Az önkormányzaton (okmányirodában) a tulajdonosnak lehet kérnie hatósági bizonyítványt arról, hogy kik vannak bejelentve az adott lakcímre.
Tulajdonos miért nem tudhatja ki lakik a házban
El mentem az önkormányzatba szépen mosolyogtam és el tudtam intézni. Persze ezzel nincs megoldva több ezer ember gondja. Sajnálom ,hogy egyértelmű jogszabály nem enged ,betekinteni kik is laknak a tulajdonomat képező ingatlanba.
Köszönöm a segítséget.
Minden jót mindenkinek.
Nekem mikor ilyen volt, a végrehajtó mondta, hogy menjek be okmányirodába, két szomszéd kell tanúnak, lakcím fiktívvé nyilvánítása az eljárás, vagy ilyesmi. Viszont a végrehajtó lekérte valami adatbázisból, hogy ki van esetleg még bejelentve a lakásba azon kívül, akin végrehajtana.
Ha a végrehajtó ezen a címen kereste, akkor az a valaki oda van bejelentve. Ha szépen elmész a végrehajtóhoz, megkérded, hogy meg tudná-e azt is nézni, hogy ki van még oda bejelentve esetleg, és akkor megvan a név.
Már a régi jó világban már a kommunizmus előtt is létezett a Monarchia egész területén a kötelező ki- és bejelentkezés.
Aztán a komcsik ezt tovább tökéletesítették.
Voltak a házbizalmiak kisebb településen meg az utca bizalmiak. Ők ügyeltek a rendre, az állampogár helyes viselkedésére.
Számomra is érthetetlen. Gondolom csak egy kis jogszabályi változtatás kellene és könnyebb lenne.
Keresem még a megoldást :-)
Joel
"Egy nyomtatványt kellett volna kitöltenem amin nekem kell beírni kiket jelentsenek ki"
Hááá, micsoda egy ostoba szabályozás megint! Ezek szerint ki lehet jelenteni, akkor minek megnevezni őket, miért nem elég azt mondani, hogy azokat akik ide vannak bejelentve?
De úgy is kérdezhetném, hogy miért csak a nevük és 1-2 adatuk kell, a kedvenc ételüket és a kutyájuk nevét miért nem kell beírni?
Amúgy egy ötlet, nyisd fel az érkező felszólításokat, aztán másold ki az adatokat róla.
Szép napot mindenkinek.
Egy olyan kérdésre keresem a választ ami talán másokat is érint és én nem találtam rá a megfelelő választ.
Az ingatlan tulajdonosa miért nem tudhatja meg ki lakik papíron (bejelentett lakcím) az ingatlanba. Konkrét problémám az. hogy vásároltam egy használt ingatlant aminek már az x edik tulaja vagyok és szerettem volna tudni ki is van oda bejelentve ,mert jöttek a felszólítások és a végrehajtók stb. Be menten az önkormányzathoz és kértem töröljenek mindenkit rajtam kívül. Egy nyomtatványt kellett volna kitöltenem amin nemek kell beírni kiket jelentsenek ki. Ekkor jött a döbbenet számomra. "Én azt honnan tudja" én azt tudom ki legyen oda bejelentve. Ráadásul illeték köteles ,de szerintem aki nem itt lakik annak 8 napon belül be kell jelenteni. Vagy neki nem kötelessége?
Erre a problémára kérnék segítséget.
Köszönettel.
Joeljoe
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02