Rezsi költségek

Immaculata (törölt felhasználó) # 2009.11.16. 09:31

Ezt bármelyik okmányirodában megadják, vagy legalább a kerületet ismernem kellene?

ragyasdezso # 2009.11.14. 19:16

kbs
A világ rohan! Lépést kell tartani.

MajorDomus # 2009.11.14. 13:23

Igen. Szerény dijazás ellenében. De igazolni kell hogy mire kéred,például birósági végzéssel behajtás céljából

Kovács_Béla_Sándor # 2009.11.14. 07:16

Újabban az okmányirodában is lehet adatokat kérni? Én megálltam a KEKKH-nél.

MajorDomus # 2009.11.13. 21:37

Edita ! A közösnek igaza van ! A lakás tartozásaiért Neked kell helytállnod. Menj be az okmányirodába,emlékeim szerint 2000 ft illeték ellenében kiadják az albérlőd uj cimét feltéve ha be vannak jelentkezve. Igazolnod kell a jogcimet hogy miért kéred,vidd be a bérleti szerződést,amit aláirtak, valamint a közös képviselő felszólitóját vagy egyenlegközlőjét.

Immaculata (törölt felhasználó) # 2009.11.13. 10:44

A tv.-t a közös képviselőre kéred?

Az albérlőknek meg kell tudnod az új címüket és a tartozásukra fizetési meghagyás kibocsátását kell kérned jelenleg még a bíróságon, aztán jövőre már a közjegyzőknél.

Edita # 2009.11.11. 12:34

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni elmaradt rezsi költség ügyben.
Arról van szó, hogy a lakásomat kiadtam és az albérlők fizetés nélkül leléptek, eltűntek. 3 havi közös költséggel és vízdíjjal tartoznak, amit persze Nekem, mint tulajdonosnak kell kifizetnem. Ezért a közös képviselő, -akit természetesen szóban és írásban is értesítettem a történtekről- Bírósággal fenyeget, amennyiben nem fizetem ki az elmaradást 2009. december 15- ig. Teszi mindezt annak ellenére, hogy havonta fizetem a kötelezően előírt közös költséget+ amennyit éppen tudok. A lakás most üresen áll.
Mit tudok tenni? Van erre vonatkozóan valamilyen törvény?
Kérem, ha valaki tud ez ügyben segíteni vagy tanácsot adni Írjon!
Nagyon köszönöm!

matthiasi # 2009.11.07. 20:20

Úgy általában :

augusztus óta még csak 3 hónaqp telt el, ha tényleg ennyire szálka ez a bérlet - ott kell hagyni !

matthiasi # 2009.11.07. 20:18

Spenike !

ott kell hagyni az ilyen főbérlő/ tulajdonost !
Vagy ez, vagy az !!!

Más : a rezsibe nemcsak a fűtés tartozik , hanem a világítás, a viz + csatorna, a szemétszállítási díj eseteleg egyebek. pl. közösköltség.

És az egyezkedés még nem merült fel ?
Magában az a 25 eft, ha általány nem sok egy 50 m2 -es lakásrész rezsijére.

Gázkazán nálunk, termosztát nála
Ezzel mi a probléma ??

vagyis csak annyi, amennyit mi használunk?
Akkor meg pláne jogos, hogy ő fizet kevesebbet.
Mindegy !
Hatalmas a kinálat keresni kell új bérletet.
És jól, reálisan megegyezni !

ragyasdezso # 2009.11.07. 11:48

Spenike

Aláírtátok?

Spenike # 2009.11.06. 18:20

Fogalmazzak úgy, hogy nagy átvágás? Vagy, hogy túlságosan is egyoldalú a szerződés?

Kovács_Béla_Sándor # 2009.11.06. 11:49

Megegyeztetek? Akkor hogy jön ide, hogy mi az igazságos?

Egyébként bérlő, könyörgöm, bérlő!

Spenike # 2009.11.06. 11:07

Tisztelt Hölgyek / Urak!

Mint „kezdő albérlő” kérném véleményüket, tanácsukat a következő kérdésben: 2009. augusztus 1.től határozott időre (1év) kötöttünk bérleti szerződést. (37.000 Ft + 25.000 Ft rezsi) Ezen összegeket minden hónapra előre kifizetjük, és a rezsiből fennmaradó részt visszakapjuk, amennyiben nem haladja meg a fent említett rezsiköltséget.

A probléma ill. a kérdés a következő:
Kb 50 nm2 –t bérlünk párommal egy házból. A tulajdonos mellettünk, ill. felettünk lakik kb 100 nm2-en. Gázzal történik a fűtés. Itt a költségek a következőképpen vannak elszámolva: Párommal ketten fizetünk 2/3 részt ebből az összegből 50 nm2-re, míg a főbérlő 1/3 részt 100 nm2-re. Önök szerint ez mennyire igazságos? Véleményem szerint egyáltalán nem, és az lenne a legjobb ha nm2 alapon lenne elszámolva a gázköltség. Viszont a helyzetet az is bonyolítja, hogy a főbérlő nem tartózkodik minden nap a lakásban, csak a hét bizonyos napjain. Gázkazán nálunk, termosztát nála. Ha ő lezárja a radiátorokat, akkor kevesebb gáz fogy, vagyis csak annyi, amennyit mi használunk? (főzés palacról)

Válaszukat előre is köszönöm!