Jogi képviselő

rottenn # 2011.03.07. 10:11

tisztelt fórumozók.a kirendelt ügyvédért kell fizetnem?

rottenn # 2011.03.07. 10:11

tisztelt fórumozók.a kirendelt ügyvédért kell fizetnem?

guba # 2011.03.07. 10:33

Nem, de a bűnügyi költség része a díja, amelyet ki kell fizetned, ha a bíróság bűnösnek ítél.

rottenn # 2011.03.07. 10:40

és az milyen összeg lehet körülbelül?

rottenn # 2011.03.07. 10:54

a kirendelt védők mennyire hatékonyak?

nanemaaa # 2011.03.07. 14:45

Miért kellene visszaadnia? Az egy általa lefűzött irat. Elég, ha írsz neki egy levelet, melyben visszavonod a megbízását és helyreáll a rend. Ha van folyamatban pl pered, akkor nem árt ezt a visszavonást oda is elküldeni, hogy ezt követően ne az ügyvédet, hanem téged értesítsenek. Ha olyan ügyed van, ahol kötelező az ügyvéd, akkor a visszavonással egyidejűleg csatolnod kell az új ügyvéd megbízását is.

nanemaaa # 2011.03.08. 15:10

Keress másik ügyvédet. Ő majd megnézi, mire is vonatkozott a magbízás. Ha az ügyvéd ennek nem tett eleget és ő adta vissza a megbízást, akkor szerintem a megfizetett munkadíj egy része is visszajár. Ha viszont csak a fellebbezés ügyére vonatkozott a meghatalmazásod, akkor annak eleget tett. Bár elveszítette, de ez benne van a pakliban, így ezért szerintem nem lehet felelősségre vonni. (Attól, hogy ügyvéd ír egy fellebbezést, semmi garancia arra, hogy az elsőfokú hatóság rosszul döntött...ergo közel sem garantálhatja senki, hogy a másodfoknak más lesz a véleménye.)
Ha ő adta vissza a megbízatást, akkor annak okiratát tedd el, azzal később vitatott esetben tudod bizonyítani, hogy már nem képvisel téged. Ha van folyamatban ügyed, akkor pedig mindenképpen jelezned kell, hogy a továbbiakban ne az ügyvéden keresztül értesítsenek.

monalisa1 # 2011.04.10. 17:03

Egy "hatjegyű" manapság nemigazán nagy valami, főleg hogy 101.000-tól 999.000-ig hatjegyűek a számok...

Az ügyvédet te választottad = lutri, ahogy egy párkapcsolat is.

Amúgy nincs olyan ügyvéd aki a legszorongatott helyzetből is ki ne tudná magát dumálni.

Be kéne már fejezned...

monalisa1 # 2011.04.12. 16:25

Valószínűleg közösen bérelnek egy lakást a bérleti díj és a rezsiköltség megosztása miatt - nem ritka eset.

Az ügyvéd nem járt el veled szemben korrektül, ez sem egyedi eset...

A többit már leírtam, magánvéleményem.

monalisa1 # 2011.04.13. 15:39

Én is megjártam már ügyvéddel pedig egy ideig minden flottul ment, aztán...

És valószínűleg sokan mások hasonlóan.

Lutni mint egy párkapcsolat: vagy bejön vagy nem, ezen utóbbi esetben az egyik csalódott ember lesz.

A tanulság mellett a saját lelki nyugalom miatt felejtős!...

Lhotse # 2011.04.27. 15:16

Miért ne adhatnád meg? Hogyan tudna rá "betörni"?? A jelszavaidat védjed!

monalisa1 # 2011.04.27. 16:06

Arra is van mód, hogy az általad megnevezett banknak/fióknak küldjék a pénzt a neved és a pontos lakcímed megjelölésével., a bank majd levélben kiértesít, te meg bemész és vagy felveszed az összeget kp.-ban, vagy ott ráteszed magad a számládra.

De valóban legegyeszerűbb a számlára történő közvetlen utalás.

Amúgy gondolj csak arra, az egész világon jönnek mennek a pénzek a számlákra, DE a címzett jelszavát- ill. igazoló kártyaszámát a küldő nem tudja.

Lhotse # 2011.04.27. 16:10

Bizony, nehezen kapnám meg az ügyvédi munkadíjakat, ha nem adnám meg a bankszámlaszámot... :)

A letéti számláról nem is beszélve, ráadásul azon nem is az én pénzem van!

A "kulcsokat", a jelszavakat és a kódokat védeni kell!

monalisa1 # 2011.04.27. 16:50

... Bizonyára kirugták a bankból az ügyintézőt, aki törleszthette a volt munkáltatójának a hanyagsága- mulasztása miatt okozott kárt.

monalisa1 # 2011.04.28. 08:26

Magánember nem köteles banknál számlával rendelkezni, illetve annak számlaszámát adott esetben megadni, ezzel szemben az egyéni vállalkozó (pl. mint az ügyvédek stb.), valamint a vállalkozások, cégek csakis elektronikus pénzforgalmat végezhetnek.

1-2 éven belül a magánember is ekként majd pl. a közüzemi számlák stb. havi befizetésével, mert ekként díjmentesen teheti majd meg, míg a hagyományos sárga- ill. a postai piros csekk használata túl drága lesz már.

Persze ezt megfelelően bevezetik majd, nem egyik napról a másikra.

Lhotse # 2011.04.28. 17:36

Senki ne haragudjon meg, de ez a "nem adom meg a bankszámlaszámom!" szöveg, pláne a külön számla fenntartása a paranoia első jele... Pl. a külön számla fenntartása, amellet, hogy értelmetlen, jelentős többletköltség is!

Ha valaki kellően biztonságos jelszót használ, nem adja meg senkinek, illetve az elvárhatóság szintjéig körültekintő, akkor a biztonsági kockázat a pénzintézeté. Nyugi!

Lhotse # 2011.04.29. 06:22

Milyen biztonságot??? Konkrétan mi a veszély?

Lhotse # 2011.04.29. 08:17

Ha egy kicsit is körültekintő valaki, gyakorlatilag kizárt, hogy megszerezzék a jelszavait.

Ha a bank rendszeréből szerzik meg, akkor a bank helyt állni tartozik.

Lhotse # 2011.04.29. 14:29

Küzdök a tévhitek ellen... :)

monalisa1 # 2011.05.02. 17:05

Aztán "a" követőd honnan tudná azt, hogy pénzt is veszel majd ki az automatából, és nem "csak" időzől egyet a bevásárlóközpontban. És hol tudna téged a nap 24 órájában lesni, hogy biztosra követni tudjon...

Még egy magánnyomozó irodának is komoly létszámmal kell rendelkeznie ha valakit folytatólagosan követni akarnak, egymást váltó ügynökökkel.

l.bobi # 2011.05.08. 07:13

Kedves Mindenki!

Aki tud kérem segítsen!
Férjem 4 hete már kiszabott börtön büntetését tölti. Azt az infót kapta benti társaitól, hogy én mint felesége lehetnék valamiféle jogi képviselője, amit közjegyző által hitelesített dokumentum igazolna.Lehetséges ez? Hogyan lehetne ilyet csinálni/csináltatni?
Köszönöm előre is.

xdri # 2011.05.08. 07:38

I.bobi
Szerintem, nem jogi képviselője, hanem kapcsolattartója talán!

l.bobi # 2011.05.08. 07:59

xdri

Köszönöm a gyors választ.
Igen kapcsolattartója már vagyok csak úgy mondták neki hogy akkor olyan személynek tekintenének, mint az ügyvédjét és a kapcsolattartás könnyebb lehetne.
Van egy vállalkozásunk amit ő vezetett és a működéséhez szükség van őrá is és a meghatározott heti 30 perc telefon kevésnek bizonyul.Nem beszélve arról, hogy nekünk is könnyebb lenne elviselni. Ha érted mire gondolok.
És a látogatás is másképp lehetne mint csupán a kapcsolattartójának.

monalisa1 # 2011.05.08. 16:07

I.bobi

Próbálj felkérni egy közjegyzőt aki hajlandó a börtönben felkeresni a férjedet - és átbeszélgeti vele a problémát, azt követően elkészíti a szükséges- megfelelő tartalmú okiratot. És ismét bemegy hozzá, hogy azt előtte írja alá.

A közjegyző hivatalos személy, remélve őt külön beengedik majd - előzetes kérelem alapján.

Lehetsz a férdjed teljel körű megbízottja, felhatalmazottja, de ez NEM ama kapcsolattartási dologra vonatkozik.

l.bobi # 2011.05.08. 18:06

Jól értelmezem, hogy ha meg van ez az okirat akkor gyakorlatilag azzal bármikor(bizonyos kereteken belül: pl ügyvédi fogadó időben) bemehetnék hozzá?