Magyar állampolgárság megszerzése

én már megyek # 2012.01.10. 14:29

Azért, mert mi magyarok 20 évig tanulunk magyarnak lenni, és még így is nehezen érvényesülünk.
Ő meg idejött és a didijeivel hülyére kereste magát!!!
Naná, hogy bosszantó.

wers # 2012.01.10. 14:07

Nem tudom pákó mit használ, de nem tesz jót neki :) és nekem se, nem is tudom, miért bosszantom fel magam ilyenekkel.

én már megyek # 2012.01.10. 13:59

pákó nem fordítót használt?????
Ilyenkor miért nem toloncolják ki? Jó pár éve lett volna neki is készülni, ha más nem angolul wikipédiázhatott volna.

wers # 2012.01.10. 13:53

pazs - sírjak vagy nevessek?
Aztán csak áttuszkolták, szerencsétlenségemre épp akkor beszélgetett vele Balázs reggel, mikor munkába mentem. Nagyon büszke volt magára
Álmos is voltam, na meg még ez a "celeb" is :(

én már megyek # 2012.01.10. 13:43

Ha a smitten múlik, megkapja az áLampolgárságot.

pazs # 2012.01.10. 13:37

wers: Lehet szörnyülködni. http://www.borsonline.hu/news.php?…

wers # 2012.01.10. 13:33

Na, arra kíváncsi lennék pl. Pákó hogy vizsgázott le. Biztos keni-vágja az alkotmányt, éjt nappallá téve tanulta

pazs # 2012.01.10. 13:28

én már megyek: erre szolgál a magyar nyelven leteendő alkotmányos ismeretek vizsga. Ez alól csak a köztársasági elnök engedélyével lehet mentesülni. Úgyhogy szerintem ne morogjál :) főleg ne a gravitáció ellen (lásd: angolul kell tudnod).

én már megyek # 2012.01.10. 13:17

Tudom, ótvar paraszt vagyok, de én nem adnék állampolgárságot addig, amíg nem beszéli valaki a nyelvet, és legalább halvány fogalma nincs a történelmünkről. Mekkora tiszteletlenség már. Én tudjak angolul akkor is ha itthon vagyok, meg akkor is ha külföldön.

pazs # 2012.01.10. 12:58

Teljesen mindegy, hol házasodtok össze, rád való tekintettel akkor kaphat magyar állampolgárságot, ha már legalább három éve Magyarországon lakik, nincs priusza, megélhetése és lakóhelye biztosított, valamint alkotmányos alapismeretekből magyar nyelven vizsgát tett. Ha nem házasodtok össze, plusz öt (összesen nyolc) év a várakozási idő.

Biztos, hogy kell magyar állampolgárság az üzlet megnyitásához és üzemeltetéséhez?

Legaal # 2012.01.10. 12:28

Sziasztok!

A barátom szeretné mihamarabb megszerezni a magyar állampolgárságot, mivel üzletet szeretni indítani itthon. Azonban nem európai uniós országból származik és nem beszél magyarul.

Szeretném megtudni, ha

• Magyarországon összeházasodunk, mennyi idő múlva szerezheti meg az állampolgárságot, illetve mi ennek a menete és feltételei
  • illetve ha egy másik országban házasodunk össze, akkor mennyi időn belül és milyen feltételek teljesítése után szerezheti meg az állampolgárságot.

Köszönöm mindenki segítségét!