Koko
„láttam, hogy jön a tulaj, akinek a kocsijába belementem. Odamentem hozzá és elmondtam neki is mi történt, ekkor elsőként felajánlottam, hogy hívjunk rendőrt vagy írjunk lapot, de ő azt mondta nem szükséges, nem akar belőle ügyet csinálni, majd lerendezzük magunk.”
Mondom én, hogy szerintem ez lesz a megoldás kulcsa. Akkor és ott ő nem akart semmilyen ügyet belőle.
Hogy utólag meg fel akar jelenteni, az valószínűleg azért van, mert nem akarod kifizetni a kárát.
Nekem csak egy lökhárító kijavítása - több helyen eltört belül egy vadnyúllal történő ütközésnél - és festése volt 80 ezer szla nélkül.
„Vagy esetleg hivatkozzak arra, hogy utólag mégse ismerem el a felelősséget, mert a balról jövő nem adta meg nekem az elsőbbséget és ebből született a baleset, amit már sehogyan se fog tudni se ő, se én bizonyítani, és megint kialakul a patthelyzet?”
Megérné hazudni? Mit csinálnál, ha kiderülne, hogy mégsem úgy történt? Drága lenne a végén a számla, hidd el!
Egyébként meg én sem aggódnék. A feljelent, akkor a rendőrségen azért lesz néhány keresetlen szavuk a fickóhoz, hogy miért így akarta elrendezni, mikor eleve te hivatalossá akartad tenni úgy, ahogy azt kell ilyen esetben. Egyáltalán nem biztos, hogy neki bármilyen igazat fognak adni. Egyébként nekem volt olyan esetem, hogy egy fiatal kezdő sofőr kocsijába mentem bele hátulról. Én is ki akartam neki fizetni zsebből, de ő meg túlságosan fosott és inkább hivatalossá tette a sztorit, biztosító lett belőle. 3 évig szívtam miatta a díjjal egy ötvenpárezer forintos kár miatt. Nekem sajna 200 ezer felett volt a károm. :-(