Akkor várja meg míg felépíti a teraszt?
terasz a kerítésig
Szomszédnak semmit sem "kell" aláírnia már vagy 50 éve. Jó volt ez a rendszer, ha ennyire megmaradt a köztudatban. ;)
Az építési hatósághoz nem kell bemenned, mert szabálytalan építéssel nem foglalkoznak. Az az építésfelügyelet hatásköre.
Ha a szomszédod netán mégis kérne építési engedélyt, akkor meg úgyis kapsz írásban értesítést az eljárás megindításáról.
Mellesleg az OTÉK szerint - ha helyi építési szabályzat másként nem rendelkezik - hátsókertben épület, épületrész egyes meghatározott épület típus kivételével nem állhat.
Már csak az a kérdés, hogy a kérdéses telekterület valóban hátsókertnek minősül-e?
Mielőtt tiltakozol készíts fotókat,
És mutasd be az építési hatóságnál.
Elmondják mi a helyzet.
Kedves Hozzáértők!
A szomszédom feljárata előtti kis terasz egy neki hátsó, nekem oldal határtól 1,8 m-re van (ami szerintem eleve nem szabályos. Ez a kis terasz kb. másfél méter magas.
Ezt a teraszt most ki akarják hozni egészen a telekhatárig!
Szerintem a neki hátsó oldalhatártól lealább 3 m-re lehet egy építmény, másrészt a tervezett teraszról bárki, bármikor átléphetne a mi területünkre.
A Földhivatalban az alaprajz rögzítve van, ebben ez a meglevő terasz is szerepel.
Ebből következik, hogy építési engedély kell. Azt a szomszédnak is alá kell írnia. Vagy már nem? Hanem minden értesítés nélkül be kell mennem az építési osztályra és előre tiltakozni?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02