titkos hangfelvétel


solvit # 2012.02.21. 11:18

Ha valaki megbíz egy ügyvédet egy rendőrségi ügyben, vagy pl.perben a képviseletével annak lejátszható-e titkosan, a másik személy hozzájárulása nélkül készült bizonyító hangfelvétel?

AlexKirályfi # 2010.07.20. 04:02

Üdv,

Kiderült menet közben egy dolog, amivel nem tudok mit kezdeni.

Arról van szó, hogy a titkos hangfelvétel alapján bűncselekmény (elég nagy értékű csalás és közokirattal visszaélés jutott a tudomásomra.

Most én mint egyszerű állampolgár a tudomásomra jutott bűncselekményt be kéne, hogy jelentsem, ha jól tudom. Na de ha csak ebből a titkos hangfelvételből tudtam meg, és ez a titkos hangfelvétel az egyetlen bizonyíték erre na meg mellettem is, olyan értelemben, hogy nehogy hamis váddal gyanúsítsanak, hogy mégsem az én fantáziám túl élénk, akkor most mit tehetek?

Jobb, ha hallgatok, vagy be kellene jelentenem, és hivatkozzak nyugodtan a hangfelvételre?

Köszönettel
Alex
(ahogyan Paragrafológia írta, én voltam a beszélgetés egyik résztvevője, tehát akkor az ő értelmezése szerint nem követtem el bűncselekményt, hát mások szerint meg személyiségi jogok stb, én ki nem igazodok, egy ügyvédet kérdeztem, na ő nem tudta, mi a helyzet ezzel)

AlexKirályfi # 2010.07.17. 08:02

Paragrafólógia!

Neked viszont köszi szépen !

Egyelőre polgári peres eljárásban akarnám az én igazam bizonyítására használni, és hát ez vicc amit írtál, hogy nincs CD-lejátszó, de sebaj, mert én már legépeltem azt az 50 percnyi hanganyagot, úgyhogy a kedves bíró úr el tudja olvasni akkor, aztán majd ellenőrzi ha akarja valahol, ahol van CD.

Na de azért ha perdöntő lehet a hanganyag akkor elég mérges lennék, ha olyan történne velem, mint veled, hogy ilyen hülye indokok alapján utasítja el.

köszi még egyszer!
üdv

AlexKirályfi # 2010.07.17. 07:58

Kedves KBS !

Minek köszönhetem ezt a kedvességet?

Képzeld el, hogy készítettem egy titkos hangfelvételt amikor már gyanút fogtam, hogy valami nem oké, és pontosan az akérdésem, hogy akkor most ezt én mellettem szóló bizonyítékként felhazsnálhatom-e vagy sem.

Ha hiszed ha nem, azért tettem fel a kérdést, mert van egy ügyem, és perdöntő lenne ez a titkos hangfelvétel, csak eddig két jogásszal beszéltem, az egyik azt mondta, hogy hivatalos eljárásban felhasználhatom, míg a másik szerint meg semmilyen körülmények között sem.

Gondoltam hátha itt valaki konkrétan tudja, mert volt ilyen ügye, te meg jössz nekem ezzel a szöveggel.

Tényleg nem értelek ... de azért köszi!

Kovács_Béla_Sándor # 2010.07.16. 09:02

Semilyen felvételt nem készített. A nagy meleg miatt talál ki mondvacsinált, elvont jellegű kérdéseket, és indít egyszerre tucatnyi rovatot róluk.

paragrafológia # 2010.07.16. 08:01

Ha a beszélgetés egyik résztvevője készíti, az nem bűncselekmény. Ha egy olyan külső ember, aki nem vesz részt a beszélgetésben, és aki erről előre nem szól a résztvevőknek, az bűncselekmény.

Ha a beszélgetés egyik résztvevőjeként egy magnó volt a zsebedben, az nem bűncselekmény. Ha az asztal aljára felragasztottál egy diktafont, majd elmentél, és később annál az asztalnál folyt egy beszélgetés aminek nem voltál részese, ez bűncselekmény.

Gyanítom, hogy olyan felvételt készítettél, amelyik beszélgetésnek te is résztvevője voltál. Ez nem bűncselekmény, de egyáltalán nem biztos, hogy bizonyítékként figyelembe veszi a bíróság. Be kell csatolni a felvételt CD-n és normál kazettán is, és a tárgyaláson kérni kell, hogy lejátszhassad.

Egyik ügyben nálam azzal utasították el, hogy nincs CD lejátszója a bíróságnak és nem tudta meghallgatni, egy másik ügyben pedig azzal, hogy a másik fél nem tudott róla, ezért a bíró sem akarja meghallgatni. Szerintem egyik érvelés sem helyes, de jelzem, hogfy nálam ilyenek történtek.

AlexKirályfi # 2010.07.16. 06:50

Szeretném megkérdezni, hogy ha polgári peres és büntetőeljárásban adok bizonyítékként oda egy titokban készült hangfelvételt ami az én igazamat bizonyítja, akkor azzal én bűncselekményt követek el? Nem szabadott volna készítenem? Csak az a helyzet, hogy ez perdöntő bizonyíték lenne.

Akkor felhasználhatom vagy kidobhatom?