Én is így tartanám korrektnek amivel nem is lenne gond de az ő ügyvédje szerint az egyéb napidíj is feleződik fog… mellette még ott a közös hitelek amiket fizetek még pár évig.. ő akar le lépni én meg győzzek fizetni plusz a gyerekeket is egyedüli gyámként akarja nevelni 300 km arréb… holott nem
Egy alkalommal ott hagyta őket máshol meg leg utóbb át ment a szomszédba csak az új párjánál kötött ki és 3 nap múlva tért csak haza…
GYerektartás mértéke
Gondolom akkor a minimálbér felét 50% fogják neki megítélni.
Üdv az én kérdésem az lenne hogy a feleségem talalt új part 2 hét után szerelmes válni akar a fizetésem feléből akar meg élni 3 gyermekünk van picik minimál béren vagyok bejelentve és van napi díjam így 500 körül kapna arra számol ebből meg élnek a párjával akár munka nélkül is jövedelme nincs neki sosem volt erre kell valóban számítanom hogy meg is kapja az egész felét?
zizzi2_v
A gyermek, vagy a másik szülő lakóhelye szerinti helyi bíróságon indíthatsz keresetet a másik szülő ellen. Akkor van esély az emelésre, ha vagy a te jövedelmed csökkent, vagy a másik szülőé nőtt, vagy a költségeid nőttek, vagy a gyermek szükségletei nőttek.
engedetlen
Hat hónapon belül kellett volna végrehajtást indítani.
Azt nem figyeltem, hogy a kisebb beteg.... hát így aztán persze azt mondom oda is több járna.
Pohicop!
Gondolom valami ilyesmi van...de egy beteg gyereknek havonta gyógyszert kell íratni,(na nem esik nehezemre,mert sosincs gyógyszer nélkül),de csak az 12 ezer.....ö is eszik,jár oviba,ruházom stb.....
A nagyobbik meg koleszos,gyakorlatilag nincs otthon,ahogy tudjuk,nem költenek rá sokat.....
Számomra nincs benne logika,h mi alapján döntenek..
Gondolom egy 16,5 évesre többet kell költeni. Többet eszik, ruházkodás többe kerül, iskolai kiadások is vannak... Én ilyen logikát látok benne.
De nem 15% a minimum?
10000 ft-ot beteg gyermek kapja aki 5,5 éves
20000 ft-ot egy 16,5 éves gyermek.
120 ezerből 10000 és 80000ből 20000.....azért nem mindegy.....
Nem tudhatjuk, miért így állapodtak meg a felek és/vagy miért így ítélt a bíróság. Nem mindegy, mennyi a felek fizetése (tehát mit jelentenek a százalékok), hány éves gyerekekről van szó, hogy keresnek a másik szülők, vannak-e speciális igények (betegség, tehetséggondozás stb.), milyenek a lakhatási körülmények és így tovább.
Sziasztok!
Csak egy kérdés...2 család 2 gyerek
hogy van az,hogy egyik gyerekre csak az apai fizetés 9%-a jár,míg a másik családnál lévő gyerekre az apai fizetés 25%-a?
(9%-ot én kapom az extől,25%-ot párom fizeti az exének)
Kompromisszum...
Volt élettársam ellen folyik a gyermekelhelyezési per. Most úgy tűnik meg szeretne egyezni mind a vagyoni, mind a gyermekkel kapcsolatos vitás kérdésekben, mert nem akar hosszú távon pereskedni. Ő évekig külföldön dolgozott, és bár itthon minimálbérre van bejelentve, az adóbevallásából látható, hogy magasabb volt a jövedelme. Most itthon dolgozik, minimálbéren. A tárgyalásra már munkanélküliként akar jönni. Ő 20.000 forintot ajánl, én 30.000-at kértem. Kérdésem, mi az esély arra, hogy a bíróság megítéli a magasabb összeget? Elfogadjam e az ajánlatát, hogy ne húzódjon az ügy? A gyermek 6 éves, ősszel kezdi az iskolát, nem beteg, nem fogyatékos.
Jó kérdés. Elsőre - különösebb vizsgálódás nélkül - azt mondanám, erre ugyanúgy érvényes, hogy a tartásdíj követelést fél évre visszamenőleg lehet érvényesíteni. Vagyis az ítélet jogerőre emelkedését követő hat hónapon belül kell végrehajtást kérni.
Hogyan lehet a bíróság által 5 évvel ezelőtt kiszabott gyerektartást emelni? Lehet egyáltalán? Milyen feltételekkel? Milyen hivatalos szervhez forduljak?
Tisztelt Fórumozók!
Ha bírósági végzésben rögzített tartásdíj-elmaradás van, amelyet két évvel ezelőtt kellett volna megfizetni, azt meddig igényelhetem? Visszamenőleg kamatostól kell megfizetni? Ha igen, mennyi a kamat? Van-e ennek valami feltétele? (Eddig nem futottam utána munkanélküliség miatt, de szeretnék végre hozzájutni.)
A választ előre is köszönöm.
Márciusban lesz 5 éve hogy elváltunk, azóta a bírósági végzésnek megfelelően a minimum tartásdíjat kapom a volt férjemtől. Gyerekenként a kereset 16.6%-a de legalább 15.000FT/hó. Hát ő 5 éve ennyit fizet.
A kérdésem az, hogyan tudom ezt az összeget hivatalosan emelni. A férjem minimálbérrel van bejelentve, vállalkozó.
„Az hogy 15 vagy 25 % "jár" gyerekenként az mitől függ?”
ObudaFan már megválaszolta. Elsősorban a gyerekek szükségleteitől. Ha utánanézel, az alapvető tudnivalókat a jogszabályból, de itt a fórumon is össze tudod szedni. Számít a gyerekek szükséglete, egészségi állapota, a szülők anyagi, vagyoni helyzete, teljesítőképessége, stb. Azért 400 ezres nettónál nagyon valószínűtlen, hogy a tartásdíj 2 gyerekre ne érné el a 30%-át. Ugyanis 60e gyerekenként pont nem számít soknak. Ha a jövedelmed átlagon felüli, akkor a gyerekeid igényei is lehetnek olyanok amellett is, hogy elméletben figyelembe kell venni, hogy a válások után a lehetőségek minden családtag számára szűkebbek lesznek.
A gyerekeidről megfelelően gondoskodnod kell, ha úgy látod, hogy annál a megfelelőnél jóval többet szeretnének rólad „lehúzni”, akkor nem nagyon van más választásod, mint az ebben jártas jogi segítség. Netről ugyanis nem fogod egyedül megtalálni a legjobb lehetőségeket, vagy, ha mégis, nem fogod tudni jól kihasználni őket. Pedig, nyilván vannak ilyenek.
Az hogy 15 vagy 25 % "jár" gyerekenként az mitől függ?30%-nál kevesebbet sosem ítélnek meg?
„MIT TEHETEK?”
Az első, hogy körültekintően keresel egy jó ügyvédet és a segítségét kéred. Lehetőségek minden helyzetben vannak, de azokat egyedül nem fogod tudni megtalálni és kiaknázni.
Így a volt feleségem fizetésével,meg a gyerektartással együtt akkor több,mint 300.000Ft lesz a bevételük,amiből hárman kell megéljenek.( 50%-nál)
Egyik gyerek se beteg,vagy ilyesmi,csak ahogy a feleségem mondja:"ilyen élethez szoktak".Mármint,hogy ami a hiteltörlesztés után havonta megmaradt azt feléltük.kirándulás,étterem,külföld,stb. de szerintem,ha adnék nekik 100.000Ft-ot,akkor 210-220.000 Ft-ból azért meg lehet élni.Sokan örülnének ha lenne ennyi.Ja,műkörmösre nem futná!
MIT TEHETEK? Ha viheti a pénzem,alig marad (ld.másik fórum),akkor én miből kezdjem el újra az életemet? Ráadásul nem is én vagyok a hibás!
Katka.77
Szerintem lehetne egyértelműbb a megfogalmazás. (Egyébként meg általában használhatnának a bíróságok egységes fogalomrendszert ebben a témában.)
oktondi/oktAndi
Ha a gyerekek szükségletei indokolják, akkor igen. De ezt azért bizonyítani kell.
Márciusban lesz 5 éve hogy elváltunk, azóta a bírósági végzésnek megfelelően a minimum tartásdíjat kapom a volt férjemtől. Gyerekenként a kereset 16.6%-a de legalább 15.000FT/hó. Hát ő 5 éve ennyit fizet.
A kérdésem az, hogyan tudom ezt az összeget hivatalosan emelni. A férjem minimálbérrel van bejelentve, vállalkozó.

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02