Osztatlan közös


ZagonK # 2022.09.27. 15:37

Társasházban 6 lakás +1db.130nm- es pince van. Vki a pincé megvette, lakást csinált de nem minősítette át, sőt, nevére sem íratta. A ház körül a kert osztatlan közös. Mivel a ház lejtős telken van a kertet 15 éve a földszinti lakastulajdonosok használják szóbeli megbeszélés alapján, kis kerítésekkel elválasztva. A lejtős telek miatt más nem is fér hozzá, csak akinek a terasza a kertre nyílik . Ez idő alatt senkinek nem volt baja ezzel, senki nem szólt ellene. 7,5 éve vettem a lakást az ominózus "pince" fölött. Az előző tulajom medencét besüllyesztve, és kerti pici faházat tett föl az általa használt papíron "osztatlan közös " kertben. Megosztás papíron nincs, akkor, kb 10-12 éve a tulajdonosok írásbeli hozzájárulását sem kérte. Most az új pince-tulaj kül.viták miatt támad, feljelentéssel fenyeget, rágalmaz, stb., meg akarja szerezni a kert egy részét hogy könnyebben el tudja adni a lakást, (mai napig tulajdoni lapon "pince ") , mert eladásra vette. 1,5 éve nem megy el, ezért dühében mindennel próbálkozik...Fenyeget, hogy mindent lebontat a kertben.
Érdekes történet...

Majordomus # 2022.09.27. 18:54

Na, kezdjük az elején.
Hogy lett az övé a pince ha nem lett módositva az Alapitó Okirat ?
Amihez úgye minden tulajdonos hozzájárulása szükséges,többek között a tíéd is!

Ha a mai napon pince az ingatlannyilvántartásban akkor az nem került magántulajdonba és nem lett átminősitve.
Tehát nem tudja lakásként eladni.
Na innen folytassuk...

Majordomus # 2022.09.27. 18:57

Folyt.köv.
A társasház ellen csak bejegyzett tulajdonos indithat pert ez ügyben,neki pedig mivel nem tulajdonos,perbeli jogképessége nincs.
El lehet tolni a biciklit,nincs itt semmi látnivaló...

ZagonK # 2022.09.29. 11:22

T.Majordomus,
sajnos azt nem írtam le,hogy ezt a mai napig a tul.lapon " pince/raktár" - ként minősített ingatlant az egyik tulajdonostárs tulajdonolja. Én még itt sem laktam, amikor megvette kb 10_15 éve, így az ő nevén van. Pluszban van ennek az eladónak egy nagy lakása a tetőtérben. Az új ember, aki "próbálkozik" , bármikor rábeszéli arra, hogy papíron ő álljon a bírósági per vagy a kerületi jegyzőhöz való bejelentés mögött. Megtalálja a módját. Az is lehet
hogy egy teljeskörű meghatalmazással még bírósági ügyben is eljárhat (??), hiszen ez a piszkálódó ember egy jogász. Mindenesetre azt írta, hogy felkéri a közös képviselőt a lépések megtételére...A k.képviselő egy külsős, korrupt ember, az ő régi családi barátja, ő hozta ide a házba ezt a piócát, ő ajánlotta neki az ingatlant mint "jó üzletet", gondolom anyagilag is benne vannak mindketten. Szégyen, ahogy ez a piaóca jogász létére viselkedik, beszél, fenyeget, rágalmaz...

drbjozsef # 2022.09.29. 12:01

ZagonK,

Nem világos, hogy dicsekedsz, vagy panaszkodsz, talán inkább utóbbi, de mindenesetre nem kérdeztél semmit.
Ahogy írtad : érdekes történet.
Ezek szerint megfelel ez így mindenkinek.

Szomorú örökös # 2022.09.29. 14:52

ZagonK

A k.képviselő egy külsős, korrupt ember, az ő régi családi barátja, ő hozta ide a házba ezt a piócát, ő ajánlotta neki az ingatlant mint "jó üzletet", gondolom anyagilag is benne vannak mindketten.

Azért óvatosan a szavakkal, mert a végén még te jössz ki majd belőle rosszul.

Majordomus # 2022.09.29. 19:23

"sőt, nevére sem íratta"

Akkor miről beszélünk?
Talán kezdd egy tulajdoni lap lekéréssel és egy Alapitó Okirat olvasással.