„a céggel szemben esélytelen a per,a lakótársadtól,viszont mint bérlőtárstól követelheted!”
Ha írásban nyilatkozna arról, hogy a befizetett pénz az enyém, az nem segíthet?
„a céggel szemben esélytelen a per,a lakótársadtól,viszont mint bérlőtárstól követelheted!”
Ha írásban nyilatkozna arról, hogy a befizetett pénz az enyém, az nem segíthet?
Hehe.
dehogynem!
a később ellene inditott perben!
Kedves Fórumozók!
Két éves lakás bérlés után a 2x75.000 ft kaucióból "demage repair" néven kereken 80.000 forintot levont az ingatlankezelő - tételes költségek és számlák nélkül.
Külön érdekesség, hogy az állapotfelmérésen-kulcsátadáson az összes megjegyzésben felsorolt "kár" szóba került, szóban azt ígérték ezeket nem fogják felszámolni.
"Remarks
kár: törött WC ülőke, széttört ajtó a konyhában, karmolás nyomok és foltok a húzatokon a nappali bútorain, rongált zuhanycső, törött padlócsempe a fürdő bejáratánál, rongált villanykapcsoló a folyosón"
Wc ülőke, törött szekrény ajtó oké. a padlócsempe több mint 1 éve törött el, ezt akkor jeleztem is. (kevesebb mint negyed négyzetméternyi, 3 db félcsempe vált le az illesztésnél). épp így szóltam már 1 éve, hogy az előszobában nem működik a villany. a kanapé már beköltözéskor durva állapotban volt: a nap teljesen kiszívta, ettől nem túl esztétikus foltok voltak rajta - erről képünk is van.
Alapvetően nem azt mondom, hogy ezeket ne hárítsák rám: nyilván vegyenek a Praktikerben egy WC ülőkét, meg egy zuhanyrózsát (elfáradt az anyaga); de az hogy hasraütés szerűen kerek 80.000 forintot visszatartanak... nem érzem jogosnak! Mi a teendő ilyenkor?
Jeleztem nekik, hogy számomra ez nem elfogadható különösen hogy az állapotfelméréskor ezek mind szóba kerültek és biztosított róla az alkalmazottjuk aki az 'elszámolást' küldte, hogy nem fogják levonni a kaucióból.
előre is köszönöm a segítséget!
Dániel_xyxy !
„ az ingatlankezelő ”- ni csak mik vannak !
„és biztosított róla az alkalmazottjuk ”
ott követted el a hibát, hogy a kulcs átadáskor nem csináltatok végelszámolást pénz átadással.
akkor még lehetett volna alkudni/észrevételezni.
de hát ahibákat te is elismered csak vitatod azok elhárításának az árát.
Máskor jobban kell vigyázni egy lakásra. az nem 2 x 75 eft, hanem annak min. a százszorosa.
Az albérlőm egy év alatt lelakta a lakást,kutyát vitt bele a megkérdezésem nélkül ami a szobákban lévő szőnyegeket megrágta,összepiszkította,összehányta, a linóleumot úgyszintén megrágta.Felmondtam a bérlőnek, aki a lakbért és a költségeket sem fizette rendesen, és a két havi kauciót az okozott kár helyreállítására kívánom betudni, ami kevés is lesz rá. Erre most Ő előállt azzal, hogy én meg vegyek neki egy 70 ezer forintos videókártyát, mert a lakásba a villanyvezeték nem jó és ezáltal ment tönkre. Ha nincs videókártya neki, akkor nekem sem lesz szőnyeg. Jogo-e az Ő követelése? Erre kérném a választ ha lehet minél hamarabb, mert dec.20-án válunk meg egymástól.
Piroska, szabadulj meg tőle amilyen gyorsan csak lehet
A másfél hónapja bérelt ingatlanunk egy hét után tiszta vizes penészes.Minden szoba és a konyha is.
A tulaj majdnemhogy minket okol,hogy mi tehetünk róla,holott elismerte régen is volt ilyen.Most elhatároztuk keresünk másik lakást.
Visszatarthatja e a tulaj a kauciot ha mi kárt nem tettünk a lakásban?
Lyones !
Otthagyjátok a lakást. Mint ahogy írjátok is :
.„Most elhatároztuk keresünk másik lakást. ”
A rezsi költségek csak most jelentkeznek, azok visszatartásával nagyjából nullás egyenleget lehet kihozni.
persze azt nem tudhatjuk hogy az a lakás tényleg annyira penészes és vajon mennyi a bérleti díja ?
A következő meg zajos lesz ??
Kedves Jogászok!
A segítségüet kérném lakásbérleti szerződéssel kapcsolatban.
Béreltünk volna egy lakást a 13. kerületben. augusztus 17-én alá is írtuk a papírokat, letettük a kauciót ami 150.000 Ft volt (2 havi kaució) és másnap elutaltam a főbérlőnek az az havi lakásbérleti díjat ami 25.000 Ft. A szerződéskötéskör a bérleti szerződésben a főbérlői adatoknál (a nő) nem volt hajlandó odaírni a saját adatait, csak a személyi igazolvány számát és a születési dáutmát, a címét nem, mert hogy nem köteles. E helyett a férfi írta oda csak a nevét és a bejelentett lakcímét ami az a lakcím volt ahova mi költöztünk. A kulcsokat csak 19.-én kaptuk meg, és 20-ától szólt a szerződésünk 1 évre. Szóban megállapodtunk, hogy kihívják a villanyszerelőt és megcsináltatják a csillárt (felújítás után voltak), lerakják a szegélyléceket a parkettára a szobában, és a fürdőszobában a zuhanyzó mellett is megcsinálják a földelést az égőnek (csak úgy lógott ki a falból a vezeték és azon a körte).
Csütörtökön augusztus 20-án vittük a butorainkat és beköltöztünk. Akkor láttuk hogy semmi nem volt megcsinálva amit ígértek. A szegélylécek úgy voltak a helyükön hogy csak oda lettek téve, nem volt beszögelve és a szög is kifele állt. A csillárok ugyanúgy lógtak, és a fürdőben is az égő. A fürdőben a zuhanycső el volt szakadva, így nem lehetett használni. A lakás nem volt sajnos kitakarítva. Akkor ott a helyszínen felhívtam a főbérlőt, hogy mi a teendő ilyenkor? oda tudna e jönni és megbeszélni, hogy most mit tegyünk. Azt mondta nem tud odajönni és nem is ígéri hogy mikor tudja megcisnálni a szegélyléceket, lehet hogy csak hetek mulva, ő ezeket elfelejtette és csodára nem képesek, szerintük költözhető állapotban van. Mondtam hogy lehet hogy költözhető de nem rendeltetésszerű. Felajánlotta hogy odajön, és bontsuk fel a bérleti szerződést és vissza adja a kauciót. Mondtuk hogy mi itt szeretnénk lakni, úgyhogy felajánlottuk, hogy megcsináljuk ezeket, de akkor a következő bérleti díjból lelakjuk. Mérges lett és azt mondta hogy leteszi a telefont és később visszahív. Nem volt hajlandó segíteni és komrpromisszumot kötni. A felújítással járó szerszámok és szemetek a lakásban maradtak. Azt mondta vigyük le a szemetet is.
Délután telefonáltunk hogy akkor mondjuk vissza a szerződést mert mi úgy éreztük, hogy ezt így nem akarjuk, hogy minen hónapban azzal fenyegetőzzön hogy felbontja a szerződést. Másnap 21-én odamentünk, megkért hogy írjunk egy felmondási papírt, írtunk is albérleti szerződés felmondása szerződésszegés miatt tárggyal (beletettük az erre vonatkozó Ptk. törvényt, hogy a bérbeadó köteles a lakást rendeltetésszerű állapotban átadni a bérlőnek). Azt mondta, hogy ezt el fogadja de nem írja alá.
A kauciót nem köteles visszaadni, de a lakbért azt elutalja a napokban.
Mi a teendő ilyenkor?
Visszajár a kaució? Egy napot sem laktunk a lakásban.
Előre is köszönöm!
Igen.
Szerintem lakjâtok le, mert csak per útján kapod vissza a pénzedet, az meg lakcim híján nehézkes. Lesz.
Neki ugyanilyen nehézkes lesz benneteket kirakni
a lakásból!
Két hónap után elköltözöl, és döntetlen!
Igen.
Szerintem lakjâtok le, mert csak per útján kapod vissza a pénzedet, az meg lakcim híján nehézkes. Lesz.
Neki ugyanilyen nehézkes lesz benneteket kirakni
a lakásból!
Két hónap után elköltözöl, és döntetlen!
Vigyetek el valami nagyobb értéket a lakásból. Beszámítás.
NagyVera NagyVera !
Hát nektek ilyen állapotú lásotok sohasem lesz.
Olyant kell keresni ami megfelel.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |