közös képviselő hűtlen kezelés

ÜTK # 2012.12.14. 12:00

:) Egy gyöngyszem a mi muffunknak. Csak hogy lássa mennyire nem vagyok elfogult kollégával.

Átvettem egy házat, megbíztak visszamenőleg az ellenőrzéssel, több dolog sem stimmelt, egyenlegek nem egyeztek a tulaj elszámolásban, nem értették mi került 30 nm burkolásban 560.000 Ft ba...

Hát mint kiderült, T kolléga egész Panamáig ment egy burkolóért :) Gondolom sok volt a repjegy ára:)))

MajorDomus # 2012.12.14. 19:26

hát én nem fogadok ügyvédet, ennyi év után már nincs rá szükségem,de az végképp nem igaz,hogy a mai nyomorban ügyvédre tudnának áldozni a társasházak.
egy olyan szerződésnél ami a társasházban előfordulhat,bérbeadás,házfelügyelő munkaszerződése nincs is rá szükség.
egy tízmilliós felujitásnál,ha kezdő a képviselő akkor igen.

egyjogász

komolyabb ( nagyobb)házakban már nem Mari nénik vannak a bizottságban hanem szakemberek.

hogy miről van szó,elmondom a konkrét példát.

tetőfelujités,10 millió körüli összegre,a lejáró Ltp- k felhasználásával.
a közgyűlés pályázat kiirást rendelt el. az én tetősöm aki 20 éve dolgozik nekem,9,4 millátol adta az ajánlatot,de azért mert 8 db tetőt hirdettem meg, és igy jelentős anyag és munkadij kedvezményt kaptunk.
az ajánlatokat átadtam a Sz. bizottságnak ahol a két könyvelő hölgy mellett a mérnök tag, erősködött hogy ő hoz jobb ajánlatot.
hozott is,10,5 millioért. kérésemre 2 hét alatt hozott egy darab referenciamunkát 150 km- el odébbról.
Én 23 év tapasztalattal már messziről megérzem a büdöset. átadtam a 14 darab pályázatot, és kértem, hogy döntsenek majd tájékoztassanak ki nyert. ha kérdés van, a bizottsági ülés alatt telefonon állók rendelkezésre.

természetesen az szb tag ajánlotta ajánlat győzött.
már a felújítás zajlott természetesen mindig tetőfelujitáskor van felhőszakadás,rendesen leázott egy lakás.
a tulaj kiverte a balhét, mivel ismerte a kivitelezőt és a családot is 30 éve,
ekkor derűlt ki hogy a nyertes pályázó az szb tag veje.

na ebből akkora balhé lett,hogy a következő közgyűlésen az szb lemondott. én csak azért nem buktam bele,mert felolvasásra kerűlt az elbirálás jegyzőkönyve s az szb tagok is elmondták,hogy én ott sem voltam a döntésnél.

na ezért van a zárt borítékos pályázat.
abban feltlétlenül igazad van,hogy a képviselőnek kell a legnagyobb rálátással lennie a felujitásra,és nem Mari nénire meg fontoskodó öreg szivarokra bizni az ügyet, de ekkora nagyságrendnél az Isten sem ment meg bennünket attól,hogy ,,na elment nyaralni,telik a tetőfelujitásból,,

az említett házban azóta azzal kezdődik az szb ülés hogy ön kit javasol?

elmondtam nekik hogy nincs száz tetős vagy hőszigetelő a városban, két évtized alatt, szinte mindenkivel találkoztam munkaügyben, ismerem hogy ki hogyan dolgozik. azt is hogy milyen árakon ami nem mindegy.

csak akkor avatkozom be a bízottság munkájába,ha valami kóklert akarnak kihozni nyertesnek.
javasolok 3-4 ajánlatot,hogy abból válasszanak,ott nem hibázhatnak nagyot.

dudask # 2013.01.19. 17:02

Üdvözletem Mindenkinek!
Nekünk is gond van a közös képviselőnkkel, ugyanis kiderült, hogy kb. 900 000 Ft készpénzzel nem tud elszámolni, és még ez mellé kb. 600 000 Ft tartozást hagyott maga után.
Kérdésem az lenne, hogy ilyenkor mi a teendő vele kapcsolatban.
Megállapodtunk abban, hogy 3 hónapig havi rendszerességgel fizet 30 e Ft-ot, és utána pedig a többit kifizeti valami saját hitelből. A gond most ott van, hogy az életenek ugye mennie kell tovább, nem beszélve a problémás dolgok helyrehozataláról. A lakóközösség nem akarja lemondatni, de ez miatt pedig új nem akarja a képviseletet elvállalni.
Mi ennek a jogi útja.
Az új közös képviselő mikortól vállalhatja el ezt a feladatot, hisz nem várhatjuk meg a 3 hónap (jobb esetben) elteltét (mikor ő állítólag fizet), addig is sok a tenni való!
Segítsetek, mi az átállás menete!!!

Köszönettel, dudask.

ÜTK # 2013.01.19. 18:25

Attól hogy nem ő a kk, még vissza kell fizetnie a hiányt, tehát fölösleges marasztalni. Írassatok alá vele egy tartozás elismerő nyilatkozatot - közjegyző igénybevételét javaslom - és ha nem fizet akkor végrehajtható. + írjátok bele, hogy amennyiben nem tartja be a megállapodást, úgy a büntető feljelentést is megteszitek ellene, mert ez amúgy sikkasztásnak minősül.

dudask # 2013.01.19. 20:00

ÜTK köszönöm szépen!
Elismerő nyilatkozatot már írattunk vele, melyben elismeri a tartozását.
Tehát akkor -új lappal- jöhet egy új képviselő helyette?
Mert ettől tart mindenki, aki elvállalná.

MajorDomus # 2013.01.19. 21:32

miért ne?

munkaköri kötelessége behajtani a ház követelését az elődjén.

légy türelemmel hétfő reggelig, ha a ,,fórum anyja,, bemegy a munkahelyére,rögtön ir száz tanácsot hogyan lehet az, ,ütk-t,, megnyuzni ,felnégyelni és nyárson megsütni.

várd meg, mig alacsonyan szállnak a. ,,muffok,,

Egyjogász # 2013.01.20. 01:08

"kiderült, hogy kb. 900 000 Ft készpénzzel nem tud elszámolni, és még ez mellé kb. 600 000 Ft tartozást hagyott maga után."

Odáig ismerős a sztori, hogy a kk. nem tud elszámolni egy bizonyos összeggel, na de ezen felül hogyan keletkezett a kk-nak még 600000 Ft tartozása is a társasház felé? Adtatok neki kölcsön?
Mert ha mint lakó tartozik a társasháznak az összeggel, annak semmi köze ahhoz, hogy egyébként közös képviselő.

ragyasdezso # 2013.01.20. 11:27

Hogy lehetett 900.000.-Ft. készpénz, mikor a trv. csak 500.000.-Ft.-ig engedte 2013. januárjáig? A számvizsgálók mit csináltak? Mert ők is (anyagilag is) felelősek a történtekért!

Mufurc_nagyon # 2013.01.20. 11:30

Kedves dudask!

Sajnálatos helyzetbe kerültek.

Csak remélni tudom, hogy a "tőke" hiány nem a szolgáltatók személyre szóló leveleiből derült ki.

A hiány elismerésének KÖZJEGYZŐ ELŐTTI megismétlése megfogadandó tanács. Gyorsítja a végrehajtást.

Van egy rossz előérzetem, hogy a képviseletet az egyik tulajdonos látta el. Remélem tévedek.!!

Az ütk. azonnali leváltását javaslom.
Így nem férhet hozzá a th. bankszámlájához.
Persze a határozatról készült jkv-t mielőbb a bankba kell juttatni.

Egy új képviselet megválasztása minél előbb, a leváltás és az új megbízás mehet egyszerre.. Így a rohangálós feladatokat már az új megbízott veszi át.

Igen fontos "részlet" az átadás-átvételi jkv.
Az iratokon kívül az "elérhető" pénzeszközök nagyságát is rögzíteni kell.
A leváltott ütk. minden akadályt felállít az átadás elé.
Javaslom egy "leltár" felvételét a th. átvételekor, egy bejárással egybekötve.
A leltárban a "nem materiális" eszközök is benne vannak.

Az alanti linken talál konkrét segítséget.

Kedves Maj!
Sajna a bal libellám zavara miatt nem kaptam meg a repülési alkalmasságit.
Ja, a menü-ben a a kirántott ütk. szerepel bécsi szelet formában.;-)

http://levaltas.5mp.eu/web.php?… 2014 okt. látogató > mint 17500
{autodidakta}

Az ütk ne legyen LEVEZETÖ ELNÖK és JKV. VEZETÖ

solvit # 2013.01.20. 14:45

Tisztelt Fórum!
Ennek a topiknak a címe a "közös képviselő hűtlen kezelés". Miért hűtlen kezelés a cselekmény, ha a közös képviselő tevékenységét minden tekintetben törvény írja elő, ami a hanyag kezelésnek felel meg? Ha van különbség akkor valószínűleg nem mindegy.

Filamér # 2013.01.20. 15:06

Nem csak az felel meg a hanyag kezelésnek, hogy törvényen alapul a kezelés, hanem az is benne van a tényállásban, hogy csak gondatlanságból lehet elkövetni. Ez pedig a közös képviselőkre nem mindig igaz...
Ha pedig szándékos, akkor azzal hűtlen kezeléssé válik. Gondolom én :-)

Mufurc_nagyon # 2013.01.21. 07:37

Talált, süllyedt!!!

http://levaltas.5mp.eu/web.php?… 2014 okt. látogató > mint 17500
{autodidakta}

Az ütk ne legyen LEVEZETÖ ELNÖK és JKV. VEZETÖ

solvit # 2013.01.23. 08:54

Tisztelt Fórum!

Hát akkor, hogy tovább süllyedjen, még egy hozzá nem értő kérdés:
A törvényen alapuló idegen vagyon kezelés gondatlan alakzata ezek szerint más megítélése mellett az nem látszik a törvényből, hogy a hűtlen kezelésnek is lenne gondatlan alakzata? Ha így van akkor ennek mi az oka?

ragyasdezso # 2013.01.23. 10:35

Az a hanyag kezelés.

solvit # 2013.01.23. 17:57

Elnézést! Akkor javítom a szöveget:
A törvényen alapuló idegen vagyon kezelés gondatlan alakzata ezek szerint más megítélése mellett az nem látszik a törvényből, hogy a nem törvényen alapuló hűtlen kezelésnek is lenne gondatlan alakzata?

MajorDomus # 2013.01.23. 20:54

belebonyolódsz

Sherlock # 2013.01.23. 21:16

A hanyag kezelésnek ráadásul csak gondatlan alakzata van, így nem érdemes összehasonlítani.