Szocpol. csak hitellel?


Zoltán György # 2004.04.21. 17:32

Tisztelt R. Zsolt!

Nekem csak a Szociálpolitikai Lakástámogatást adják, hitelt nem!
Nyugdíjas vagyok, a feleségem GYED-en.

Nem kötelező hitelt felvenni a Szoc-pol mellé!

Ha mégis kukacoskodnak, meg kell mondani, hogy nincs munkáltatóm, segélyre nem vagyok jogosult, feleségem is munkanélküli.
Lakás a GYEREKEK nevén lesz!

Kiváncsi vagyok ki ad hitelt!

Nekünk igazoltan, az ÁLLAMI APANÁZS 150.-160.000.-Ft havonta. Nem, hitelt egy forintot sem!!! Három hete "járom" a különböző Bankokat! WWW:CIB.hu WWW.OTP.hu

RZsolt # 2004.04.21. 12:56

Kedves Fórumozók, az alábbi kérdéssel fordulok Önökhöz!
Meglévő lakásunk bővítése kapcsán szeretnénk /feltételeknek minden megfelel/félszocpolt igényelni. Mivel családtagjainktól kapott kölcsönökből finnszírozzuk az építkezést nem áll szándékunkba még banki hitelt is felvenni. Van-e olyan bank ahol kölcsön felvétele nélkül is folyósítják a lakásépítési támogatást? Vagy csak hitel felvétellel együtt lehet érvényesíteni a szocpolt? Bár a lakáscélú állami támogatásokról szóló (többször módosított) 12/2001 I.31. Korm. Rendelet nem tartalmaz sehol olyan kitételt, hogy a folyósító pénzintézet arra kötelezheti az ügyfelet, hogy a lakásépítési vagy bővítési támogatás folyosításához kapcsolódóan hitelt vegyen fel. Eddig 2 banknál közölték velünk, hogy csak hitel felvételével együtt kaphatjuk meg a támogatást.
Köszönettel: RZsolt