Help!!!!!!


derill # 2004.06.19. 13:37

Tudom, hogy a husvétnak már vége. Sajnos én csak mostanában találkoztam a fórummal. A lényeg: ha volt már gyermekelhelyezési per, és a kapcsolattartás kérdésében döntés, akkor a jogerős határozat szerint van kapcsolattartási joga. Ha nem volt, akkor közös a szülői felügyelet, és nyugodtan elviheti a gyermeket, mert azonos jogai vannak mint az anyának. Persze ettől még vita lesz, ettől még az anya valószinüleg megpróbálja megakadályozni, és lehet, hogy sikerrel. Ennek elkerülése érdekében viszont szükséges lenne a gyermek elhelyezésének kérdését rendezni, és a kapcsolattartásról is kellene egy jogerős döntés. Javaslom, hogy forduljon a gyámhivatalhoz. Amennyiben a gyermek elhelyezésének kérdésében meg tudnak egymással egyezni, a gyámhivatal szabályozni fogja a kapcsolattartást. Ha a gyermek elhelyezésének kérdése is vitatott, akkor természetesen birósághoz kell fordulniuk, de ez esetben előfordulhat, hogy az anya sikeresen akadályozza meg a kapcsolattartást az első végrehajtható kapcsolattartási határozat megszületéséig. Mindenképpen kérje a biróságtól, hogy amennyiben ideiglenes intézkedéssel szabályozza a kapcsolattartást, azt tegye előzetesen végrehajthatóvá.

Mivel a kapcsolattartási ügyek a kedvenceim, szivesen válaszolok a további kérdéseire is.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

Schjoe # 2004.04.09. 10:50

Van itt valaki egyáltalán? Vagy senkit sem érdekel. Végülis, csak a szokásos 'balhé'! Várom egy ügyvéd, vagy jogász segítségét. Nemcsak 'most'-ra, hosszabb távon is, mert elegem van abból, hogy kötelességeim vannak, a jogaimat meg nem tudom érvényesíteni azzal, hogy belemegyek minden kompromisszumba! Sorry, kissé kiakadtam. Szóval, bármilyen segítséget várok, amit itt meg lehet kapni. Köszönöm!

Schjoe # 2004.04.09. 10:38

Kedves Akárki, aki itt van a fórumon!
Elvált apa vagyok, akinek van egy 8 éves fia. Az anyja nem akarja Húsvétra elengeni a gyereket, pedig a "szokásos" egyezség van köztünk: vagy az egyik évben vele, vagy velem tölti a gyerek, vagy, mint Húsvétkor, az egyik nap vele, a másik(a locsolkodós) velem. + most iskolai szünet is van, a jövő hét végéig. Most azt 'kérte', hogy a gyerek szeretne hétfőn haza menni, amire én viszont azt, hogy vasárnap elhozom, és hétfőn, a locsolkodás után hazaviszem. Először azt mondta, hogy jó, majd sms-ben "letiltott", hogy ha ilyen agresszív vagyok(!!!???), nem engedi el. Most mi a ...-t tegyek?