Köszönöm a választ, közben már hazajöttünk Pestre, de a fiamnak itt sem adtak számot mára az okmányirodában, hogy a mai napra totálisan le vannak foglalva, betelt. Egyszerűbb lett volna azt mondania, ellopták és a rendőrségen kérni egy jegyzőkönyvet..... Az okmányirodák bevehetetlenek a nyári szabadságolások miatt.
Elveszett személyes okmányok
Pedig a Kormnyportálon az alábbiakat írják erről, úgy tűnik a siófoki okmányirodában nem olvassák...:))
A személyi igazolvány elvesztése esetén három munkanapon belül fel kell keresni valamelyik okmányirodát, és be kell jelenteni a személyazonosító igazolvány elvesztését.
Ha valaki elveszti a személyazonosító igazolványát, akkor helyette bármely okmányirodában újat kérhet (pótlás).
Úgyhogy emiatt nem kell Budapestre utaznotok, és a fiad mindenképpen ragaszkodjon ahhoz, adjanak neki írásbeli igazolást, hogy a bejelentési kötelezettségének eleget tett, és érkeztessék az új okmány iránti kérelmét.
Azt persze nem garantálom, hogy nem fogják megkísérelni elhajtani, én pl. július végén megkíséreltem elintézni a szeptemberben lejáró jogsim meghosszabbítását, mert akkor értem rá, a portás bácsi (mint tudjuk az a legfontosabb ember minden hivatalban) közölte, hogy itten most mindenki szabadságon van, kevesen vannak az ügyintézők, ráér az a jogsi-hosszabbítás szeptemberben is, és elhajtott a vérbe (konkrétan nem volt hajlandó sorszámot adni).
No most, hogy ez az eljárás nem törvényes, azt tuti (de vélhetően nem is a portás bácsi találta ki), de most ki a tökömnek van kedve emiatt leveleket irkálni a hivatalvezetőnek.
Budapestiek vagyunk, 18 éves fiammal nyaralunk a Balatonon. Fiam Siófokon elvesztette a személyes okmányait. Bement a rendőrségre, ahol közölték vele, ha nem ellopták, hanem csak elvesztette, forduljon az okmányirodához. A siófoki okmányirodában közölték vele, ha majd leadja valaki, értesíteni fogják. Papírt arról, hogy okmányai eltűnését bejelentette, sehol nem kapott. Mi a teendő ilyen esetben? Fontolgatjuk az azonnali hazautazást, hogy Budapesten kérjen új okmányokat.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02