Tisztelt Fórumozók!
Lakótelkem saroktelek, a hátsó utca jelenleg egy földút, a település 2014-es szabályozási tervén már szerepel, hogy ki szeretnék bővíteni normális utcára, a telkeinkből történő terület elvonása útján. Kisajátítás, vagy egyezkedés, bármilyen megkeresés az önkormányzattól még nem volt ez ügyben.
A hátsó kerítésemet megette a rozsda, ezért lebontottam és ugyanoda építettem egy normális kerítést. Feljelentettek a jóakarók.
Most felszólított a polgármester, hogy az ÚJ építésű kerítés nyomvonalát helyezzem át a szabályozási terven szereplő telekhatárra, különben eljárást indít.
Kérdésem, hogy ennek van-e jogalapja?
Jelenleg a teleknek az a része még az én tulajdonom, semmilyen új kerítést nem húztam ki rá, a régit állítottam helyre, ugyanott. Ráadásul a telekhatárokat kitűzettem egy földmérővel, mielőtt belevágtam, a határokon belül van a kerítésem jócskán.
Milyen jogon kéri az önkormányzat, hogy önként adjak oda 3 métert a telekból, és önként építsem beljebb a kerítést egy olyan nyomvonalra, ami még sehol nem szerepel hivatalosan, csak egy rendezési terv térképvázlatán? (Ki se lehetne tűzni az alapján az új nyomvonalat, mert nincsenek koordináták megadva, csak egy vastag szaggatott vonalat húztak a térképre, ez a rendezési terv melléklete.)