„Kerdeseim: Van-e lehetoseg visszaszerezni a banatpenzt valahogy, ”
Kérdezi stonelady.
Hát kicsi a valószínűsége,mindenesetre kérni kell.
Ez nem előleg nemfoglaló ez az un. ajánlattételi díj.
Viszonylag kis össze...viszonyítva a foglalóhoz és az előleghez.
Ha jól tudom nincs is törvényesítve...az ingatlanközvetítők találmány,a sok komolytalan érdeklődő távol tartására.
Mint írtam kérni kell,vagy visszaadja vagy nem.
Amúgy ha tetszik az ingatlan akkor ezek ismeretében :
„Ugy informalt, ugyvedi hasznalati megosztassal lett ketteosztva a telek, valamint ugyved altali szolgalmi ut is van a hatso ingatlan fele, mert hatso resz nem nyilik utcara. Ez nem lenne kizaro ok, igy is megfelelne, eleg nagy a telek. Azonban errol dokumentumot nem tud mutatni sem o, sem a tulajdonos, aki orokolte a hazat
”
Keresni kell azt a megosztási szerződést továbbra is...ha nincs kell készíteni egy újat ! Kik készíthetik ? Hát a tulajdonosok....jelen esetben az eladó tulaj és a maradó tulaj.. Nem ártana beszélnimindakettővel...lehetőleg egyidejűleg.
A használati szerződést általában a résztulajok megegyezése alapján készítik az arra megbízott és értő közreműködők.
Hogy kik a hozzáértők ? Hát bonyolultabb esetekben ügyvédek, földmérők. Egyszerűbb esetekben bárki aki írás és rajz tudó.
A törvény nem tiltja a szerződést és annak írásba foglalását !
Az eladó simán belemehet bármibe....neki csak a vételár a fontos...a maradó résztulajjal kell megegyezi és azt a megegyezést az adásvételi szerződésbe belevenni.
Osztap topik társ alaposan kielemezte a helyzetet.
Mint írtam kicsi a valószínűsége, hogy a z ingatlanos visszaadja azt a bánatpénzt....elsőre....., de ha kitartó vagy, akkor talán.
Ha megfelel az ingatlan...jó az ára stb. akkor egy megosztási használati leírást készíteni nem nagydolog... lényeg ,hogy az érintettek megegyezzenek.És ha megegyeznek akkor abból szerződés lesz !