Rendőrségi idézés emailben??

peet85 # 2014.03.28. 15:58

Felhívtam a megjelölt elérhetőséget és kértem az ügyintézőt. Hatalmas meglepetésemre máris kapcsolták. Rákérdeztem, hogy ez hogyan is lehetséges. Válaszul azt kaptam, hogy ez a fajta eljárás teljesen rendben van. Állítólag postai úton is elindították, de azóta sem kaptam semmit.

Mindegy..., elmegyek tanúskodom, de azért érdekelne, hogy ha mondjuk nem használom már ezt az email fiókot és nem kapom meg az idézést, eljönnek értem éjszaka és elvisznek??

Kenderice # 2014.03.25. 18:43

Rasmanov

Nekem is van ügyfélkapum, de sem küldtek soha dokumentumot. Egy e-mailt küldtek, hogyha dokumentum érkezett részemre a tárhelyre. Ott megnézhetem.
Rendőrségi idézést - időpontra - csak tértis levélben küldenek.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.03.25. 14:25

Ugyan már. Beszélgetünk.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.03.25. 14:04

Mondjuk, mert az egyik eljárását a Ket. szabályozza, a másikat meg a Be.

efi99 # 2014.03.25. 12:46

Írj egy választ, miszerint "a címzett postaládája megtelt, a levél nem volt továbbítható"...

Véleményem # 2014.03.25. 12:44

Saját érdeked, hogy utána járj valós az idézés vagy sem. A fórum nem dönti el, ha ügyed van akkor jobban jársz ha utána kérdezel. Az idézésen biztos van valami elérhetőség.

Cell Energy # 2014.03.24. 22:54

A helyedben valószínűleg a megjelölt rendőrkapitányságot hívnám fel, hogy valós-e a levél.

Kenderice # 2014.03.24. 18:29

Felejtsd el. Valaki szórakozik. A rendőrség nem így idéz.

peet85 # 2014.03.21. 20:53

Tisztelt Fórumozók!

Körülbelül egy héttel ezelőtt kaptam a privát email címemre egy levelet egy pdf csatolmánnyal. A levél egy mondatban közölte, hogy megidéznek tanúként. A levél feladója és az aláírás különbözött.

Naponta több levélszemetet is kapok, és ez küllemre és tartalomra bőven kimerítette a levélszemét fogalmát... :)

A pdf csatolmánynak nem volt neve, így meg sem nyitottam, nehogy vírusos legyen tőle a gépem. A levél törlésre került.

A minap ismét kaptam egy hasonló emailt, melyben közölték, hogy mivel nem jelentem meg a kihallgatáson, ismételten beidéznek. A levélhez szintén tartozott pdf csatolmány, melyet ezúttal meg is nyitottam. Tartalma egy szkennelt, fekete-fehér idézés olvashatatlan pecséttel és aláírással, azonban az idézés témája ismerős.

A kérdésem az volna, hogy ez a fajta idézés kézbesítési eljárás megfelel-e a jogszabályoknak, valamint, hogy Önök szerint kell-e ezzel érdem foglalkoznom?

Megtisztelő válaszukat előre is köszönöm!