Sorházi homlokzat - közös???

MajorDomus # 2014.03.03. 21:59

szkri

a legfeljebb
6 lakásból álló épületek dönthetnek,hogy a Ptk vagy a társasházi törvény szerint működnek.

első változatban nincs szmsz,közgyűlés,és közös képviselő sem!

ha nálatok van,akkor a Tht alapján működtök,
minden társasházban a homlokzat az közös tulajdon!

egyetlrtek nanestb vel hogy kérdéses miért csak három és miért nem hatfelé osztaná a költségeket a képviselő!

de az nem kérdés,hogy fizetned kell a közös felujitást!

szerintem két külön helyrajzi száma van a teleknek,s a kérdéses három lakás van együtt!

nézd meg az Alapitó okiratot,mert ha egy társasház a 6 lakás,akkor feleződnek a költségeid,de egyszerübb ha megkéredd a képviselőt a matekpéldáról!

már a fenti
ismeretek birtokában

nanemaaa # 2014.03.03. 10:00

A válasz az alapító okiratban. Általában a társasház osztatlan közös tulajdonát képezi a homlokzat. Ennek alapján viszont kérdéses, hogy miért csak 3-ba akarja osztani a költségeket a kképviselő.

szkri # 2014.02.28. 17:24

Tisztelt Cím!

Abban szeretném a segítségét kérni, hogy hat házból álló sorház harmadik házának tulajdonosa vagyok. A sorház első házában él a közös képviselő. Az ő házának van homlokzata, mivel szélső ház. A minap azzal keresett meg, hogy a homlokzatot (az ő házának oldalát) fel akarja újítani, festés, szigetelés. A költségeket három felé akarja osztani, mert azt állítja, hogy az a homlokzat (az ő házának oldala) az első három ház közös tulajdona. Én úgy gondolom, hogy ez nem jogos, mert még az ott található (hátul lévő garázshoz vezető) utat sem használjuk, mert a házsor másik oldalán vezet út a garázsunkhoz. Kérem írja meg, jogosan akarja-e háromfelé osztani a homlokzat felújítási költségeit!
Köszönettel: Szalay Krisztina