Ügyvédi hanyagság okozott károm meg térítése


sopika # 2011.04.02. 03:26

Sürgősen jogi segítséget keresek,olyant aki segít nekem meg írni az ügyvédi kamarának a panasz levelemet.Veszprémben egy ügyvéd sem vállalja el,mert kollégával nem pereskednek.

Rossz adás vételi szerződést írt az ügyvéd,ezért nekem olyan anyagi károm lett,amit a rokkantnyugdíjamból nem tudok ki fizetni.Kérem ha lenne valaki aki segítene meg írni,nagyon jó lenne mert a kamara útján vissza kapnám a pénzem.

Dr.Attika # 2011.04.02. 05:31

A "kamara útján nem kapja vissza a pénzét". Az ügyvédi tevékenység kapcsán keletkezett kárt nem az ügyvédi kamara, hanem a MÜBSE ( Magyar Ügyvédek Biztosító és Segályező Egyesülete ) téríti meg. Tényleg nem fog találni ügyvédet, mert nem szoktunk egymás ellen perelni. keresse meg a MÜBSE-t. Ők rendezik a kárát amennyiben jogos.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.04.02. 08:44

Sopika, biztos, hogy azt mondták a megkeresett ügyvédek, hogy azért nem vállalják a képviseletet, mert kollégával szemben nem vállalnak ügyet? Nem azt mondták, hogy nem vállalják, mert nem tartják megalapozottnak.

(Egyébként nem etikai vétség olyan ügyben képviseletet vállalni, ahol az ellenérdekelt fél ügyvéd. Sőt, az lenne etikátlan, ha egy ilyen általános magatartási szabállyal megfosztanánk a laikust attól, hogy szakszerű segítséget kapjon, épp akkor, amikor a másik oldalon profi áll.)

monalisa1 # 2011.04.06. 18:16

De lehet hogy nem is foglalkoznak vele... Ha egy idő után is "csönd" van, kérdezz rá a beadványodra - a magad megnyugtatásaként.

xdri # 2011.04.08. 11:15

"rossz adásvételi szerződést írt","ügyemet nem intézte el"stb.
Gyanús állítások.
Magam nem ügyvédkedem, de hogyan lehet rossz szerződést írni?,szerződés készítéssel kárt okozni?
Az ügyintézésre:Nem gondolnám,hogy az ügyvéd az egyik fél képviselete, meghallgatása után pozitív eredményt ígér.
Azt gondolom ha nem konkrét az ügy nem kellene "itélkeznünk" az ügyvéd felett.

www.drhalasz.eoldal.hu

tétova # 2012.08.02. 11:41

Szervusztok, Illetve Üdvözlet Mindenkinek.
A tanácsotokat kérném.

Egy ingatlan adás-vételi ügy kapcsán, az ügyemben eljáró ügydéd ellen sajnos a kamrához kellett fordulnom. Mire ezt megtettem az ügyvédet már kizárták soraik közül, nem csak én panszoltam.
Hosszas vizsgálódás után végre kézbe kaptam a Kamara jogerős határozatát, melyben elmarasztalja ügyemben az említett ügyvédet.
MÜBSÉHEZ már 3 éve nyújtottam be kártérítési igényt, de a jogerős határozatra vártak Ők is.
Kérdésem: Mik a tapasztalatok? MÜBSE fizet ilyenkor vita nélkül, vagy még ott is majd évekig pereskedhetek??? Illetve, hogy a 3 éve benyújtott kárösszegre ugye rászámolhatom, az időköben még keletkezett kárt, illetve kamatot, hiszen ha 3 éve kapok 5 millió forintot, az nem annyit ér mint ma 5 millió.
Előre köszi! Üdv: Tétova.

lajcsó # 2012.08.02. 13:00

Ptk.360. § (1) bekezdése alapján: "A kártérítés a károsodás bekövetkeztekor nyomban esedékes." Tehát jogos a kamatfizetés iránti igényed.

hiszek1istenben # 2012.08.10. 18:20

sopika sajnos igazad van, nekem sem vállalták el az ügyemet.... a MÜBSE pedig azért nem fizetett, mert a volt ügyvédem azt mondta nem ismeri el a felelősségét.... pedig a bíróság kimondta, hogy elkésettség miatt megszünteti a pert,,, vagyis a keresetlevelet késve adta be és igazolási kérelemmel is csak jóval a nyitva álló határidők után élt.
ímagam fogom beadni a kártérítési igényemet a bíróságra, mivel az én ügyemet sem vállalta egy ügyvéd sem

Dr.Attika # 2012.08.10. 18:39

Keresetlevelet nem lehet késve beadni csak közigazgatási határozat felülvizsgálata iránt indított perben. Erről van szó?

hiszek1istenben # 2012.08.10. 18:54

Munkaügyről van szó. (ügyvédkeresésre szetettem volna reagálni)

bimbus # 2012.08.10. 20:16

A MÜBSE a teljes kárt megtéríti vagy csak egy bizonyos összeghatárig áll helyt?
x éve egy peres eljárásban y millkát tettem le ügyvédi letétbe, az ügyvédem kérésére. Mint kiderült, soha nem került a pénz bírósági letétbe. Ismét ügyvédhez fordultam, hogy a MÜBSE-n keresztül kártalanítsanak. Az ügyvédem azt javasolta, hogy ne tegyem, mert sokan sokat követelünk, büntető eljárás van folyamatban az ügyvéd ellen. A MÜBSE útján nem jutok a pénzemhez, mert mások már sorban állnak előttem, és a követelésük meghaladja azt az összeget, amelyre az ügyvéd a biztosítást fizette. Az ügyvéd nevén nincs elárverezhető vagyontárgy. Nagyobb az esélyem, ha nem perelek, majd a család méltányolja és kártalanít. Még egy fillért sem láttam belőle vissza. Lassan 10 éve...

Kovács_Béla_Sándor # 2012.08.10. 20:22

Mint a legtöbb felelősségbiztosításnak, a MÜBSÉ-ének is van plafonja. Ami a fölött van, azt csak magától a károkozótól követelheted. (Mondjuk, tulajdonképpen a többit is csak tőle.)

Nagyobb az esélyem, ha nem perelek, majd a család méltányolja és kártalanít.
Ezt az ügyvéded tanácsolta? Lehet, hogy helyette is lesz helytállnivalója a MÜBSÉ-nek. :)

bimbus # 2012.08.10. 20:44

kbs!
Köszönöm a választ. A plafon az összes kárra vonatkozik vagy külön-külön károsultanként?
Az "új" ügyvédem miben okozott kárt? Ha a MÜBSE nem kártalanít, a károkozónak nincs elárverezhető vagyona, a károkozót elítélik, letölti a büntetését, de attól az én pénzem nincs meg.

Dr.Attika # 2012.08.11. 06:38

Ez jó Béla. MÜBSE kártalanítja a MÜBSE-nek kárt okozó ügyvéd ügyfelét. Melyik család kártalanít egyébként? Corleone família?

bimbus # 2012.08.12. 06:35

Dr Attika!
Megadnád a Corleone család elérhetőségét? Én valahova eltettem és nem találom, pedig jó az ötlet.
Egyébként a perelt ügyvéd esetében felmenő ágon mindenki ügyvéd. Az ügyvéd testvér tett igéretet a kártalanításra, igaz, még a per kezdetén. Azóta halgat és hárit. Lassan megnyilik a börtönajtó és szabadul a vétkes.

Dr.Attika # 2012.08.12. 11:07

Familia Corleone, NewYork, USA.
Ennyi elég, a postás megtalálja őket.

Kr1980 # 2014.11.18. 06:00

Miután átadtam az ügyvédemnek az eredeti szerződésemet, másolatokat kaptam vissza. Mikor rákérdeztem hogy hol vannak az eredeti papírok kiabálni kezdett. Érdemben semmit sem csinált, 3 hónapig húzta az időt miközben élet-halál harcot vívok az élettel. Ezzel mit lehet tenni?

Kovács_Béla_Sándor # 2014.11.18. 10:10

Milyen kár ért?

Splivalo_Lajos,Antal # 2016.03.11. 09:46

Ügyvédem elhalasztotta a fellebezési határidöt. Képes volt engem elküldeni a fellebezéssel a Keleti pu-i postára, mondván, ez az utolsó nap!Azóta kb. 3 hónap, vagy 4 is elmúlt.
E heti e-mail leveles unszolásomra végre megküldte az utolsó tárgyalás jegyzökönyvét és egyben az itéletet a fellebezésre, amiben az àll, hogy a határidö elmulasztása miatt a fellebezés nem kerül megtárgyalasra!
Kérdéseim:
1/ Mit tehetek az ügyvéd ellen?
2/ Mi tehetek azért, hogy az ügyem mégis meg legyen targyalva II. fokon ?
Köszönöm a gyors valaszt!


Splivalo Lajos,Antal

Kovács_Béla_Sándor # 2016.03.11. 16:38
  1. Kérhetsz kártérítést.
  2. Nagyjából semmit.
bíróutáló # 2017.02.15. 09:56

Dr Atilla-
Nem lennék rá büszke, hogy erkölcsileg, morálisan, és etikailag, ennyire lesűlyedt, a szakma,, Hogy mikor ilyen dolog megtörténik, akkor nem azt mondja a ( pénzorientált) ügyvéd, hogy kivetni, magunk közzűl, mert rossz fényt vet ránk, a kolléga, nem ilyenkor cinkos lessz az ügyvéd.....

Dr.Attika # 2017.02.15. 10:04

Tisztelt bíróutáló!
Miről van szó?

Kovács_Béla_Sándor # 2017.02.15. 11:21

Olyan aranyos, amikor valaki így beleböffent a témába; tényállást, persze nem ad, még vázlatosat se; a közlendő mindössze annyi, hogy "mocsok ügyvédek". Ez is egy vélemény, persze, de túl nagy információértéke nincs.

nanemaaa # 2017.02.15. 14:48

OFF
Kellene nyitni egy ilyen topicot: "Ügyvédgyalázó, bíró gyűlölő"
Gyanítom jó forgalma lenne.
ON

bíróutáló # 2017.02.15. 18:31

Háromnevű kovács én a tényekről, és a tapasztalatokról írtam. Böffenteni, meg az anyád szokott, nektek. A Dr Attika is teszi a hülyét,m pedig ő írta le, hogy az ügyvéd, az ügyvéd ellen nem tesz kereszbe, sehol. Ezt nevezem, cinkosságnak. ( bár mind ilyen, aki esküvel fogadkozik a munkájáról)Az ügyvédi biztosító, az meg érdemi válasz nélkűl küld el a francba, dehogy veszi le, a biztosításából, annak a szemét ügyvédnek, hogy kiegyenlítsen valami általa okozott kárt . Ez mind hazugság. Ezeknek, mindent szabad. Milyen alak az, akinél annak van igaza, akitől több pénz kaphat?