megvehető-e a lakás, ha igen hogyan


Cola (törölt felhasználó) # 2004.07.27. 06:28

A széljegyekre tekintettel a korábbi tulajdonos már nem jöhet szóba eladóként - legfeljebb a tartási szerződés felbontása eseté - egyébként pedig a saját ügyvédből ne engedj, akkor jó véget fog érni a dolog.Üdv

laur # 2004.07.26. 20:09

Kösz a véleményt és a tanácsot.
Laur

szajbertattila # 2004.07.26. 20:00

elvileg meg lehet csinálni, csak vigyázni kell vele, mert nem teljesen tiszta dolog ... de csak akkor, ha az elatrató, mint a tulajdonjog váromnyosa, meg az eltarott, mint volt tulajdonos, és a gyrekek is benne vannak az eladásban. Ha nem, akkor jó elfelejteni a történetet, keresni kell egy tisztább helyzetű lakást, van abból is sok.

Tehát: végződhet ez a történet nagyon jól is, meg nagyon rosszul is - kevés az információ a döntéshez. Ha az eltartó nincs benne a buliban - akkor felejtsd el, ha benne van,. akor meg keress meg egy saját ügyvédet (nem az általuk választottat, vagy az ingtlanközvetítő által ajánlottat), és az majd mondja, hgy mit hogyan célszerű megoldani

laur # 2004.07.26. 19:37

Ingatlanügynökségen keresztül hirdették a lakást megvételre (az ügynök nem tudott a széljegyről - állítólag), amikor a lakást megnéztük, a tulaj (x) is azt mondta, hogy minden rendben a lakás tulajdoni lapján. Magáncélú vétel lenne, az egyik ismerősöm venné meg.

szajbertattila # 2004.07.26. 19:17

Ki és milyen indokkal akarja nked eladni, és te milyen célból vennéd?

laur # 2004.07.26. 18:53

Tisztelt Fórumozók,

A következő ügyben szeretném a segítségeteket kérni:
A megvásárlásra kinézett lakás 1/2 arányban x, 1/4-1/4 arányban gyermekei nevén van bejegyezve. Azonban amikor a tulajdoni lapot leellenőriztem a Földhivatalban, ott a széljegyen a következőket találtam (egy hete lett felvezetve):
"tulajdonjog bejegyzés iránti kérelem" y nevére (aki szerintem x szomszédja a cím alapján)
"tartási jog bejegyzés iránti kérelem" x nevére
A kérdésem, hogy ebben az esetben meg lehet-e venni a lakást, ha igen, kitől, x-től vagy y-tól (és persze a másik 2 tulajtól)? Ha valami a széljegyen szerepel, akkor azt úgy kell tekinteni, mintha be lenne jegyezve a tulajdoni lapra? Mi ilyenkor a teendő? Gondolom vizsgálni kellene a dokumentumot, ami alapján a széljegyet felvitték. (?)
Minden hozzászólást előre is köszönök.
Üdv,
Laur