Építési bírság


iv.bela # 2004.09.06. 18:55

(számított)

iv.bela # 2004.09.06. 18:52

Ha egzakt választ igényel, nos... A jelen szabályalkalmazás benyomásom szerint nem az erkölcsileg elfogadható célra összpontosít, hanem azzal ellentétesre, amely magatartást a klasszikus nyelvezet általában 'gonoszság'-nak ill. 'nyomorgatásnak' nevez. Szélsőségesen római felfogása a jognak. Vagyis nem méltányos, hanem a hat. jogsz.-okat kizárólag vámszedési célra használja. Véleményem szerint. Az önkorm. munkatárs csak úgy reagált a helyzetre, amint emberhez illik, mindössze nem számított arra, hogy a hatalom más képviselői is így tesznek. Tévedett, mindössze ezt lehet a szemére vetni.

Én a magam részéről is elvárnám, hogy kapjak valamilyen normális lehetőséget arra, hogy kijöjjek ebből a helyzetből, és számítanék is rá, hogy valahol valaki megszán az ügyben. Mennék rinyálni ahhoz, akihez tartozik az ügy, hogy kegyelmezzen, és ne tegyen tönkre.

szebe # 2004.09.02. 15:12

Tegnap válaszoltam erre a kérdésre meg is jelent, de most nem látom úgyhogy küldök egy mail-t.

b1515 # 2004.09.02. 11:51

És szabad tudnom, hogy mitől??

iv.bela # 2004.09.02. 11:27

Hányni tudnék. Hányni. Hányni. Hányni. Hányni. Hányni. Hányni. Hányni. Hányni. Hányni. Hányni. Hányni. Hányni. Hányni. Hányni. Hányni. Hányni. Hányni. Hányni. Hányni. Hányni. Hányni. Hányni. Hányni. Hányni. Hányni. Hányni. Hányni. Hányni. Hányni. Hányni. Hányni. Hányni. Hányni. Hányni. Hányni. Hányni. Hányni. Hányni. Hányni. Hányni. Hányni. Hányni. Hányni. Hányni. Hányni. Hányni. Hányni. Hányni. Hányni. Hányni. Hányni. Hányni. Hányni. Hányni. Hányni. Hányni. Hányni. Hányni. Hányni. Hányni. Hányni. Hányni. Hányni.

b1515 # 2004.09.01. 12:40

Véleményt szeretnék kérni Tőletek!
2002-ben vásároltunk egy házat, amit apósom felújított nekünk és tetőteret is épített rá. Mivel esős időszak volt és még nem kaptuk meg az építési engedélyt, így bement az Önkormányzathoz ahol egy "kedves" előadó azt mondta neki hogy nyugodtan kezdje el a tető építését, pár nap múlva küldik az engedélyt. Ezután engedély nélküli építés miatt több millió ft bírságot kaptunk. 1. és 2. fokon is elvesztettük az ügyet..2003. december 5 - én jogerőre emelkedett. Az építésügyi osztály vezetője viszont azt mondta hogy ha lebontjuk az engedély nélkül épített tetőt, eltekintenek a bírságtól. Ennek ellenére most kaptunk egy felszólítást a befizetésre. A vezető hölgy ezek után is azt mondta hogy nyugodtan bontsunk, nem lesz belőle probléma, nem kell fizetnünk, de nem hajlandó erről írásban semmit adni nekünk. Mit tegyünk? A bírságot nem tudjuk befizetni, az egész házat hitelből vettük. Tényleg bontsunk? Mi a garancia hogy a bontás után nem kell fizetnünk? Érdemes itt még ügyvédi segítséget kérni?
Ha a párom nevén van a ház és nincs semmi ingó és ingatlan vagyona és bejelentett munkahelye, akkor tényleg elárverezik a házat??