Függőbentartással kapcsolatos kérdés


Majordomus # 2023.03.11. 21:06

A jogi képviselőt kellene sürgetni hogy igyekezzen a papirokkal.

drbjozsef # 2023.03.11. 20:01

beke.gabor,

_ÖNMAGÁBAN_ nem nagy gond, ha lejár a függőben tartás. Be lehet nyújtani újra a szerződést, újabb hat hónapos függőben tartással, vagy fel lehet bontani a szerződést és újat kötni, ha egyébként a közös akarat megvan. (Előbbi esetben kinéz egy vaskosabb büntetés, mert a szerződést 30 napon belül kell benyújtani, de ezt nyelje le a vétkes fél).

Ugyanakkor természetesen ott van minden buktató, ami ellen maga a függőben tartás eddig védett. A határidő lejártával törlik a bejegyzés széljegyét, és nekilátnak a többi széljegynek, ha van. Ha ez egy újabb végrehajtás például, akkor gebasz van.

Szóval ha az akarat közös a folytatásra, az eladó nem csinált több tartozást, nem került fel a tulajdoni lapra másik bejegyzés, akkor lehet gyorsan újrakötni, újra beadni. Hogy ki viseli a plusz költségeket, az megegyezés tárgya.

beke.gabor # 2023.03.11. 08:01

Üdvözlöm,

Érdeklődni szeretnék, hogy mi történik abban az esetben, hogy ha a függőben tartás időszaka alatt ami fél év nem történik meg a földhivatal által az új tulajdonos bejegyzése? A szerződést az eladóval 2022 szeptember 28-án kötöttük ügyvéd előtt. Fundamentás hitelünk van amit ügyvédi letétbe helyezett a Fundamenta illetve a saját önrészünket is ügyvédi letétbe helyeztük. Ebből kezdte el intézni az ügyvéd a tehermentesitést. Jelenleg az utolsó végrehajtó is jelezte, hogy igen valóban nincs már fennálló tartozás (mondjuk nem kapkodta el mert még a 30 napon is sikerült túllépnie) de kiderült, hogy a végrehajtó nem az OTP-nek küldte el az igazolást, hogy az OTP ki tudja adni a 0-ás igazolást, hanem egy jogi képviselőnek aki az OTP-t képviseli. Lassan két hete megkapta ez az ügyvéd ezt az igazolást a végrehajtótól és a fél év most mog letelni 2023 március 28-án. A kérdésem az lenne, ebben az esetben mit tehetünk ha kifutunk a határidőből mi mint vevők az önhibánkon kivül, úgy hogy mi vevőként mindent határidőre teljesítettünk? Hiszen az önerő nagyvalószinűséggel már nem létezik azzal lett kiegyenlitve a sok OTP Faktoringos és egyéb tartozás azokat már nem fogjuk vissza kapni, de egyben a széljegyről is lekerülünk.

Köszönettel:
Beke Gábor