlát, fél évi folyamatos kérések után, mint védendő fogyasztó be tudtam méretni a villanyórát. Ez meg is történt helyszíni beméréssel, az eredménye: jól mér a villanyóra. Majd másfél hónap után, amikor átcserélték a villanyórát az új kártyás órára csak 440 kW fogyasztás volt az órában.
Ezután az E-on ügyfélszolgálaton azt a választ kaptam, hogy nem tudok mit tenni a fennmaradó tartozásom az reális.

yesss # 2009.12.08. 21:43

Igen. Kapcsolhat ki áramot minden időszakban. Karácsonyi ünnepek környékén nem szokás kikapcsolásokat elindítani, egyrészt az ünnepek miatt, másrészt pedig amiatt, hogy a visszakapcsolást a munkaszüneti napokra való tekintettel nem tudják hatékonyan elvégezni. Ugyanis a visszakapcsoláshoz szükséges befizetést a Kintlévőség Kezelő Szervezetnek be kell mutatni, majd ők rendelhetik el a visszakapcsolást, ami alapján a szerelők a munkát elvégezhetik.
A KKSZ ünnepnapokon nem dolgozik, a szerelők pedig kizárólag ügyeletet látnak el, mely során visszakapcsolást nem végeznek.
Viszont joguk van rá, hogy karácsonykor elvégezzék a kikapcsolást.
De ha az ünnepeket megúszod, január legelején azonnal pótolják.
A részletfizetés kérelem, vagy bármely más jellegű reklamáció nincs halasztó hatállyal a kikapcsolásra. Lehet, hogy az áramot kikapcsolják és utána kapod meg a leveledet, hogy elnézést, de nem tudjuk biztosítani a részletfizetést.
Biztosan tudom.

mariann1025 # 2009.12.04. 02:45

lENNE MÉG EGY KÉRDÉSEM!EON TÉLEN KAPCSOLHAT KIÁRAMOT?MIVE NEKÜNK NEM SOKÁRA AKKOR ESEDÉKES LENNE MERT MÉG MINDIG NEM BIRÁLTÁK EL HOGY KAPUNK-E RÉSZLETFIZETÉST VAGY ELUTASITJÁK.
AKI BIZTOSAN TUDJA LÉGYSZIVES IRJON NEKEM!
KÖSZÖNÖM

mariann1025 # 2009.11.30. 16:48

Köszzönöm a tanácsokat.Én a számlákat mindenképpen kifizzetem de azt nem tudom válalni hogy egy havi fizetést oda küldök az eonnak mert akkor egközelebb mással járok igy ésez sem a z én hibámbol történ hanem a szolgáto részéröl!