Kedves jogászok vagy a kérdésben tapasztaltak! Mint bérbeadó kérnék segítséget.
A bérlők nem fizették időre a lakbért, hát felszólítást küldtem, hogy ha nem fizetnek 8 nap alatt, akkor 'az 1993. évi LXXVIII. tv. 25. § (1) szerinti felmondással is élhetek'. A szerződés szerint nekik is volt a köv hónap végére felmondási lehetőségük, de az anyukámnak (nem voltam otthon) erre ők 'bejelentették', hogy KÉT HÉTEN BELÜL elköltöznek. Anyagi helyzetükre és várandósságra hivatkoztak, de az anyukám és a szomszéd szerint állítólag egyszerűen 'megsértődtek'.
El is költöztek, figyelmen kívül hagyva a felmondási időt, és hagyva nekem plusz 25 ezer Ft rezsi hátralékot. Egyébként a tartozásukat tagadják, de a számlák alapján nyilvánvaló.
Kérdésem: A szerződésben is szerepelt, hogy az a fenti törvény alapján jött létre. Ha a felszólításban hivatkozott paragrafust nem idéztem nekik szó szerint, az gond? Mi lehet a következménye bírósági per esetén?
Nem olyanok, akik törvényeket szoktak olvasgatni, láthatóan a szerződést is nagy ívben leizé. Pl. a lakbér az nekik 'albérleti díj', émmeg (tulaj)szerintük 'főbérlő' vagyok stb, de ez mindegy.