Lakcím bejelentes

Szomorú örökös # 2026.02.16. 19:14

drbjozsef

Szerintem már tulajdoni lap sem kell, a kormányablakban látják a takarneten, igazolod magad, be kell tudjál jelentkezni.
Valóban rálátnak online, csak hát én azért javasoltam neki, hogy tolja személyesen az ügyintéző orra alá és nem lesz vita. :-)

drbjozsef # 2026.02.16. 18:29

Varga Mate,

A jegyzőt én se értem hogy jön a képbe.
Szerintem már tulajdoni lap sem kell, a kormányablakban látják a takarneten, igazolod magad, be kell tudjál jelentkezni.

Egyébként ami adásvételnél az adásvételi szerződés, az öröklésnél a jogerős hagyatéki végzés. Abban szerepel, hogy ki mikor milyen jogcímen szerezte az ingatlant. Ha valamilyen ügyintézéshez adásvételi kellene (lakcímbejelentéshez szerintem sem kell, de pl. a mérőórák nevedre írásához például igen), akkor neked a jogerős hagyatéki végzést kell vinned.

Szomorú örökös # 2026.02.16. 17:24

Varga Mate

A 16.-dik kerületben örököltem egy ingatlant, amiről már a hagyatéki végzés is megjött, és a tulajdonomba került.
A tulajdoni lapon is megtörtént már a bejegyzés? Ha igen, akkor sima ügy lesz. Ha még nem, akkor várj, mert legalább széljegyen kell hozzá szerepelned.

Azonban a jegyző nem ad engedelyt a bejelentkezésre, mert nincs adásvételi.
Semmi köze hozzá a jegyzőnek, mivel a kormányablakhoz kell menned a lakcímbejelentés céljából. Letöltöd a tulajdoni lapot (ügyfélkapu kell hozzá) és azzal besétálsz egy kormányablakba, ahol meg fog történni a lakcím-bejelentés, valószínűleg kapsz hozzá lakcímkártyát is.

Varga Mate # 2026.02.16. 14:24

Üdv!
A 16.-dik kerületben örököltem egy ingatlant, amiről már a hagyatéki végzés is megjött, és a tulajdonomba került. Azonban a jegyző nem ad engedelyt a bejelentkezésre, mert nincs adásvételi. Jeleztem neki, hogy nincs mivel örökség, de ragaszkodik az igazához. Nem hiszem el, hogy a saját tulajdonomba, ami hagyaték nem jelentkezhetek be. Az nagyon gáz lenne. Valaki tud ebben az ügybe tanácsot adni? Köszönöm!