Kenderice: igen, kb. ősz óta a 14 éven aluliaknak is lehetséges személyi igazolványt készíteni. EU-ban, útlevél helyett praktikus.
Személyi ig. számmal való visszaélés lehetséges?
3 éves gyereknek van személyi igazolványa???
Ilyet sem hallottam még...
Segítséget szeretnék kérni!
Áprilisban megkeresett minket egy ismerős ember,azzal,hogy mivel nekünk van egy 3 éves kisfiunk kaphatunk rá az államtól 1 millió forintot,azzal a kikötéssel,hogy aki intézi kell neki belőle adni 200.000ft-ot.De ehhez kérte a gyermek eredeti anyakönyvi kivonatát,és a személyi igazolványát!
Sokat gondolkodtunk rajta,és mivel a környezetünen többen belementek így mi is csatlakoztunk a táborukhoz/sajnos/.Elkészíttettük a személyit,és odaadtuk ennek az embernek az anyakönyvi kivonattal eggyütt.Azt mondta innentől két hét,és Pestre kell majd menni a pénzért!/Kövezzen meg a butaságomért de szegény emberek vagyunk csábított a pénz minket,amit gyermekünkre szántunk volna!/Mindezidáig eltelt több mint három hónap és nem történt még mindig semmi sem!Azóta több verziót is mondott,pl.ezt a pénzt az Országos kissebbségi önkormányzat adja,aminek utánna játam és erről ők nem tudnak.Kérem mielőbb válaszoljon mit tehetnék,mert nagyon félek a következményektől!Nagyon sok rosszat hallani,és attól tartok valami nagyon rossz van a dologban!Visszaélhetnek a gyermekem adataival?Lehet butaságnak hangzik,de a gyermekemet nem engedem elvenni soha!Azt mondja ez az ember,akit nem nevezek nevén,hogy a papírokat viszaküldik amint elbírálják a pénz kifizetésést,de én már ebben nem hiszek,csak a gyerekemet féltem!Üdvözlettel Noémi
Hát, gyanús lehet. Tudomásom szerint banki átutaláshoz nem kell szig-szám.
Kompromisszumos javaslat: utánvéttel küldeni, ha nem veszi át, legfeljebb a postaköltség a veszteség. Vagy, küldje utalvánnyal a pénzt előre.
Köszönöm válaszodat!Te jogász vagy vagy csak a véleményedet közlöd?Bármelyik is vagy,megerősítetted gyanakvásomat.A furcsa még az,hogy egy ismert előadóművész nevével jelentkezett,egy tehetségkutató műsorból (ezt nem mondta h valóban ő az,de utána néztem iwiwen,és X helységben nem volt más ilyen nevű ember,csak az említett sztár).Kötve hiszem h ő akarna használt bébicuccokat vásárolni.Persze nem kizárt hogy más ilyen nevű ember is él azon a településen,bár elég jellegzetes neve van,nem hiszem h több tucat szaladgál szerte az országban.Mióta megmondtam neki h nem adom a számom,nem jelentkezett.Furcsa az ügy,persze lehet h nincs mögötte semmi rossz,csak így nem mer előreutalni,bár címem nevem megadtam,ha panasza van utólag,az alapján is megtalál.Már nem merek semmit hinni v gondolni,mert nagyon sokan támadtak ez ügyben.
Az adatokkal nyomtathat magának egy szig-t, amellyel pl. hitelt vehet fel, - közokirathamisítás. Vagy, hasonlóképpen árulhat a vaterán, - az apeh helyette téged fog megkeresni, személyi adatokkal visszaélés.
Ha ilyesmit tapasztalsz, rendőrségen feljelentés.
Üdvözlöm!
Feladtam egy apróhirdetést hogy eladjak pár babaholmit.Jelentkezett is rá egy illető,de az előreutaláshoz kérte,hogy adjam meg személyi igazolvány számomat,címem,tel. számom,nevem,számlaszámom(ez utóbbiak persze szükségesek a tranzakcióhoz).Kell- e tőle tartanom,hogy visszaél vele?Ahogy itt olvastam,visszaélésnek az minősül,ha kiadja harmadik személynek a számot,ill. ha nem a célnak megfelelően használja(?)Tehet vmit egyáltalán ezzel az adattal,pl. megkárosíthat anyagilag?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02