Ha elajándékozza és az ajándékozást követő 10 éven belül meghalna az anyuka, akkor a másik gyermek a kötelesrészét követelheti, amit elsősorban pénzben kell kiadni.
ingatlan családon belüli ajándékozása
Két nagykorú gyermek van, és már csak egy szülő, az anyuka. Ingatlanja 1/1 anyukáé. Ha elajándékozza egyenes ágon az egyes számú gyermeknek, nem fizet illetéket. De! Anyuka elhalálozása esetén a kettes számú gyermek a hagyatéki tárgyaláson ezt megtámadhatja? vagy van elévülés? Ha megtámadható, milyen esélye van a kettesnek, hogy szerezzen tulajdonjogot? Válaszát előre köszönöm!
De azért a haszonélvezetet tartsd meg!
Illetéket nem kell fizetni az ilyen ügyletnél.
A gyermekeimnek való ingatlanjaink átruházásakor Nekik keletkezik-e költségük ( pl vagyonszerzés, stb )
Szeretnémn átiratni az ingatlanomat a 2 nagykorú gyermekemre.
Milyen terhei vannak?
Pozitív tapasztalataim vannak az ügyvédekröl.
OFF
Félreértés ne essék, nem azt mondtam, hogy a közjegyzők rosszabb jogászok lennének. Általánosságban butaság lenne ezt állítani. Arra céloztam, hogy más a dolguk, mást csinálnak. A közjegyző, ha szerződést foglal okiratba, "hozott anyagból" dolgozik. Azt írja le, amit a felek diktálnak. Jogi tanácsot adni, felvilágosítást adni a lehetőségekről, illeték- és adóvonzatról stb. nem feladata.
ON
Hát van benne valami......
Szerintem éppen nem a díj mértéke szól az ügyvéd mellett. Hanem a szolgáltatás különbsége.
Az ügyvédi munkadíj alku tárgya. A közjegyzői kötött árszabás.
Kétségtelen előny az ügyvédeknél van, hisz vele lehet alkudni.
Úgy vélem mindkettőnek meg van az előnye, de ha csak az ár a lényeg, akkor biztos egy ügyvéd fog győzni.
Ajanlott honlapok témában: www.adminworld.hu
www.thazak.hu
www.tarsashaziblog.com
Mennyiért csinálja a közjegyző?
köszi
Az adás vételi szerződés Ben szereplő összeg a díj alapja.
Nem tudom, még nem beszéltem vele...ezért érdeklődtem előbb, kértem a véleményetek. Gondolom ahogy irtad 1-1,5%. De akkor ehhez fel kell becsültetni a házat? Vagy hogy működik? Ki állapítja meg az értékét?
Mennyiért vállalja ? %
köszi...:) akkor maradok az ügyvédnél.
"Egyik ismerősöm szerint jobban járok ha közjegyzővel csináltatom, mert úgy olcsóbban jövök ki. Igaz lehet?" Amennyiben az ismerősöd ügyvédje és a közjegyző között kell vaálasztanod akkor igen, egyébként nem igaz.
Még egy kérdés... Egyik ismerősöm szerint jobban járok ha közjegyzővel csináltatom, mert úgy olcsóbban jövök ki. Igaz lehet?
Értem...köszönöm...
Ügyvédi költségre gondolt 1 -1,5 %
köszi...
Ügyvéd, és csak a földhivatali bejegyzési ktg., 6600.- Ft.
Tisztelt Hozzáértők!
Édesapám nekem szeretné ajándékozni a házrészét. Mi ennek a menete és milyen költségekkel jár? Köszönöm!
Bocs nem 11%és 5% illetéket hanem adót kell fizetnem 16% ot mert minélhamarabb eladom a lakást annál nagyodd az adó mértéke.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02