Az nehezen elképzelhető hogy a házasság alatt nem voltak vagyonközösségben és a hitelt a kérdező különvagyonból fizette.
Osztatlan kozos tulajdonu pince berbeadasa
Toth Timea,
Azt, hogy a különvagyonodból vásároltad a telket, el tudom képzelni, hogy igazolni tudod.
De azt is igazolni tudod, hogy az építkezés a hitelen kívül KIZÁRÓLAG a különvagyonodból épült? Ugyanakkor miért nem ebből a "meglévő" pénzből fizetted a hitelt?
„Az édesapa munkáját fogadta el a bank mint önerőt”
Ezt hogy érted? Az építkezés anyagköltsége X forint, a munkadíja Y forint, és csak az X forintra kaptatok hitelt, mert apukád csinált mindent?
Tisztelt Jogi Fórum!
A kérdésem a következő lenne:
Van egy ingatlanom 1/1 tulajdonban, az építési telket külön vagyonomból vásároltam, az építési engedély és a használatbavételi engedély is az én nevemen szerepel, de már házasságunk fennállása alatt történt az építkezés. Az édesapa munkáját fogadta el a bank mint önerőt, így kaptam meg a hitelt. A férj a hitelnél adóstársként szerepel az édesapám pedig mint készfizető kezes. A férj anyagilag nem járult hozzá az építkezéshez csak a hitel és a szocpocból került felhasználásra.
A volt férj elindított egy vagyonmegosztási pert, ahol 1/2 tulajdoni hányadot követel magának. A kérdésem az lenne, hogy a hitel visszafizetésnél közös háztartásban éltünk, mit követelhet tőlem. A lakásba soha nem volt bejelentve. Tudom bizonyítani a telek vásárlásának külön vagyoni jellegét és a bank felé az édesapa munkájának elismerését.
Úgy tudom, hogy a külön vagyonra felvett hitel külön vagyon marad, csak megtérítési igénnyel léphet fel.
Tulajdoni jogot követelhet vagy csak megtérítési igénnyel élhet?
Köszönöm válaszukat.
Pedig a k.k jogosult beszedni a lóvét.
Előkerült sonja a képtelen ötletével.
Udv,mindenkepp szamlaznek,azert kerdeztem. De igy,h nem tudok szamlazni,nem adom ki. Az nem eri meg,h a kk szedje a berleti dijat.
Ugyanarról beszélünk .
Minden társasházban van egy "jóindulatu " szomszéd aki megkeresi a hatóságokat.
Én a kérdező elképzelését irtam le,de az úgy hülyeség ahogy van.
MD
Lehet, hogy te se érted. ;) Ha ezt megteszi, és legalább egy ember van a házban, akinek ez nem tetszik, egyből feljelenti az önkormányzatnál, és már meg is szüntettetik vele, sőt még településképi bírságot is ki fognak rá szabni.
nane..
Nem érted.
Neki esze ágában sincs ilyenekkel bajlódni,mett mire keresztülviszi a 100 % hozzájárulást addigra a postás kihozza az első nyugdíját!
Csak lekeríti a pincét,tesz bele egy wc-t eg egy zuhanyzót és jöhet a lakó.
Na de ez sem fog sikerülni.
A pincében lakás kialakítása egyszerű bejelentéshez, valamint az önálló rendeltetési egységek számának változása alapító okirat módosításához kötött. Szóval nanááá, hogy a többiek meg tudják akadályozni.
És ezen szerintem nem is lehet megsértődni.
nemo plus iuris
nem adhatsz több jogot másnak,mint amivel magad is rendelkezel.
.
A saját(kizárólagosan) pincédet kiadhatod amire akarod,de a közösségét nem.
.
Arról csak a közgyűlés dönthet és csak a társasház lehet a bérbeadó nem pedig te.
Te sehogy nem adózol utána,mert jövedelmet sem szedhetsz a közös tulajdon után.
Sonjasonja
„Bp-i belvarosi tegla tarsashaz pincejerol van szo.....Mi is lekeritenenk egy reszt,hogy kiadjuk ottlakas celjara.'”
És vajon lenne olyan személy, aki egy pincében akarja tengetni az életét? :-O
„Tudja-e akadalyozni a ket tarstulaj,h mi berbeadjuk a mi reszunket? Egyik tartulaj ingatlanra szakosodott ugyved.”
Feltehetően tudják, mert osztatlan közös tulajdonú pincéről beszélünk.
Igen, valószínűleg.
A bérbeadó és a bérlő általában.
A bérbeadónak és a bérlőnek is általában.
A bérbeadó általában.
A törvények szerint.
Ők is.
Nem jók ezek a kérdések...
Tisztelt Forumozok!
Bp-i belvarosi tegla tarsashaz pincejerol van szo.
Egyik tulaj lekeritett egy reszt,masik ingosagokat akar tarolni a sajat teruleten.
Mi is lekeritenenk egy reszt,hogy kiadjuk ottlakas celjara.
Tudja-e akadalyozni a ket tarstulaj,h mi berbeadjuk a mi reszunket? Egyik tartulaj ingatlanra szakosodott ugyved.
Ki koti a berbeadasi azerzodest? Kinek kell a berlovel alairni?
Ki jogosult a berleti dijat szedni?
En hogy adozok utana? Es ok?
Koszonom a segitseget.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02