tulajdoni lapon régi "törlés elutasítása" törölhető?

L.Sándor # 2019.08.30. 23:08

Az lenne a kérdésem, hogy törölhető e egy régebbi végrehajtás törlése iránti kérelem elutasításáról szóló bejegyzés a tulajdoni lapról?
Kb. az ügy:
Volt egy végrehajtói bejegyzés a tulajdoni lapon. Ezen ügynek a végén a végrehajtó kiküldte a törlési kérelmet. A 6600 Forintos díj nem került megfizetésre és így egy elutasító végzés lett bejegyezve.
Most az ingatlant értékesítem, így benyújtottam újra én magam és széljegyzetben van a kérelem. (sajnos ügyiratszámot nem írtak a bejegyzésben még)
Viszont az eladó ügyvédje azt szeretné kikötni a szerződésbe, hogy töröltessem a "végrehajtási jog törlésének elutasítását"
Ezt meg lehet egyáltalán tenni?
Hiszen egy végrehajtás volt az ingatlanon és azt most törlik.
Nem tudom, hogy törölhető-e egy elutasítási bejegyzés. Hiszen az arról szól, hogy az akkori kérelmet elutasították.
Ha a törlés ténye széljegyről átkerül végleges bejegyzésre, akkor törlik ezt is automatikusan?
Vagy olyan mint a részletes tulajdoni lapon? Miszerint minden régi bejegyzés ott van, mint egy kortörténet?
Tartozás nem áll fent, a végrehajtás jogának törlése széljegyzeten van, díj befizetve.
Ha lehetséges akkor töröltetem azt is. Ha pedig nem lehet, akkor nem szeretnék olyan feltételt elfogadni, amit nem tudok teljesíteni.
Köszönöm a segítséget