T MajorDomus!
Valószínűleg idén már nem kérem a közgyűlési összejövetelt, de biztos ezzel fogom kezdeni.
A saját erőből való megoldásnál a belső megoldásra gondolsz-feltételezem, mert kívülről biztos nem tudnám anyagilag megoldani. Nem beszélve arról, hogy a házon lévő kéményekből (nincsenek használva) nálam 2 is érinti a helyiségeimet. Ezek vonalában a házon kívül is látszanak a vizesedés nyomai.
A belső problémákat eddig is saját magam "csinosítgattam". Már csak ott szedem le és pótolom a tapétát, ahol elengedett és levált a falról. Ezt is csak az érintett egyik szobában, amelyikben zavaróbb és láthatóbb. Ezekről számlám nincs. 3 évvel ezelőtt kértem szakembert a feladat megoldására, pontosabban 4 személytől is kértem tanácsot. Azt mondták, hogy hiába van megcsinálva belülről, a vizesedés olyan nagy mértékű és erős, hogy ezzel mindig küszködhetek és csak feleslegesen költenék rá. Ezt a belső szigetelésre mondták, mert azzal indítottam volna. Úgy mondták, a víz úgyis valamilyen úton-módon találni fog magának utat...
Köszönöm a segítséget és a biztatást! A jövő évet ezzel fogom kezdeni!
társasházi falvizesedés
gombóc
tobb megoldas is van.
a legolcsóbb ha kezdeményezed a közgyűlés összehívását, falvizesedes megoldása napirendi ponttal.
A közgyules összehívását az összes tulajdoni hanyad 10 %-val kexdemenyezhrted, tehat nehany lakot magad melle kell allitanod.
Ha a kozgyules elutasítja a keresedet, akkor errol kérj egy jegyzőkönyv másolatot utana oldd meg saját erőből, majd indíts kártérítési pert a társasház ellen, mindenrol legyen számlád természetesen.
Ha nincs pénzed a felújításra akkor elobb a pert indítsd el, a bíróság kötelezi a társasházat a felújításra.
Ha valahol elakadsz ,gyere vissza ide, segítünk.
Nagyon nincs tanács, segítség?
T MajorDomus!
Tulajdonos vagyok és a többi lakó is az a házban.
a lényeget nem irtad meg, milyen minőségben laksz a társasházban ?
Mint tulajdonos, bérlő, alberlo szolgálati lakás stb.
Milyenek a tulajdoni viszonyok a házban? Van?e jelentős onkormányzati tulajdon stb?
Ird meg és segítek
Tisztelt fórumozók, tanácsadók!
Társasházban lakom, annak is az alagsorában.
2004. óta kérve van a KK.és a TH., hogy a ház falát, melyről már lehullott a vakolat a tégláig, szigeteltessük. 2005-ben szakvélemény is kértünk, melyben fel lettek mérve a lakások állapota, abban is már nagyfokú ázást állapítottak meg nálam. Lassan 2011-be lépünk és nem történt semmi.
Évről-évre a jó idő beálltával teendőm: tapéta leszedése-újra tapétázás-festés. Ősszel pedig jönnek az esőzések. Nem csak foltos a fal, de kézzel tapinthatóan vizes. Nem beszélve arról, hogy elválik a tapéta a faltól. 2 szoba ilyen állapotú és a fürdőben hullik a vakolat, az érintett oldalakon. Nyáron már nem próbáltam a kinézeten és az állapoton javítani, csak a kisebbik szobában. El vagyok keseredve.
Valahol olvastam egy hasonló esetre azt a tanácsot, hogy bíróságon nyújtson be az illető kártérítési igényt. Kérdéseim a következők:
Nekem is szintén ez lenne a járható út, vagy esetleg lehetséges lenne egy gyorsabb és hatékonyabb?
Ennek mi a módja, a menete?
Köszönet a válaszokért: goombooc
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02