Nem állítottam pellengérre senkit!A viszonyokról beszéltem,a helyiekről, amit ismerek!
A dolog úgy működik,végigjárod a hivatalos utat,beutaló,vizsgálatok,stb....Majd kapsz időpontot,befekszel a kórházba amikor kell, 3-18 hónap múlva,majd a műtét előtt a vizsgálóban a műtétet végző orvos "tájékoztat" a műtét módjáról,gyógyulásról és a szokásos díjakról!
Ha választott orvossal szeretnéd a műtétet ,akkor előre tisztázod ezeket a dolgokat!
Szerintem azért hálapénz,mert jól sikerült minden,és utólag kifejezed a háládat!
De előre kérni és közölni az árat,úgy tudom bűncselekmény!
Ha pénzt kér az orvos a tb - s műtétért
- 1
- 2
Kedves luck-666, és Mindenki!
A vonal alatti mondatoddal egyetértek,azzal viszont nem hogy a szekszárdi orvosokat pellengérre állítottad.
Mivel a magyar egészségügy említett intézményét én sem ismerem, ezért csak "kívülállóként" szeretnék hozzászólni a témához.
Három hónappal ezelőtt erős hasi fájdalmakkal mentem be a körzeti kórház sebészeti ambulanciájára. Kerestem az egyik ismerősöm által ajánlott orvost, szerettem volna, ha ő műt meg. Sajnos nem volt benn, de olyan fájdalmaim voltak hogy már a portásra is rábíztam volna magam.
Az ügyeletes orvos /szakorvos jelölt/ megvizsgált, 10 perc múlva már egy cső volt letolva az orromon keresztül, vérvétel, röntgen kórterem infúzió stb. Délután már meg is műtött. Rá egy hétre a varratkiszedésnél én is adtam egy borítékot, mert újabb, immár kijelölt időpontú műtét várt rám. Holnap fekszem be.
Biztosan megműtenek, ellátnak boríték nélkül is, nem hiszem hogy visszavarrják a hasamba.
Akkor miért adjuk? vagy miért nem? Szerintem erre nincs jó válasz.
Ennek az egésznek olyan nagy a beágyazottsága, hogy szinte már természetes. Igazán senki nem érdekelt abban, hogy megszűnjön.
Pedig rossz a betegnek és szerintem az orvosnak is, ez az egészségügyünk rákbetegsége.Erre még nincs gyógyszer.
Kedves bébisárlány!
Amit felvetettél, mármint hogy előre pénz fizetésre késztettek bárkit is, igazából el sem tudom képzelni. Ez hogyan zajlott le, kérdezd meg attól aki ezt veled közölte vagy híreszteli.
Ebben bármennyire is veled érzek, lásd be ius latratusnak igaza van.
Remélem jól fog sikerülni a műtét, férjed mihamarabb meggyógyul és emiatt nem kell semmit megvonnod a családodtól, főleg a kis sárkányoktól.
Üdvözlettel Csuli
ius latratus!
én is szekszárdi vagyok,feküdtem már benn és dolgoztam is ott,hidd el van rálátásom
Először gyereknek titulálsz.most már hülye is vagyok?
Nem vitatkozom.nincs kivel.
Félre magyarázol.provokálsz.támadsz.de érdemi reakciód még nem volt.Minden bizonnyal egy nagyon okos ember vagy.
Részemről ez az utolsó kommentem hozzád.
A többieknek köszönöm.Minden ötletet elteszek a tarsolyomba és igyekszem felvértezve.okosan kezelni az adódó helyzeteket.
Igazad van, nem ismerem. De origónak venni egy pletykát, s onnan elítélni egy kórház orvosait, az ellátást, nos, annak semmi de semmi köze Szekszárdhoz. A hülyeséghez annál inkább.
Az alattad szólónak meg: ugyan már...
ius latratus!
Nem tudom melyik kórházakat ismered,de hogy a szekszárdi viszonyokról elképzelésed sincs,az tuti!
„Fel kellene nőni, s felfogni: nincs ingyenfagyi”
Szerencsésen kezdődik az újesztendőd,eltalált valami galaktikus- kozmikus sugárzás, amitől megvilágosodtál
minek következménye ez a mélyenszántó gondolat.
Egy Angol Egyetem katedrájáról kiváló rálátásod van az itthoni "kirovó-felosztó" rendszer sajátosságaira, és legfőképpen az Egészségügy mindennapi viszonyaira...
Különösen figyelemre méltó a hasonlatod, egy ortopédiai
beavatkozást egy tölcsér fagyihoz viszonyítod !
Sajnos rég felnőttem már.
Kívánom sose kerülj ilyen helyzetbe!
Fel kellene nőni, s felfogni: nincs ingyenfagyi.
Sajnos ugyanebben a kórház ban igen sok személyes rossz tapasztalatom van.Nem untatlak mert csúnya sztorik és nem tartoznak a tárgyhoz.Ezekből kiindulva nem lepődnék meg.ha a fent leírt helyzet is bekövetkezne.Ezért próbálok felkészülni mindenre.Mikor ott áll az ember egy totálisan kiszolgáltatott helyzetben.nem árt tisztában lenni a lehetőségeivel.
Ja és nem.nincs lehetőségem máshová menni.
"Pletyka szerint..."
"Felhívták a figyelmemet..."
Itt meg majd' mindenki készpénznek veszi ezt a sületlenséget. Az orvos a munkáját végzi. Ha úgy érzed, kifejezheted a hálád valamivel, hát tedd meg.
Ha nem, akkor biztosan nem fog elmaradni a műtét, - emiatt legalábbis biztos nem.
Sőt, a csípőprotézist sem az odahaza kibontott kerítésből fogja beépíteni. Pedig ezt "pletykálják"...
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
Kedves matthiasi!Az orvos körzeti rendelőnkben rendel.ott is írta ki a műtétet.Csupán annyiban választott.hogy kérdezik a kartotékozóban időpont kéréskor.hogy kihez írják be az embert.Utolsó mondatodat kifejtenéd?
Azt sem ártana tudni, hogy a bébisárkány -nak azaz orvos választott vagy a rendes kijelölt úthoz tartozó.
Ha választott akkor jár valami, ha nem akkor egy köszönet.
Csak hát a betegek is gyávák félnek az elkerülhetetlentől.
Mond az orvosnak, hogy majd a műtét utánra ér ide a boríték, addig várnia kell. Műtét után meg közlöd vele, hogy úgy tudtad ezt a műtétet a tb. fizeti.
Diktafon,és ha megint kéri a pénzt,megemlíteni a felvételt!Aztán ha lehet nagy ívben elkerülni a szekszárdi kórházat!
Amúgy melyik ez a "jó" doktor?
Dr. D. István PhD
Dr. M. Tamás
Dr. T. Zoltán
Dr. S. Farid
Dr. R. Teréz
Valószínűleg az idén nekem is jelenésem lesz náluk!
Bocsánat Immaculata.az előbb elírtam a neved!
Kedves Immaculada!Szekszárd.
Kedves csuli!Szavaid megmosolyogtattak és ebben a helyzetben ez nagy szó.Köszi :)
Fejem ugyan csak egy van.de tudok vele lenni édibédi sárkánybébi és kénköves lángot okádó szörnyeteg is.
A kérdés továbbra is fent áll:hogy lehet ezt a helyzetet kezelni ?
Ok semmi gáz! Ha az orvos pénzt kér a bevatkozásért, akkor te meg kérj tőle számlát!
Kedves groszfater@gmail.com
Az egészségügyi intézmények szervezeti felépítését és annak felügyeleti szervét nem ugyanúgy mérik, mint az alkoholt.
Bár az alkoholok összevetésénél is kicsivel több szempontot mérlegelnek, mint jó, vagy rossz.
Nem ismétlem magam, mit kell még tudnom, hogy válaszolhassak, úgyis ködbe szállna.
:„) Nem mindegyikben ugyan azok a szervezeti viszonyok.”
Hát-persze, van ahol rossz és van ahol rosszabb.
De ha segíteni akarsz senki nem akadályoz abban !
:) Nem mindegyikben ugyan azok a szervezeti viszonyok.
Ne magatokból induljatok ki, hátha tudtam volna segíteni.
Kedves bébisárkány!
Érdeklődöm, hogy a sárkányok melyik válfajához tartozol?
Tudsz-e például kénkövet fújtatni, vagy már a puszta megjelenésed is rémületet okoz. Hány fejjel rendelkezel?
Át tudsz-e változni más lénnyé? Stb.
Hidd el ezek mind komoly kérdések a válasz megadásához.
Gyerekkoromban szerettem a sárkányos meséket is. A Süsüt már felnőtt fejjel is, olyan bájos volt.
A Te történeted elég durva mesének indul. Mivel én is hétfőn megyek be műtétre kíváncsi leszek, hogyan fog ez lezajlani.Nekem is javasolták, hogy legyen nálam
fehér boríték / tudod ez a szín az egészségügyben, meg máshol is a tisztaság jele/ A benne lévő címletek szép simák, semmi esetre sem gyűröttek legyenek.
A nagysága függ a doktori címtől, a beavatkozás nagyságától stb. És akkor még ott vannak a nővérek, műtősök.
Mint írod, Te egy bérből fizetésből élő háromgyermekes sárkányanya vagy,/ te jó ég ez hány fejet jelent?/ etetned itatnod kell őket hogy szépen növekedjenek. Talán még valamelyikből ortopéd sebész lesz ha felnő.
Kedves bébisárkány,fel a fejekkel szerintem megtalálod a megoldást hogy ne az oldalajtón kelljen kilopjad a műtött férjedet.
Természetesen nem vagyok naiv, de azért szeretném hinni a mesét, amelyikben a végén minden jóra fordul A jó elnyeri a jutalmát, a rossz megkapja a méltó büntetését!
Ugyan-már!
Nem mindegy ? , mindegyikbe ugyan az van !
Melyik ez a kórház?
Üdvözletem!
Jövő héten férjemnek egy 2 hónapja kitűzött komoly orthopédiai műtéte lesz.
Ma felhívták a figyelmem.hogy ha megy férjem befeküdni a kórházba.ne lepődjön meg.ha az orvos közli az általa elvárt összeget.
Pletyka szerint megesett.hogy ha a beteg nem fizetett elmaradt a műtét.
Rettegek.Anyagi lehetőségeim korlátozottak.A várhatóan táppénzen töltött időkre is alig tudtam kicsit spórolgatni.
Mit tegyek.ha kéri a pénzt?Adjam neki.ezzel létbizonytalamságba lökve 3 gyerekes családunk?
Vagy hová forduljak?Mit mondjak neki?
- 1
- 2
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02