Ingyenes ügyvéd


Barkavirág # 2013.10.25. 15:34

Ingyenes ügyvédi segítséget keresek, honvédségi kártérítési ügyben.

Évekkel ez előtt már a bíróság megítélt nekem kártérítést amit többször csökkentettek, illetve megemeltek. A mostani kérelmemet a honvédég elutasította ezért szeretném bíróság elé vinni az ügyet.

Ehhez keresek ingyenes ügyvédi segítséget. Sajnos pénzem nincs.

Előre is köszönöm.

Gabicsek # 2013.10.30. 19:11

Olyat nem találsz.

monalisa1 # 2013.10.30. 19:34

Keress sikerdíjért dolgozó ügyvédet: előre nem kell fizetni semmit, amit a perben elér annak x százaléka vita nélkül az övé - és mindent meg is tesz a remélt pernyertességért. / A saját megyéd Ügyvédi Kamarájától kérd hogy javasoljanak kártérítési perekre specializálódott ügyvédet.

monalisa1 # 2013.10.30. 19:43

Elindulásként írd be a google-ba "Magyar Ügyvédi Kamara" aztán a megjelenő x számú találat alapján szűkitsd a keresést. (Bp.-en is vannak ilyen ügyvédek ill. ügyvédi irodák.)

monalisa1 # 2013.10.30. 19:46

Ha a honvédség Határozattal utasította el a kárigényedet figyelj mert csak 30 napod van bírósághoz fordulni.

Sherlock # 2013.10.30. 21:04

Keress sikerdíjért dolgozó ügyvédet: előre nem kell fizetni semmit, amit a perben elér annak x százaléka vita nélkül az övé - és mindent meg is tesz a remélt pernyertességért.

Tudom, hogy olcsó húsnak híg a leve, itt meg nemnagyon fizetnek a kérdezők, de attól még tarthatnál egy színvonalat.

didier # 2013.10.31. 03:57

Pp. 84. § (1) bek.:
...A költségmentesség az alábbi kedvezményeket jelenti:
.
.
.

  1. pártfogó ügyvédi képviselet engedélyezése iránti igény, ha azt törvény lehetővé teszi.

De ha volt már ítélet és ugyanabból a jogalapból ered a követelés, akkor meg se próbáld. Vagy nem értem pontosan a helyzetet...

Ildyke # 2013.11.27. 09:59

Kedves Fórumozók, Ügyvédek!

Szeretném a segítségeteket kérni egy elég bonyolult témában. Igazából azt sem tudom, hol kezdjem és mivel.
Talán itt: 2,5 éve megismerkedtem a párommal és most április óta együtt élünk a szüleivel, abban a házban ami a párom és a testvére nevén van, de a szülőknek természetesen haszonélvezeti joguk van. Bejelentkeztem oda mint a tartózkodási helyem mert vidékre kellene orvoshoz járnom, de épp terhes lettem és nem akartam utazgatni vagy melyik védőnő jöjjön ki hova, hol találnak meg..stb. szóval lényeg hogy az állandó lakcimem vidéken maradt, a tartózkodási helyem pedig Budapesten, amihez elég volt a párom aláírása az okmányirodában. Kérdés, hogy ez visszavonható-e pl. anyós által vagy semmisnek kell venni, mert ő, mint haszonélvező nem járult hozzá?
Továbbá, anyósom nem 100%-ig beszámítható, pszichiáter vizsgálta, kapott gyógyszereket, de nem szedi.Sajnos kijelenthető, hogy közveszélyes, mert a páromnak is nekiment és a férjének is. Valamint az egész veszekedésnek fültanúja volt egy 3,5 éves kislány (a párom unokahúga). Kérdés, hogy benne ez mekkora törést okozott, vagy okozhat a későbbiek során. A "kedves" anyósom rám támadt a tegnapi nap folyamán, és kígyót-békát kiabált rám. Legnagyobb problémája hogy irigy, és a gyerek és az én érdekemben mindent megtettünk, ami sajnos nehezebbé teszi a dolgot, hogy időközben elhalt a baba, és az orvosok vizsgálatokat javasoltak hogy a párommal közös gyerekünk lehessen.Ezen teljesen felháborodott, hogy milyen hülyeségekre költjük a pénzt, bár hangsúlyozom, hogy nem kértünk tőle sosem egy forintot se, százszor inkább adtunk, mint hogy elvegyünk, mert mi mindketten dolgozunk. Ennek az lett a vége hogy tegnap este már eljöttünk a házból. Csakhogy a nyáron már elkezdtünk náluk építkezni. Családi házban élnek, aminek a felét elkezdtük leválasztani, de pénz híján abbamaradt az építkezés. Gondoltuk gyűjtünk egy kis összeget, és tavaszra befejezzük. Kikötése volt a leválasztással kapcsolatban a "kedves" anyósomnak hogy neki legyen még egy külön nappalija, ha már elveszünk tőle egy szobát. Így mi kb 40 nm-en élnénk ő pedig 80nm-en. A szobája elkészült 700 000 ft-ból, a mi részünkre pedig még kellene kb fél millió forint.
Minden hónapban fizettünk a rezsibe, és többször volt hogy mi vásároltunk, mert a párom édesanyja nem dolgozik kb 20 éve. Mit tehetnénk a továbbiakban, hogy a pénzünk ne menjen veszendőbe? Vagy a lakást tudjuk befejezni vagy pedig a pénzt kapjuk vissza, amire sok esélyt nem látok, mert nincs jövedelmük, csak apósom 36000 Ft-os nyugdíja.
Tegnap teljesen megőrült, úgy nézett ki mint a filmekben azok a pszichiátriai kezeltek. Nem tudom, hogy mi lett volna a helyes döntés. Vagyis, hogy orvost hivni akkor hozzá vagy a rendőrséget, erre is szeretnék választ kapni, mert a hétvégén megyünk vissza a bútorainkért, és nem szeretnék még egy ilyen botrányt. Engem nagyon megviselt lelkileg, mert sajnos a baba miatt is kicsit labilisabb lelki állapotban vagyok és akármilyen ember is de a párom édesanyja és szörnyű így látni és ezt hallani tőle, amiket mondott nekem, aki az unokáját hordtam a szívem alatt. Köszönöm szépen előre is a választ, remélem kapok segítséget mihamarabb! Köszönöm, köszönöm, köszönöm.

pazs # 2013.11.27. 10:14

Tulajdonképpen mi a kérdés? Arra nincs jogi válasz, hogy mit tehetünk, ha anyósunk a haszonélvező és irigykedik valamint az sem, hogy mi lesz a 3,5 évessel, ha ezt látja. Az viszont tény, hogy haszonélvezőként ő mondja meg, ki és milyen feltételekkel lakik a házban.
(Sajnálom a babátokat.)

Ildyke # 2013.11.27. 10:29

tehát akkor, ha mondjuk bemegy az önkormányzathoz, és azt mondja hogy én szerinte jogtalanul tartózkodom a házban, az okirat semmis lenne?
Hogyan kaphatjuk vissza a pénzünket, vagy milyen módon? Valamint milyen módon folytathatjuk az építkezést, ha mégis úgy döntenénk, hogy nem hagyunk veszni ennyi pénzt?

pazs # 2013.11.27. 11:04

Nem lenne semmis, de mivel bármikor megvonhatja a szívességi lakáshasználatodat, tök mindegy, mi van írva a lakcímkártyádra (ugyanis nem azért lakhatsz ott, mert van lakcímkártyád).
Kitől szeretnéd a pénzt visszakapni? Ez az a pénz, amit az építkezésre költöttetek?

Ildyke # 2013.11.27. 11:20

Értem. Nekem a lakcím bejelentés azért kellett, hogy Budapesten is ellássanak a kórházban, nem pedig azért amiért ő gondolta, hogy a lakásból bármire is igényt tartanék.
A pénzt tőle, vagy tőlük várnám viszont, vagy legalább az engedélyt arra hogy befejezhessük az építkezést. Mert neki készen lett a szobája, amit ígértünk, de nekünk még mindig nincs se konyhánk, se fürdőszobánk. És igen, ez az a pénz, amit az építkezésre, vagyis jobban mondva az ő szobájára költöttünk.
Azt már tudom hogy a legközelebbi ilyen kirohanásánál mi a teendő, de most szeretném a lakhatásunkat megoldani, ha már ennyi pénzt beleöltünk, és reménykedem, hogy nem teljesen feleslegesen. Köszönöm

Ildyke # 2013.11.28. 07:35

A lakást elhagytuk. A pénzt amit belefektettünk gondolom nincs arra lehetőség hogy visszaszerezzük valamilyen módon. Szóval baromi rendesek voltunk amiért felujitottuk a lakását. Nincs lehetőség peres úton visszakapni? Mert most albérletbe megyünk de az sosem lesz a miénk. Ez viszont az lett volna. Mit lehet tenni,merre lehetne lépni? Köszönöm a választ előre is!

Ildyke # 2013.12.04. 06:58

Tudna valaki segíteni hogy merre lehetne lépni az ügyben, hogy vagy a pénzünket lássuk viszont vagy pedig visszaköltözzünk? Mit tehet a tulajdonos a haszonélvezővel szemben? Ha egyáltalán tehet valamit.... Köszönöm a választ előre is!

pazs # 2013.12.04. 08:28

Közben gondolkodtam és az a helyzet, hogy a tulajdonostól tudnál visszakövetelni, de az meg a párod, nem a haszonélvező anyós...

nanemaaa # 2013.12.04. 08:49

Mit tehet a tulajdonos a haszonélvezővel szemben?

Semmit. Gyakorolhatja azon tulajdonosi jogait, melyeket a haszonélvező átenged neki. Ha semmit nem enged át, akkor semmit. A ráfordított pénz jogalapjának csavargatásával lehetne esetleg némi jogalap a visszakérésre, de hogyan képzelted egy jövedelemmel nem rendelkező, nincstelen embertől pénzt behajtani?

Ildyke # 2013.12.04. 20:11

Én nem is tudom,hogy gondoltam. Csak ez mégis csak nonszensz hogy belefektettünk 1 milliót a házba és mikor már majdnem kész, elzavar. Milyen anya az ilyen aki ellehetetleniti a gyerekét,kisemmizi,kihasznalja és az utcára rakja?! És nincs erre semmi törvény?! Hihetetlen.... :( apósomnak egyébként van nyugdija. Azt hiszem elő nyugdíj vagy mi. Most a szüleimnel vagyunk vidéken ami rengeteg többlet költséggel jár mert mindketten Pesten dolgozunk. Tehát bőven van anyagi kárunk és veszteségunk. Teljesen kilatastalannak látom a helyzetet. Elmegyek a világ végére is ha azt mondjátok van remény látni pénzt vagy visszamenni valahogy.
Köszönöm szépen!

Zöldövezeti11 # 2013.12.05. 04:26

Ildyke Ildyke !

Miért nem a pároddal beszéled meg a problémát ?

Ildyke # 2013.12.05. 07:38

Mert a páromnak az anyja és nyilván nem fog semmilyen lépést tenni ellene addig míg nem tudunk valamit biztosan hogy lehetne tenni. Pl a tulajdonosnak vagyis a paromnak nincs megoldva a lakhatasa mert a haszonélvező anyja nem biztosít neki egy szobát sem.

monalisa1 # 2013.12.05. 10:53

A 18. életévet betöltött gyermeknek a szülő nem köteles minden esetben további lakhatást biztosítani, függetlenül hogy tulajrésze van a házban. Ettől függetlenül a haszonélvezet magasabb rangú jog mint a tulajdonlás.

Sajnálatos hogy így jártatok, de ha odaszülsz vajon az idegbeteg anyós mennyire tolerálná ha sír a baba, a kisunoka?!

Azzal hogy egy szoba elkészült (...), a férjed vagyoni értéke több lett, az anyós meg nem örök életű...

fszaboildiko80 # 2017.08.15. 11:43

Kedves Fórumozók!

A problémám a következő lenne. Hétvégi házunknál minden előzetes értesítés nélkül egyszercsak elbontották a kapufeljárót, és utánfutóval felpakolva kiérve csak a nagy gödörrel szembesültünk a kapunk előtt, amin még hosszú hetekig nem lehetett közlekedni. Még egy pallót sem tettek oda, bezzeg amit mi kitettünk raklapot, hogy valamin közlekedni tudjunk azt elvitték, de nem is ez a lényeg!
Az új kapubejáró kb. 1,5 m -rel is keskenyebb lett az eredetinél, ami nagy problémát okoz, hiszen többször jön hozzánk teherautó, télen méhek vannak ott tárolva, amiket pótkocsival kell bevontatni az udvarra, és egyáltalán nem egyszerű ráfordulni. Szerintem a tűzoltóság sem tudna ráfordulni.
Ilyen esetben mi lehet a megoldás? Én nem kértem az Önkormányzatot, hogy csináljon nekem új feljárót, sőt, mint fentebb említettem még csak nem is értesítettek róla, hogy mikor kezdik a munkálatokat, mikor fejezik be, hogy számítani tudjunk rá, hogy abban az időszakban ne szállítsunk semmit. Kötelezhető valamilyen módon a hivatal, hogy az eredetivel megegyező állapotot állítsa vissza (értem ezt a régi szélességre)?! És ha igen, hogyan?
Aki tud, kérem segítsen, fontos lenne, hogy el tudjak indulni valamerre!

Köszönöm!

Üdvözlettel:

Ildikó

alfateam # 2017.08.15. 12:39

Az, hogy te nem kaptál értesítést jogsértő.
Közterületen végzendő munkákról mindenkit értesíteni kell akit érint.
Ezt úgy oldja meg az önkormányzat, hirdetményi értesítőt tesz közzé, ez vagy eljut hozzád vagy-nem.
A kapubejáró szélességét rendelet írja elő, ez általában 3,5 méter.
Aki tud, kérem segítsen, fontos lenne, hogy el tudjak indulni valamerre!
Önkormányzat!

Juliska53 # 2017.10.19. 06:37

Üdvözletem!
Szeretném megkérdezni, hogy a férjem adóstárs a testvérénél egy felvett jelzáloghitelnél. Megromlott a kapcsolatuk és nem biztosított egyébként arra, hogy a testvére fizetni fogja a hitelt. Szeretnénk megszabadulni ettől a tehertől. Milyen módon tudunk lépni ebben az ügyben. Azon az ingatlanon amin van a jelzálog 1/4 részben tulajdonos a férjem, a testvére a tööbi rész tulajdonosa. A haszonélvező az Édesanyjuk, aki vég stádiumban van sajnos. Kérem segíteni mit tudunk tenni ebben az ügyben. Köszönöm szépen a válaszát. Kis Lászlóné

alfateam # 2017.10.19. 06:48

Édesanyjuk, aki vég stádiumban van sajnos.
Megoldja az élet. Megváltoznak a tulajdonviszonyok, más helyzet áll elő,

Kovács_Béla_Sándor # 2017.10.19. 07:11

Ezen nem segít, ha meghal a haszonélvező. A tartozás attól marad, méghozzá, közös tartozás marad.