Tisztelt ügyvéd úr
A mai napon kaptam egy levelet egy behajtó cégtől, amiben felszólítanak az elmaradt tanulmányi díj kifizetéséről. A felszólítás végülis jogos, mert a tanulmányi szerződésben fel van tüntetve, hogy abban az esetben ha meg kívánom szüntetni a szerződést akkor ezt írásos formában rögzíteni kell. A tanulmányaimat elhalasztottam, de ezt csak telefonon jeleztem, még a vizsga időszak kitűzése előtt, családi okokból, és abban maradtam a hölgyel, hogy a következő vizsgaidőre jelentkezni szeretnék. Azóta eltelt 1 év és nem kaptam semmilyen felszólítást sem vizsgaidőszakkal, semmilyen más üggyel kapcsolatban. A családi problémám nem oldódott meg, azóta született egy kisbabám is aki 4 hónapos, és a mostani pénzügyi helyzetre való tekintettel szándékomban állt a szerződést felmondani, de ez még nem történt meg. Lehet ezt a helyzetet valahogy orvosolni, és ne keljen kifizessem a fennmaradt összeget? A tanfolyam 1 éves volt, és ebből én talán 4-5 órán voltam bent, ezt a jelenléti íveken is meg lehet nézni szerintem!
Mellékelem a Tanulmányi szerződés azon részét ami a szerződés felbontásával kapcsolatos:
- a tanfolyamról történő kimaradás szándéka esetén a szerződés felbontására irányuló írásos kérelmet nyújt be az EFEB Felnőttképzési Központ Kft. Ügyvezető igazgatója felé- személyesen az ügyfélszolgálati irodában, vagy postai úton ajánlott tértivevényes levélben az intézmény címére.
- a tanfolyamról való kimaradás esetén a kérelem a kézhezvételtől számított időarányos képzési díjat, valamint a hátralévő időszakra eső képzési díj 50%-át meg kell megfizetnie.
Az elmaradt összeget amúgy június 25.-ig be kéne fizessem, de amennyiben ezt lehet meg szeretném úszni. Mi történhet akkor, ha azt mondom, hogy nem kaptam meg a levelet, elvégre egy normál levélként volt feladva, és nem ajánlott levélként. Megcsinálhatom azt, hogy most jelzem az oktatási központ felé a felmondási szándékom, elvégre szándékomban állt csak az időzítés nem volt megfelelő…
Köszönöm szépen előre is a segítségét!
Tisztelettel