Szabit vettem ki, de beteg lettem


boldi # 2002.09.25. 20:36

Kedves Franciska
Pedi léteznek még ettöl szélsöségesebb
valódi esetek is.A közös jellemzöjük a külföldi tulajdonú cég.Habár megjegyzem ezeket a csibészségeket meglehetössen visszafogottan alkalmazzák magyarországon mint az anyaországukban.


boldi

MarkR # 2002.02.18. 16:23

Kedves Franciska!

:-) Győzött az igazság! Köszönöm a segítséget! Amúgy nem mondták, hogy egyszerre vagyok beteg és szabin: szabin voltam és kész. ;-)))


Mark

Franciska # 2002.02.18. 15:53

Kedves MarkR,
el vagyok képedve, hogy mi energiát fektetnek abba munkáltatók, hogy az embertől - egyértelműen jogellenesen uganakkor nevetségesen - elvegyenek 1 szabadnapot. Ehhez szerintem nem kell legfelsőbb bíróság, ez egyszerűen józan paraszti ésszel belátható... Ahogy nem lehetek egyszerre munkában és szabin, úgy nem lehetek egyszerre táppénzen és rendes szabadságon is. A két minőség kizárja egymást. Ennyi. Örülök, hogy olvashatom ezeket az eseteket, mert magamtól ki nem tudnám találni, hogy ilyen létezik.

MarkR # 2002.02.18. 13:29

Köszönöm a gyors választ! Én csak most írok, mert ki akartam várni a végét - de az még odébb van.

Õrület, mit össze kell harcolnom azért az egy napért. Az egyik jogtár CD-ről valaki talált egy hasonló esetet (legfelsőbb bíróságig ment az ügy) - ez tán csak meggyőzi őket (a helytartó szerintem már igazat ad nekem). Gondolom, ezután jön a 'sajnos már nem tudjuk visszacsinálni' jelenet, de akkor én már mindenre elszánt leszek... :-)


Mark

Franciska # 2002.02.14. 11:31

MarkR,
ez nagyon egyszerű. Ha beteg voltál, kell, hogy legyen papírod a háziorvostól, hogy mettől meddig voltál keresőképtelen. Ha ebbe az időszakba beleesik az 1 nap rendes szabi, amit előzőleg kiírtál, azt a betegséget követően storníroztatod, hiszen ugyanazon a napon nem lehet valaki betegszabadságon is, meg rendes szabadságon is. A szabis tömbben át kell húzni azt az oldalt, amin kiírtad a szabit, rá kell írni, hogy 'stornó'.
Az orvosi papírt oda kell adni a bérszámfejtőknek, és ők látni fogják, hogy nem lehettél szabin, amikor beteg voltál.(Az egyszerű ügyintézők ált. értelmesebbek ilyen ügyekben, mint a nagytudású tulajdonosok.)

MarkR # 2002.02.14. 10:44

Sziasztok!

Kivettem egy nap szabadságot jó előre, aztán lebetegedtem, otthon fájt a torkom, hű de élveztem. Egyébként a betegség második napjára esett a kivett szabadság, utána pedig az ünnepek jöttek (mert hogy ez tavaly volt).

Kérdés: vonatkozik erre jogszabály, vagy ugrott a szabim? A munkáltatóm (nem magyar) azt mondja, nem talál erre vonatkozó részt, de ha én megtalálom, akkor jól van, amúgy ugrott.

Tud valaki segíteni?


Mark