telephely


szajbertattila # 2004.07.04. 20:52

a székhely a központ (központi ügyintézés helye) a telephely - egyéb hely (nem központ) - lényegében ennyi a különbség.

Tartozás esetén (nemcsak adótartozás) a cég a teljes vagyonmával felel - nemcsak azzal ami a székhelyen van, hanem mindennel - bárhol is található az, úgyhogy amit a foglalással kapcsolatban írtál, az nagy leegyszerűsítés.

Ha a cég nem fizeti az adót - a cég tartozik felelősséggel, ha valóban úgy állapodtatok meg, hogy ők lesznek a kifizetők, és ennek bizonyítására megvannak a papírjaid is (pl. bérleti szerződés, vagy más papír, vagy gyakorlat, ami igazolja, hogy ők szémolnak el az APEH felé, Te pedig a netto díjat kapod a számládra)

aniko54 # 2004.07.04. 19:51

Kedves Attila
Nagyon szepen koszonom,hogy valaszoltal. En is ugy gondoltam,hogy mind a harommal kulon-kulon kotunk szerzodest s megemeljuk a berleti dijat s kulon-kulon fizetik. Ezt meg is irtam nekik,azota nem jelentkeztek.
Ha ok nem forszirozzak -mivel nem akarom,hogy elmergesedjen a helyzet- tartom magam az eredeti szerzodeshez,hogy egy ceg berli az ingatlant s felelos mindenert.

Azt szeretnem meg kerdezni,mi a kulonbseg a telephely es a szekhely kozott.
Azt hallottam,a szekhelynek az a hatranya,ha nem fizet adot a ceg,a szekhelyre megy az APEH foglalni.Igaz ez?

Azt is szeretnem meg megkerdezni,mi van akkor,ha a 20 szazalek levont adot ok nem fizetik be.

Nekem bankba utaljak a berleti dijat,tehat 20 szazalekkal kevesebbet,ami igazolja,hogy azt nem kapom meg.

Felelos vagyok e megis az APEH fele ha nem tortenik meg a befizetes?

Koszonom szepen ha valaszolsz.Udvozlettel Aniko


/b/a/c

szajbertattila # 2004.07.04. 18:44

természetesen nem vagy köteles a mséik két céggel szerződni.. sőt elvileg, ki kellett volna kérjék az endegélyed ahhoz, hogy székhelynek bejelentsék az ingatlant. Perzse ha akarod, leszerződhetsz velük is ...

olyan, hogy szívességi szerződés nincs... olyan van., hogy szívességi használat, ez azt jelenti, hogy engeded nekik, hogy ingyen használjék az ingatlant - viszont akkor nem tudom, mit akarnak elszémolni az Apehnál, milyen számlt (valószínűleg a nem létező bérleti díajat akarják leeírni ... )

szóval: ha akarod - szerződhetsz a másik két céggel is, de nem vagy erre köteles. Ha akarod, kiadhatod nekik ingyen, ha akarod - ezért kérhestz külön pénzt. Ha nem akarnak adni külön pénzt - én írnék a Cégbíróságnak, hogy a címet az engedélyem nélkül jelentették be, és te, mint tulajdonos szeretnéd, ha a két cég onnan kijelentkezne: t9rvényességi felügyeleti eljárás során a Cégbíróság felhívja őket a törvényes működés helyreállítására, és akkor vagy átteszik a székhelyet, vagy fizetnek az engedélydért és az aláírásodért ...

hát nagyjából ennyi...

aniko54 # 2004.07.04. 18:15

Kedves Forumosok

Iroda celjara berbeadtuk ingatlanunkat.A Cegbirosag bejegyzese szerint,egy tulajdonosa van a cegnek.
Idokozben ket masik dolgozo ugyanitt alapitott ceget -ugyanazok a szemelyek,ugyanazt csinaljak,de valoszinuleg anyagilag jobban jarnak ha papiron kulon vannak.
Errol nekunk nem szoltak csak akkor,amikor e masik ket cegszamlajat nem fogadta el az APEH csak ha mi engedelyezzuk nekik a szekhelyet vagy telephelyet.
Azt mondtak,ez nem erdekes,irjam csak nyugodtan ala,semmi nem valtozik.

Szerintem viszont erre a masik kettore mar nem ervenyes az eredeti szerzodes.

Valami szivessegi szerzodesrol is beszeltek,azt nem tudom mi. Mivel nagyerteku ingatlanrol van szo,nem tudom nem e nagy riziko harom cegnek engedelyt adni s csak eggyel van hivatalos szerzodes,egy fizetett kauciot,o fizeti a lakbert.
Remelem erthetoen le tudtam irni mi a gondom,kerlek adjatok tanacsot. Udvozlettel Aniko


/b/a/c