Jogtalan használat

exwiller # 2005.01.20. 20:53

Üdvözlet Mindenkinek!

Segítséget szeretnék kérni.

Tények, előzmények:
A párom örökölt egy olyan házat a nagymamájától, amelyben a nagymama volt férje (akitől harminc éve elvált), és a pereputtya lakik jogtalanul már évek óta úgy, hogy be vannak jelentve. Tudniillik a volt férj a közös ingatlan egyik felét eladta, így a másik fele automatikusan a mamára szállt, amit úgy tudott meg, hogy a földhivatal határozatot küldött róla (természetesen a mama nem lakott ott). Birósági per is volt az ügyben, a bírósági végzés kimondta, hogy 30 napon belül ki kell költözniük, és megállapítottak visszamenőlegesen egy havi párezer forintos bérleti díjat, amit a végzés után el is kezdtek fizetni. A pernek két éve volt vége, azóta is ott laknak. A mama időközben eltávozott, a bérleti díjat azóta nem fizetik, inkább piára költik, mert az egész család iszik. Nem is valószínű hogy fizetni fogják, mert egyikük sem dolgozik, az öreg nyugdíjából élnek, holott az továbbra is járna a páromnak, aki 1/1-es hányadban tulajdonos. Szeretnénk eladni a házat, hogy rendezni tudjuk saját lakás (párom öt hónapos terhes) problémáinkat, ezért kértük a bíróságot, hogy lakoltassák ki őket, de a bíróság megtagadta ezt, mondván, hogy a végzés a mama nevére szólt, a párom nem kérheti ezt. Ha újra kezdenénk a pert a párom nevében, az gondolom hosszú idő lenne, mert a mama pere is két évig tartott. Aztán a végzés után legalább egy év lenne a végrehajtás (amikor ténylegesen ki is költöztetik őket végrehajtó által), mert kiköltözni maguktól ugyanúgy nem fognak, mint a mama esetében. Még olyat is hallottunk, hogy kilakoltatás is csak májustól októberig van. (igaz ez?)

Kérdés:
1.) Van valami módja annak, hogy nagyon hamar kikerüljenek valami úton-módon onnan? (Mint mondtam az időtényező fontos, de itt most nem verőemberekre gondolok)

2.) Mi az a kényszerkijelentés? Valamelyik fórumban láttam a kifejezést de nem tudom mit jelent. Próbáltuk őket a helyi önkormányzatnál kijelentetni, de azt mondták nem tehetjük meg, ők hivatalból nem csinálhatnak ilyet, ott őket védik. Ha ki tudnánk őket valahogy jelentetni, akkor viszont kirakatnám őket hivatalos szervekkel, (pl.rendőrség, de lehet hogy itt jönnének a képbe a verőemberek) aztán rögtön zárat cseréltetnék, mert ha utána vissza akarnának menni az már betörés lenne nem?

Ha valaki tudna nekem ajánlani olyan ügyvédet, aki rövid úton kirakatná őket, csinált már ilyet, és benne van ezekben a dolgokban (állítólag van ilyen), annak örülnék. Az ügyvéd pedig nem járna rosszul, azt garantálom...