Garanciális javítás határideje


selli # 2004.03.03. 13:12

A szerzodestol, hogy tudok elallni ? Nincs is szerzodesem, csak a számla amivel vasaroltam + a papir amit adtak, hogy atvettek a keszuleket. Probaltam mar oket fenyegetni, a fogyasztovedellem + hogy feljelentem oket, de nem nagyon hatja meg oket, csak az hajtogatjak, hogy jovo hetre biztos meglesz. haha , a pénz nem akarjak visszadni szepszoval biztos nem :(

the big cat # 2004.03.03. 11:44

Nem lehet feljelentést tenni, mert ez nem bűncselekmény. Polgárjogi igénnyel élhetsz, akár bíróségi peres úton is a jótállási és szavatossági igények alapján.

Azaz kérhetsz cserét vagy javítást (a bolt csak akkor tagadhatja meg a cserét, ha a javítás lényegesen kevesebbe kerül), és a javításnak ésszerű határidőn belül elvégezhetőnek kell lennie. A 6 hét nem ésszerű határidő. Kérj cserét vagy állj el a szerződéstől és kérd vissza a pénzed. mindezt tértivevényes levélben, perrel fenegetőzve.

selli # 2004.03.03. 09:58

Hello

2004.-ben vásároltam egy Canon A70-es készüléket az Extreme Digitál Fotó-és számítástechnikai áruházban, amiben az optika hibás volt, sajnos ez három napon belül nem derült ki, így nem cserélték ki, azonban elküldték garanciális javításra. A bevétel kelte 2004-01-20, a javítás még a mai napig sem végezték el ( 2004-03.02 ) , ami több mint 6 HÉT !!! A kérdésem az, hogy milyen törvényes lehetőségeim vannak a pénzem visszakapására esetleg egy új készülékre való cserére. Ha feljelentés lehet tenni a bolt ellen akkor az hol, kinél, milyen formában tehetem meg.

ps: bocs ha nem jó kategóriába raktam.

A válaszokat előre is kösz.