villany kikapcsolasa

harcsa1968 # 2013.12.15. 18:26

Tisztelt Ügyvédi Iroda!
Szeretnék segitséget kérni az alábbi ügyben:
Kikapcsolták a lakásban az áramot 60 napon túli tartozás miatt. Az oktoberben esedékes 9183 ft nem volt befizetve, novemberben tulszámlazas miatt nem kellett fizetni. Az Edf tájékoztatása szerint küldtek levelet, ami nem kerete jelzéssel visszament. A neten utánanéztem, ahol azt olvastam, hogy a postai kézbesites második napjat követő 5. munkanapon kézbesitettnek tekintik. kérdése az lenne, hogy a kézbesitési vélelem beálltáról a level egyidejű megküldésével nem kellett volna engem értesiteni. Hogyan tudom azt bizonyitani, hogy hem kaptam értesitést a postától? Sajnos ez már nem először fordul elő? Èn sem tudom bizonyitani, hogy nem kaptam értesitőt, de a posta sem, hogy igen. ilyenkor a visszakapcsolási dij mégis engem terhel. Mit tudok tenni, hogy ezt elkerüljem. Amennyiben a kézbesitési vélelem beálltáról kellett volna engem értesiteni és ezt az EDF nem tette meg, van-e lehetőség arra, hogy a visszakapcsolási dijat visszakérjem.
Segitségét előre is köszönöm.

tmsnmeth80 # 2026.01.21. 10:30

Kedves Szakértők!

Van egy kertes házam, kerítésen belül 5 méterre, amelyen a villanyóra a házon kívül a falon helyezkedik el. A ház 1/1 tulajdoni hányadban az én tulajdonom. Az összes közmű szolgáltatónak én vagyok az ügyfele (az órák az én nevemen vannak).

Áramhálózati elosztó válasza a panaszomra, miért kapcsolták ki a villanyt:

,,A 2025.12.24. napon érkezett megkeresésére válaszolva az alábbiakról tájékoztatjuk:
• Megkeresés témája: Műszaki ok miatti kikapcsolás
• Felhasználási hely XY
• Folyamat azonosító: XY
2025.12.22.-én az esti órákban érkezett bejelentés, miszerint a XY ingatlanban
ráz a vízcsap.
A bejelentő XY a helyszínen tartózkodott.
A kiérkező szerelőink, a mérőhelyet szemrevételezéssel megvizsgálták, rendellenességet,
szabálytalan beavatkozást nem tapasztaltak.
Az ingatlan belső villamos hálózatát szerelőink nem vizsgálják, de az életveszélyre utaló
bejelentést, amelyet az ÜGYFÉL a helyszínen is megerősített, nem hagyhatják figyelmen kívül, ezért
az ingatlan csatlakozóját a leágazási ponton leválasztották a hálózatról.
A belső villamos hálózat arra jogosult villamos szakember által történő felülvizsgálata, esetleges
javítása után, a vonatkozó műszaki dokumentum leadásával, az Ügyfélszolgálatunkon kell
kérelmezni a visszakapcsolást.
Megértését és türelmét köszönjük!,,

Én válaszom:
,,A maguk ÜGYFELE ezen az ingatlanon Én vagyok, nem XY. XY-nak az én ingatlanomhoz semmi köze. Az ingatlannak 1/1 tulajdonosa én vagyok. Nekem most óriási károm keletkezett. Szerintem hatalmas hiba lett elkövetve. Önök bárhol kikapcsolják a villanyt ha egy vadidegen ember felhívja Önöket(?), úgy hogy nem is tulajdonosa az ingatlannak és nem ügyfele Önöknek az adott ingatlanon?,,

Áramhálózati elosztó válasza:

,,Megkeresés témája: Kikapcsolás kivizsgálása
Tekintettel arra, hogy a szóban tett panaszbejelentését az XY Zrt. illetékes
szervezetével felül kívánjuk vizsgáltatni állásfoglalás céljából, kérjük türelmét a korrekt és pontos
válasz elkészítése érdekében.
A szükséges kivizsgálást követően állásfoglalásunkat 2026.01.28-ig megküldjük Önnek.
Megértését és türelmét köszönjük.

Mit tehetek most?

drbjozsef # 2026.01.21. 11:20

Megértesz és türelmes lehetsz.

Kicsoda a bejelentő, miért volt az ingatlanodban?
Te ott laksz, életvitelszerűen használnád az ingatlant?
Valós a bejelentése szerinted? Rázott a csap?