ingatlan előtti vízelvezető árok tisztítása

Majordomus # 2023.08.23. 19:26

Hááát,ha engem fenyeget az elöntés veszélye én is ráöntenék a szomszédra néhány ezer keresetlen szót.

Persze nem várnám meg mig a pincémbe folyik be a víz. De a kedves szomszédon leverném az biztos.

Ajánlott stilus:

"Józsi kitakaritsam az árkot a te költségedre vagy megoldod magad" ?

drbjozsef # 2023.08.23. 10:10

Gondolom te se szívesen fogod meg a "kapát" és tisztítod más portáját!!!!

Nem, nem szívesen. De ha az kell, hogy ne ázzon szét minden a garázsomban, akkor azt teszem, mert nem hülye vagyok.

drbjozsef # 2023.08.23. 10:09

RRsoftware,

Szerintem korrekt válasz, arra a pongyola kérdésre, hogy "mit lehet tenni". De hát én bunkó is vagyok.

RRsoftware # 2023.08.23. 10:04

Köszönöm a válaszokat,

drbjozsef az arroganciából vissza lehet venni, nem ilyen stílusban kérdeztem! Gondolom te se szívesen fogod meg a "kapát" és tisztítod más portáját!!!!
Majordomus, köszönöm

Majordomus # 2023.08.15. 20:33

Legegyszerübb jelezni az önkormányzatnak az ügyet.

Majd ők lerendezik

drbjozsef # 2023.08.15. 13:47

RRsoftware,

Mire gondolsz? Mit lehet tenni? Megfogni a kapát, és kitisztítani a szomszéd előtt is. Már, ha a "tenni" alatt azt érted, hogy megvédenéd a tulajdonodat az árvíztől.

Egyebekben esetleg erre gondolhatsz :

Ptlk. 6:519.§ Aki másnak jogellenesen kárt okoz, köteles azt megtéríteni. Mentesül a felelősség alól a károkozó, ha bizonyítja, hogy magatartása nem volt felróható.

Készíts felvételt, fényképet, tanúkat, bármit, amivel igazolod, hogy AZÉRT ázott be az ingatlan, mert nem volt kitisztítva ott az árok. Aztán perelhetsz.
(amúgy a biztosítás jó dolog, kifizeti a kárt, aztán ha be akarsz tartani a szomszédnak, add oda nekik a bizonyítékokat. Majd ők lerendezik.)

RRsoftware # 2023.08.15. 13:14

Tisztelt Hölgyem / Uram!

Köztudott, hogy az ingatlan előtti vízelvezető tisztítása a tulajdonos feladata, azonban mit lehet tenni abban az esetben ha mi becsületesen tisztítjuk azonban a szomszéd ezt nem teszi meg és erős esőzéskor visszafolyik felénk a víz ?

Tisztelettel:

Gavrucza Tibor