Jó napot, segítségre lenne szükségem egy adósság behajtással kapcsoltatosan. 5 millió forintról lenne szó abból dúrván 1.5 milliót vissza is kaptam már,de egy ideje már semmit.Papirozva van a dolog,és kézzel írott szerződés tanuval aláírva. Hajlandóságot nem mutat közel fél éve. Az az igazság,hogy egy ügyvéd próbálkozott egy fizetési felszólítással,de nem járt sikerrel. Sajnos a nevén már közben nem szerepel semmi,de van egy cége amiben vagy csendes társ,vagy csak alkalmazott ez egyenlőre tisztázatlan még. Kapott tőlem is felszólítást már többször is,de semmi jele annak,hogy ki akarná fizetni.Hová fordulhatok? Mik a lehetőségeim? Bíróságra vigyem az ügyet? Vagy bízzak meg egy behajtó céget? Esetleg milyen szakterületü ügyvédet fogadjak meg az ügy érdekében? Köszönöm előre is.
Tartozás behajtás
Laccc,"komoly legális behajtó cég" nem fogja tudni behajtani egy csalótól a pénzt.A behajtó cégeknek semmi "eszközük" nincs csak leveleznek,telefonálgatnak és ez is pénzbe kerül.Kb. 7-8 éve én is megbíztam egy behajtó céget egy tartozás behajtásával(1 800 000 ft)de nem jutottam a pénzemhez.Miután majdnem elárverezték a lakásomat(mert az a pénz nagyon hiányzott) bekeményítettem.Felkerestem az adósomat két ukrán segédmunkással akik úgy telibe verték a fejét hogy az szó szerint maga alá rondított.2 nappal a látogatás után számlámon volt a pénz!Ez a művelet csupán 2 rekesz sörömbe került!
Kérem, hogy valaki segítsen! Keresek egy nagyon tuti, komoly legális behajtó céget, aki egy szélhámostól be tudna hajtani kb. 1000000 Ft-ot és egy kicsit megszorongatná már...ráférne ....
Köszönöm a gyors választ.
„így ez esetben sem kötöttem a csapattal, illetve képviselőjével szerződést.”
Kötöttél - csak szóban. Az pedig ugyanúgy jogokat és kötelezettségeket keletkeztet, mint ha írásba foglalták volna. Más kérdés, hogy a bizonyítás egy kissé mindig nehezebb.
Üdv Fórumozók!
Egy néhány szobás szállót üzemeltetek, amelyben nemrég egy egész focicsapat vendégeskedett. Az évek során bejáratott ügyfélkör vette igénybe a szolgáltatásainkat, így ez esetben sem kötöttem a csapattal, illetve képviselőjével szerződést. A fizetési kötelezettségüknek a csapat gazdasági igazgatója nem tett eleget. Felszólítást még nem küldtünk.
A szállóban tartózkodásukról a bizonyítékok a következők, vendégkönyvi aláírás mindenkitől, e-mailek köszönve a szíves vendéglátást, illetve egy újság is írt arról, hogy nálunk pihent a csapat.
A rövid ismertető után, a kérdésem, hogy érvényesíthető e az igényem annak ellenére, hogy nincs szerződés, illetve milyen jogi eszközeim vannak.
Köszönöm
Phildor
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02