BIrtokvédelem a szomszéd füstje ellen

ius latratus # 2015.05.19. 12:48

Bea1

Ne süketeljünk már! Ennyi zöldséget...

Zöldövezeti11 # 2015.05.19. 12:17

aszabo -nak egy hónap után !
Törekedni kell a jó szomszédságra !!

Bea1 # 2015.05.18. 05:03

volt már hasonló esetem. kémény: a fűtéstechnikát is kihívhatod: ha nincs kibélelve a fatüzelésre használt kéménye rozsdamentes béléscsővel, akkor szabálytalan a kémény. ha nem ér a tetőgerinc fölé, akkor is valószínűleg szabálytalan. ezenkívűl szemetet nem égethet, a tüzifáról számlával kell rendelkezzen. ez az ő felelőssége, gondolj bele, ha pl permetezne, és átszáll a gyermekedre a mérgező permet, akkor vajon megbüntetik-e őt? csinálj sok videófelvételt, ha szemetet tüzel, az látszik a füst színén.

Picurka2 # 2015.05.17. 19:02

Üdvözlöm!

Szeretném megkérdezni, hogy társasházban lakom és az erkélyen dohányzok. A felettem lakó állandóan beszó, hogy a lakásban dohányozzak vagy leönt egy vödör vízzel. Szerintem a saját tulajdonomban nem zavarokéztam és senkit sem. Volt rá példa, hogy az erkélyen kávézok oda porolta a rongyát. A többi lakóval is beszéltem nekik furcsa volt és azt mondták, hogy ilyen törvényről nem tudnak, hogy a saját lakásomban vagyok, mert az erkély is az ne dohányozhatnák.
Köszönöm a választ!

Üdv.: Picurka2

Véleményem # 2015.04.17. 08:49

A település jegyzőjénél vagy polgármesternél lehet ebben az ügyben érdeklődni. Hallottam már hasonló füst átszáll a szomszéd területre problémáról... hu de nagy megoldásokra nem kell számítani...

aszabo # 2015.04.16. 12:23

Kedves Szakértők!

Az alábbi problémára szeretnék valami ötletet kérni. A szomszédunk háza telekhatárra épült. Igaz az Ő háza korábban épült mint a miénk. A mi házunk a telek közepére. A mi házunk és az Ő háza között kb. 8m van. Van gázfűtése, de azt nem használja mert drágának tartja, helyette inkább szemetet és hulladékfát használ tüzelésre. A kéménye olyan alacsony, hogy még a saját házának a tető gerince fölé sem emelkedik. Ebből adódóan a füstje egy az egyben lecsapódik a kertünkben, és a bejárati ajtónkon, ablakainkon keresztül ömlik befelé. Van, hogy akkora a füst, hogy nem lehet a kerítésünkig ellátni. Kértük, hogy emelje meg a kéményét, az volt a válasza, hogy nincs rá ideje (kőműves), mondta a férjem, ha kell segít neki segédmunkával, ígérte, hogy változtat de semmit sem tesz az ügy érdekében. Megértem, hogy nincs pénze, és, hogy olcsóbb neki a fűtés így, de a helyzet az, hogy gyakran nyáron is befűt 40 fokban is, mert a szemetet a kazánjában égeti el. Meg állítja, hogy a fürdéshez használt vizet is a kazánjával fűti fel. Nem tudunk szellőztetni, teljesen mindegy, hogy nyár vagy tél van. A ruhákat nem tudom a kertünkben szárítani, de az erkélyünkön, teraszunkon sem :-( Van egy 20 hónapos kisfiam, és néha ha elalszik a babakocsiban mire hazaérünk, akkor nem veszem ki a kocsiból, hanem kitolom az erkélyre, hogy tudjon pihenni. Tegnap a gyerek köhögésére lettem figyelmes, miközben 26 fok volt odakint, a szomszéd ismét gőzerővel égette a szemetet, a gyermekem meg kint aludt az erkélyen. A saját kertünkbe nem mehetünk ki, és nem nyithatjuk ki a házunk ablakait még nyáron sem. Mondtam neki, hogy megértem nincs pénze új kéményre, de akkor legalább azt tegye meg ha nyáron begyújt, hogy előtte szóljon, szedjük be a ruhákat, vagy ha kint a kisbabánk, akkor vigyük be. De erre sem hajlandó. Azt üzente, hogy mielőtt kiteregetnék én menjek és kérdezzem meg Őt, hogy befog-e majd gyújtani. Neki arra nincs energiája, hogy hozzánk szaladozzon fűtés előtt. Neki nincs csengője, viszont van 3 nagy kutyája. Tegnap olyan ideges lettem amikor láttam a gyerekem fulladozni, hogy átszerettem volna menni hozzá megkérni, hogy nézze meg mit csinál. De hiába kopogtam az ablakán, már hangosan is, nem volt hajlandó előjönni. Lehet valami jogi lépést ezzel kapcsolatban indítani? Arra lehet kötelezni valakit, hogy ha egyértelműen Ő okoz a szomszédnak kellemetlenséget, és kárt, akkor legalább szóljon előtte? Köszönöm a válaszokat előre is.