Üdv kedves Fórumozók,
egy kérdésben kérném ki a véleményeteket :
a házban a legfelső emeleten lakom, így az én erkélyem a szabad ég alatt van (tehát ha esik az eső minden eső gyakorlatilag ugy esik rá, mint például a tetőre), a tető egy cseppet sem lóg fölé. Az alattunk lévő emeleten becsurog az eső az erkélyre (amúgy minden oldalról be is csap ha fúj a szél..). Tehát az erkélyem nem szolgál tökéletesen szigetelő tetőnek az alattam lakó erkélye fölött.
A kérdés hogy jogilag kötelességem e, hogy folyamatosan szigeteltessem az erkélyemet (ami amúgy egy 50 éves vasbeton cucc, nyilván sok mikrorepedéssel már, főleg hogy azota ki van téve az esőnek úgy ahogy a lejjebb lévő erkélyek nem).. vagy a ház szigeteltesse, mert a tetőszerkezet a ház közös felelőssége (és ha az erkélyem tetőként szolgál az alattunk lakónak és szigetelni kell, akkor már akár tetőnek is kezelhetnénk, és megint csak nem az én dolgom).
Nem érzem hogy jogos, hogy mert fölöttem mrá nincs tető és a természet erői engem bombáznak legerősebben, nekem nem kevés pénzt kellene beleáldoznom hogy tetőként tartsam karban az erkélyemet...
Előre is köszönöm a hozzászolásokat, remélem sikerült érthetően leírni a problémát és a kérdést.