Kötelező az iskolai ebédszünet?

pazs # 2013.01.24. 13:05

Oké, értem :) amúgy meg elképzelem, hogy ha igen lenne a válasz, akkor a TO-n a kérésedre a homlokukra csapnak és átszervezik az órarendet :)

FDToth # 2013.01.24. 12:39

Ki mondta h probléma??? Egy egyszerű kérdést tettem fel kíváncsiságból:)
pazs: 1 tanóra hivatalosan 1h 40 min. Ebből van napi 5-6. szünetet 1 tanóra közbe nem iktatnak. tanárfüggő, de általában az 1h 30 min megvan.
persze ehet "lógni" uh nem probléma.
Egyébként csak azért kérdeztem ezt, mert van egy ismerősöm, akinek "betegségéből" adódóan muszáj ennie, mert "besárgul":) Gondoltam elméleti szinte összefűzöm az iskolai nem-ebédszünettel.
ha vki enni akar, akkor kihagyja az óra elejét. ennyi.
a lényeg h ezek szerint nem kötelező az ebédszünet. erre voltam kíváncsi. törölhető a téma!

Sherlock # 2013.01.24. 11:56

Ezért nem lehet perelni, max. Szabó Mátéhoz lehet menni.

Véleményem # 2013.01.24. 11:33

Ezek tényleg komoly problémák...
Fogadj ügyvédet, induljon a pereskedés... mindent meg kell tenni az ebédszünetért.

Sherlock # 2013.01.24. 11:29

Micsoda problemák.

pazs # 2013.01.24. 10:33

Nem.
Ezek amúgy mind kötelező előadások/szemináriumok? És ma már nem szokás egyben tartani a kétszer 45 percet másfél órában és így nyerni fél órát két előadás között?

FDToth # 2013.01.24. 10:12

Kedves Fórumtársak,

Lehet, hogy furcsa a kérdésem, de azért felteszem:
MSC nappali, államilag finanszírozott képzés.
Már a múlt félévben is úgy volt kialakítva az egyik napon az órarend, hogy az ebédszünetnek nem hagytak helyet (8-17-ig órák, 10 perces szünetek). A köv. félévben ugyanez lesz a helyzet, csak már kettő, egymást követő napon ismétlődne meg a tavalyi félévhez hasonló.
A munkahelyen is kötelező minimum 20-30 perc "pihenőidő", amikor étkezni lehet (meleg ételre gondolok).
Kötelező az iskolának ebédszünetet biztosítani vagy sem?
(Tekintsünk el attól, hogy órán lehet enni, illetőleg "szendvics" 7-8 perc alatt megehető illetőleg hideg étel).

Köszönöm a válaszokat,

üdv.

FDToth