Ügyvédi díj


MajorDomus # 2020.05.09. 18:37

Nagyon egyszerű! Kikéred tértis ajánlott levélben az ügyvédi dijról szóló számla hiteles másolatát,valamint az ügyvéd veled kapcsolatos ügyintézésének dokumentumainak másolatait. Köteles kiadni!
.
Én egyébként minden negyedévben küldök a "népnek" tételes elszámolást,hátoldalán a közös költség tartozásokkal.

Aki erre nem reagál,kapja a fizetési meghagyást.
Mindenki tudja hogy köteles fizetni,nehogy még a képviselő legyen a hibás,hogy nem ír könyörgő leveleket a trehány tulajdonosnak.

mancs2 # 2020.05.09. 17:35

Kedves hszonja_0711!
Segíteni nem tudok, talán megteszi az ebben jártas. Ismerős a helyzet. Régebbi tartozás ügyvédi felszólítás előtt befizetve. Azóta is küldözget a tartozásról értesítést. Minden alkalommal ajánlott, tértivevényes levélben ellentmondást küldünk. Kértünk "folyószámla" kimutatást, melyben szerepel a havonta befizetett összeg, de egy részét nem az esedékes közös költségre, hanem "egyéb jogcímre" könyveli.
Mivel nem tudja bizonyítani a tartozást, ezért fizetési meghagyást nem küld. :-)

hszonja_0711 # 2020.05.07. 18:20

Tisztelt Fórumozók!

Segítséget szeretnék kérni egy társasházi ügyben.

Közösköltség tartozással rendelkeztem a múltban (2018), melyet sikerült azóta teljesen rendeznem. Előzetes értesítések nélkül arra lettem figyelmes, hogy az akkor aktuális elszámolás összesítő listában felszámoltak nekem közel 90 000 HUF összeget ügyvédi díj gyanánt - ezzel nem lenne gond, ha ez hivatalos, szabályban rögzített úton történt volna meg.

A Szervezeti-Működési Szabályzatban szerepel, hogy a közös képviselőnek felszólítást szükséges küldenie a valós költségterhelés előtt, igazoltan, postai úton. Sem felszólító levelet nem kaptam, sem ügyvédi levelet nem kaptam (aminek a díját a társasház felszámolta). Ezt az aktuális évben 2018-as közgyűlésen szóvátettem, velem együtt egy másik lakó is aki szintén így járt, de ügyemben nem jártak el. Kérésemre sem tudták bemutatni a nevezett dokumentumokat. Ráadásul a részünkre átadott szabályzat sem dátumozva, sem aláírással hitelesítve nincsen. Kaptam már ügyvédi levelet, tisztában vagyok a kinézetével, s azzal, hogy komolyan kell venni mielőbb.

Azóta 2020-at írunk, túlfizetésem is lett időközben, melyet az ügyvédi díj törlesztésére kezdtek elszámolni..

Ilyen esetben mit tudok tenni?

Nagyon szépen köszönöm előre is segítséget!