Tisztelt szakértők!
Személyesen mentem be az illetékes hatósághoz a következő ügyben. Adó és értékbizonyítvány igénylését akartam benyújtani. Peres ügyemben kívánom ezt bemutatni, ahol a haszonélvezet értéke, valamint tulajdonrészek megosztása miatt az ingatlanok értékének kérdése is fel fog merülni.
Mivel én csupán kiemelt ápolási díjban részesülök, úgy véltem hogy ebben az ügyben illeték lerovása mellett, a saját tulajdonrészeim átlagos forgalmi értékének megállapítása-bizonyítása a helyrajzi szám alapján kiadott, adó és értékbizonyítvány alapján lenne a leg költséghatékonyabb. Ha a hivatal megállapítja az ingatlan egészének értékét, attól kezdve van mire támaszkodni.
A hivatalban levő személyek kijelentették hogy ilyen kéréssel én nem fordulhatok a jegyzőnkhöz. Nincs rá jogom!
Különben is én nem hívhatom perbe a jegyzőt! Ezt nem is értettem hiszen senki nem akarja perbe hívni a jegyzőt!
A törvényi helyek olvasása és értelmezése során én azt állapítottam meg hogy az illetékességi területen élő bármely állampolgár kérheti az ingatlanának adó és értékbizonyítvány- át, ha lerója az illetéket, és kéri a jegyző által helyesnek ítélt tény (ingatlan értéke) tanúsítását a szabályoknak megfelelően.
Milyen jogszabályba ütközik az én egyszerű kérésem?
milyen alapon utasíthatja el az ügyintéző az ügy elindítását?
Tisztelettel köszönöm a figyelmet!